Skocz do zawartości

Zakodowany fragment functions.php

agland

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zamiar skorzystać z szablonu do wordpressa ale podczas przeglądania plików zauważyłem, że znajduje się w nich zakodowany fragment.

Z racji tego, że w tym fragmencie znajdować się mogą różne skryptu szkodzące lub przechwytujące mam pytanie. Czy da się to jakoś rozkodować aby zobaczyć co się tam znajduje.

nie wklejamy kodu /Zgred

I po co wklejasz ten syf na forum ?

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tam nie ma wielkich cudów, tylko trochę zamieszania.

Na pierwszy rzut oka - kawałek kodu zakodowany base64 (bo tak wygląda + zobacz jakie są podstawienia na początku linii) + pewnie czymś jeszcze (patrz to, co Ci wyjdzie z początkowej części). Potem ktoś robi na tym eval wywołując kilka funkcji, których nazwy masz zakodowane tymi dziwnymi podstawieniami.

Porozwijaj podstawienia, które są na początku, będziesz miał nazwy tych funkcji.

I proszę wyedytuj tego posta i wrzuć ten kod na jakiegoś pastebina, bo forum rozwalasz.

W dniu 23.10.2013 o 09:33, WebReklama napisał(a):
. Całość tego "syfu" zastąp tym co Ci jest potrzebne w HTML'u i po sprawie.
Nie, nie jest po sprawie tylko jest sprawa złamania warunków licencji!

Jeśli użytkownikowi nie odpowiada jakaś wstawka kodu w szablonie to powinien:

- zrezygnować z jego używania;

- zapytać autora danego szablonu o możliwość zakupu od niego danego szablonu bez tego kodu;

- lub używać płatna wersję które przeważnie są dostępne z "darmowymi" zawierajacymi np informacje o autorze lub linki do serwisów jakie chciał linkować.

NA PEWNO NIE ROZWIĄZUJE SPRAWY USUNIĘCIE DANEGO KODU Z SZABLONU :nonono:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jasne :zeby:

https://genericwpthemes.com/

Cytat
All of our designs are licensed under GPL. You can change the design in any manner with the help of theme options. We recommend to keep footer link intact as a credit to our hardwork. If you insist to remove them we charge only $9.95 per theme credit removal with instant download. Enjoy our work!

po zakupie nadal jest fragment zakodowany?

Ja mam dziwną zasadę - nie ściągam i nie kupuje szablonów z dziwnych źródeł, a jeśli gdzieś trafię na zakodowany kawałek jak ten tu, to zamiast tracić czas na kombinację po prostu szukam kolejnego. Ba może się okazać że to nie jedyny zakodowany fragment i po jakimś czasie w stopce mojego super serwisu zaczną się pojawiać dziwne linki, albo zaskakująco wzrośnie ruch na moim serwerze...

Szablon najlepiej kupić z pewnego źródła i mieć święty anielski spokój.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności