Skocz do zawartości

Sprawa w sądzie o fatalne pozycjonowanie - Biegły Sądowy - czyli jak wyciągać z SEO więcej niż stanowią umowy: wątek edukacyjny

funnetowisko

Rekomendowane odpowiedzi

funnetowisko / oczywiście ktoś inny mógł wymyśleć tak popularny login;) i to może być tylko czysty zbieg okoliczności, ale to że ten użytkownik o tym samym nicku z innego forum zarejestrował się tego samego dnia co na PiO.... :) + sprzedaje domenę cytat: Domena była pozycjonowania przez lata dzięki czemu ma naturalny Pr=4 i Google ją wręcz uwielbia Dodany obrazek

jesteś sprytny i wpisałeś w g. nick - byłeś na tyle sprytny żeby sprawdzić datę rejestracji ale nie napisałeś że tamten post jest z 2011 roku .Dlaczego ?

Zapomniałeś dodać że byłem też na tyle sprytny żeby wyciągnąć wnioski:) w przeciwieństwie co do niektórych...

• Odpowiedzi 227
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

można bardzo szybko przeanalizować, kto przeczytał całość

Ten watek nie nadaje się do czytania w całości, nawet jako wątek edukacyjny. Tym bardziej nie, jako edukacyjny.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ale rozkosz(nie) się go czyta :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Ten watek nie nadaje się do czytania w całości

widzisz - tak edukacyjnie podchodząc do tematu - większość tutejszych userów wydaje swoją opinię o książce wyłącznie czytając okładki...

niestety ci sami userzy najprawdopodobniej w ten sam sposób podchodzą do swojej pracy: patrzą na szachownicę z pozycji piona, nie natomiast z góry, żeby ogarnąć całość.

i stąd późniejsze płacze i zgrzytanie zębów

warto brać przykład z największych: kiedy wiążą się z Tobą umową, bardzo dokładnie Cię prześwietlają. Jeśli Ty natomiast nie zrobisz tego samego, możesz wdepnąć w niezłe g...oogle

w tym biznesie, jak w większości innych, należy mieć oczy dookoła głowy i do tego jeszcze należy mieć nabytą zdolność analityczną. Niestety większości gimbusów wydaje się, że wystarczy im umiejętność napierdzielania linkami gdzie popadnie bez względu na konsekwencje.

ale co gorsze - jak widać pojawiło się kolejne ogniwo łańcucha pokarmowego: podmioty, które spróbują i z takiego gimbusa w przyszłości ściągnąć kasę (lub z jego rodziców) przed sądem.

Ci, którzy tego nie zrozumieją, niestety mogą popaść w spore problemy, a podejrzewam, że polskim sądom będzie trudno pojąć kwestię "skąd Pani wie, że ten link wyszedł ode mnie, a nie od Pani konkurencji?" Niestety nie zawsze domniemanie niewinności bierze górę i niestety czasami okazuje się, że w sądzie czarne staje się białe i odwrotnie...

i tu się pojawił ten wątek edukacyjny w całej sprawie ;)

dymna.jpg

i tu się pojawił ten wątek edukacyjny w całej sprawie

To ja zapytam się grzecznie, jaki jest cel edukacji gimbusów. Im szybciej wyginą tym lepiej.

Kto nie dba o swoje interesy ten traci. Nieznajomość prawa szkodzi. Itp., itd.

Jelenie zawsze się znajdą. Niezależnie od tego co będziesz robił i tak będą. ;)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

no nie jest łatwo odpowiedzieć Ci na to pytanie, bo nie chodziłem do gimnazjum i nie żółtym autobusem do szkoły, zatem ciężko jest mi zrozumieć "gimbusa", jednakże zawsze wychodzę z założenia, że im bardziej świadome społeczeństwo, tym lepiej nam się żyje.

wiedza w tym wątku jest spora i można się dużo nauczyć, natomiast pozostaje kwestia chęci.

jeden z guru biznesu zwykł mi powtarzać:

"Dobrze jest się uczyć na błędach. Ale jeszcze lepiej na cudzych"

dymna.jpg

jak w przedszkolu: nauka przez zabawę :P

Tak mi się przypomniało odnośnie nauki przez zabawę:

A z edukowaniem społeczeństwa jest niestety ten problem, że o ile do małej jego części dotrzeć jest względnie łatwo lub wręcz można spotkać się z dobrą wolą i zaangażowaniem, pragnieniem wiedzy, o tyle jestem skłonny twierdzić, że próbując dotrzeć do mas człowiek w pewnym momencie trafia na asymptotę - wysiłek rośnie do nieskończoności, a rezultatów nie widać.

Co do samego tematu - może warto po prostu, by ktoś z doświadczeniem i głową na karku wybrał z tego wątku kilka podstawowych kwestii (+ dodał trochę na podstawie swojego doświadczenia), które trzeba poruszyć przy zawieraniu umowy na pozycjonowanie. Zarówno z punktu widzenia klienta, jak i z punktu widzenia firmy pozycjonerskiej.

Potem taką listę można by było przypiąć w widocznym miejscu.

Bo główny wniosek z wątku zdaje się być taki, że podstawą satysfakcjonującej współpracy jest precyzyjna umowa, jasny model rozliczeń i dobre uświadomienie klienta. Niestety, w dalszym ciągu ludzie tego nie wiedzą?

Bo główny wniosek z wątku zdaje się być taki, że podstawą satysfakcjonującej współpracy jest precyzyjna umowa, jasny model rozliczeń i dobre uświadomienie klienta. Niestety, w dalszym ciągu ludzie tego nie wiedzą?

niestety mam właśnie wrażenie, że osoby, których dotyczy ta sytuacja brały pod uwagę wyłącznie te czynniki.

Max ujął to dość trafnie, co ja chciałbym przekazać "delikatnie": nie z każdym warto zawierać umowę i dotyczy to zarówno firm seo jak i klientów. Po obu stronach w negocjacjach mogą się trafić naciągacze.

w biznesie należy być czujnym jak ważka ;)

dymna.jpg

Im szybciej wyginą tym lepiej.

Zapomniałeś o ich zdolnościach prokreacyjnych :P

nie z każdym warto zawierać umowę

Więcej, nie każdemu należy przedstawiać ofertę ...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności