Skocz do zawartości

301 czy ma to sens

bori79

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad czymś takim:

Mam kilka małych stron, zgarniających ruch z długiego ogona i chciałbym że tak powiem nad nimi postawić jeden większy serwis dla nich wspólny.

Moje pytanie teraz brzmi, czy lepiej zrobić 301 z tych małych serwisów czy może lepiej potraktować je jako zaplecze dla tego dużego?

Czy jeżeli 301 to da się zrobić 301 pojedynczych wpisów w WP? Czy takie coś się praktykuje czy cały serwis?

No i sprawa najważniejsza czy jeszcze 301 przenosi moc i pozycję :)

Generalnie te małe stronki na siebie zarabiają.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Jeśli stronki na siebie zarabiają to bym nie robił 301.

301 "przenosi moc" ale nie w całości. Co do pozycji to bardziej złożona kwestia, natomiast nie nastawiaj się na rewelacje.

W Twoim przypadku, przy szczątkowych danych które podałeś, wariant pozostawienia stronek jako zaplecza wydaje się być najbardziej sensowny.

Skuteczne seo zaistniejw.net, długo, drogo, solidnie.

Popieram @Vaxa

Jeżeli strony zgarniają ruch, a do tego zarabiają (a jak nie zarabiają, to pewnie nie ma problemu, żeby to robiły), to warto je zostawić i zrobić fajne zaplecze pod główną stronę (przy okazji dobrze ją tam promując). Profit = strony zarobią na piwko, lub dobre whiskey ;), będziesz miał stabilne źródło linków, a dodatkowo będziesz miał możliwość przekierowania częściowego ruchu na witrynę "nad" :) Nie wiadomo, jak będzie wyglądała sprawa z 301 w (niedalekiej)przyszłości, więc nie ma co. :)

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Jak zarabiają, to nie warto kombinować.

Ostatnio robiłem 301 z zaplecza na strone główną (ok 300 przekierowań) i delikatnie mówiąc straciłem na tym ok 40 - 50% ruchu

Po 2 miesiącach owszem strona docelowa pokazuje się na frazach pochodzących z zaplecza, ale nie są to te same pozycje, bo są dużo gorsze. . Ruch z tego zaplecza wahał się od 2000 do 3000 dziennie, a po przekierowaniu ruch na stronie docelowej max. zwiększył się o 1500 .

Czekam dalej na poprawę, może 2 miesiące to za mało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności