Skocz do zawartości

Paradoks w Google vs Content is King

m112

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Niedawno przetlumaczym wiekszosc swojej strona na jezyk polski. Glowna strona znajduje sie na www.idcreate.co.uk a polska na www.idcreate.co.uk/pl

Strony z /pl nie maja zadnej off-site SEO. Strona z /PL jest w internecie okolo 4 tygodni. Nie mam zamiaru posiwiecac polskiej wersji duzo uwagi ale zauwazylem jedna dziwna sprawe.

Jesli wyszukam "projektownie stron UK" w google UK. Moja strona wyskakuje gdzies okolo 4 strony i nie jest to jak bym chcial strona glowna www.idcreate.co.uk/pl ale strona

https://www.idcreate..../portfolio.html

na ktorej nawet zapomnialem przetlumaczyc teskt z angielskiego na polski (zrobie to pewnie niebawem). Jest tam tylko title i description po polsku.

Zastanawia mnie fakt dlaczego strona z porfolio jest na 4 stronie w google a strony glownej www.idcreate.co.uk/pl nie ma wogole we frazie "projektownie stron UK" nawet jesli ta fraza wystpuje na stronie kilka razy o ile sie nie myle.

Rozumiem ze Googlowe "content is king" juz nie jest na topie wg Google :-)

Pozdrawiam

idcreate-small.png
Projektowanie stron dla małych firm w UK.

Paradoksem jest , że nie rozumiesz tego iż sprawdzasz w

w google UK

Jeżeli sprawdzisz w google.pl to wtedy otrzymasz właściwy wynik (na piątej stronie)

Mówiąc najprościej szukasz po angielsku polskiego tekstu (który zostaje znaleziony w tytule i opisie) ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

tak bo strona jest adresowana do polakow mieszkajacych w UK - ktorzy przynajmniej powinni uzywac google UK jako domyslnej.

Ale faktcznie na google pl - jest wlasciwa strona - widocznie Google UK nie aktualizuje wyninkow w innych jezykach za czesto.

idcreate-small.png

widocznie Google UK nie aktualizuje wyninkow w innych jezykach za czesto

nadal nie rozumiesz o co chodzi ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

jesli spojrzyz na strone glowna

https://www.idcreate.co.uk/pl/ 

to rowniez zobaczysz fraze w tytule jai i gdzies w tresci. Nie rozumiem tylko dlaczego google UK uwaza ze strona z porfolio - gdzie po polsku sa tylko meta tags jest badziej na miejscu niz strona glowna /pl/ gdzie tresci jest o wiele wiecej.

idcreate-small.png

a może dlatego ?

<meta http-equiv="Content-Language" content="pl" />

jest badziej na miejscu

zrozum - w szukajce UK są domyślnie przeszukiwane (dla tego zapytania) angielskie zasoby z polskim tekstem a nie polskie zasoby z polskim tekstem ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności