Skocz do zawartości

Jak sprawdzić, gdzie leży strona

msd2006

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pytanie jest następujące: Jak sprawdzić, czy moja strona, którą hostuje polska firma, leży faktycznie na ich serwerze czy np. nie została przez nich wysłana w kosmos? Mam uzasadnione obawy, że gdzieś ją przenieśli.

Strony firmy hostingowej ładują się błyskawicznie, tymczasem moja nawet do 10 sekund, z czego od 2 do 5 sekund jest czekanie na odpowiedź serwera. Można to jakoś wybadać, czy przypadkiem nie kantują?

Tracert daje dużo informacji. Sprawdź czy przypadkiem nie masz jakiegos "ataku" na logowanie na stronie jak to jest blog ;)

Moja  fotografia kulinarna  :D  Fu*k Google ......Ask me .... Chcesz nauczyć się strzelać? Nasza nowa strzelnica w Gdyni, nówka nie śmigana ;) W Gdańsku też mamy strzelnicę ;)

leży faktycznie na ich serwerze czy np
Wiec nasuwa się podstawowe pytanie - jak odróżniasz ich serwer od serwerów "reszty świata". Poza tym "ich" serwer nie musi być tym samym serwerem na którym są świadczone usługi hostingowe.

Strony firmy hostingowej ładują się błyskawicznie, tymczasem moja nawet do 10 sekund, z czego od 2 do 5 sekund jest czekanie na odpowiedź serwera. Można to jakoś wybadać, czy przypadkiem nie kantują?

No widzisz, a zastanowiłeś się jaki masz wykupiony pakiet hostingowy, serwer VPS, dedykowany ?

Może od tego zacznij ....

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

teraz stoi na VPS, choć wcześniej (o ile nie mylę faktów) był testowany na dedykowanym
No to masz kolejną podpowiedź - wyjaśnienie, bo sam VPS jak nazwa/typ usługi nie gwarantuje "wydajności" gdyż zależy to od jego parametrów oraz zapotrzebowania na zasoby przez samą aplikacją, co za tym idzie też jej optymalizację.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności