Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli byłabym nieuczciwą konkurencją, to o ile dobrze zrozumiałam nowe przepisy, mogłabym narobić dużo zamieszania. Mogłabym w dość szybkim tempie zablokować konta osobom, które mają najwyższe noty. Zainwestowałabym trochę kasy, wrzuciła parę zleceń z różnych kont, a później bym je odrzucała. Jakość usług świadczonych przez serwis szybko by spadła. Gdybym chciała się pozbyć konkurencji w postaci dobrych copywriterów, żeby mieć więcej lepiej płatnych zleceń dla siebie, to też miałabym duże możliwości. Nie podobają mi się te zmiany.

multikonto

Powinni wprowadzić ocenianie moderatorów i zleceniodawców. Moderacja potrafi odrzucać teksty za które klient wystawia 6, a czasami puszcza taki chłam że głowa mała. Są klienci dla których chciałbym pisać teksty ponieważ wiem czego oczekują i jakie oceny wystawiają, a są i tacy klienci dla których stratą czasu jest samo czytanie ich zlecenia. Piszesz teksty w ciemno i liczysz tylko na to czy trafisz na normalnego moderatora/zleceniodawcę.

• Like 1

Ciężko byłoby oceniać zleceniodawców, zwłaszcza, że nie ma z nimi kontaktu. Jednak można umożliwić ich rozpoznawanie. Jeżeli współpraca z kimś ewidentnie mi nie idzie, dostaję w swoim mniemaniu zaniżone oceny, które psują mi średnią, to chciałabym wiedzieć z kim mam do czynienia, żeby móc unikać jego zleceń. Wówczas obie strony będą zadowolone. Coś w stylu 'czarna lista zleceniodawców'. Jeżeli ktoś będzie przeginał, nikt nie będzie brał jego zleceń.

multikonto

Oops! An Error Occurred

The server returned a "404 Not Found".

Something is broken. Please let us know what you were doing when this error occurred. We will fix it as soon as possible. Sorry for any inconvenience caused.

pojawia się błąd po napisaniu tekstu, od wczoraj występuje chyba jak napiszesz ostatni tekst w zleceniu.

A ja z innej beczki. Mam 230 pkt z programu partnerskiego. Jeśli ktoś ma w TB sprawdzonego copywritera, to mogę zlecić mu np. 100 tekstów zapleczowych 1000 zzs i przekazać teksty za 100 zł. Ale bez żadnej zabawy w reklamacje, fa VAT itp.

Dlaczego to tu piszę? Bo myślałem kiedyś o wykorzystaniu środków na zakup tekstów w TB, podrasowanie ich i wystawienie na GT. Zrobiłem tak nawet i stwierdziłem, że owszem, można, ale za dużo z tym zabawy.

Nie mam możliwości sprzedaży punktów, nie mam możliwości wypłacenia ich, nie potrzebuję tekstów na własny użytek - stąd moja propozycja.

------------

Edyta

Gdyby ktoś się czepiał, że to powinno być w dziale ogłoszenia, to

Zarejestrowałem się (reflink) :)

Zarobione w ten sposób punkty możesz wykorzystać do zlecenia tekstów.

Wolałbym mieć możliwość wypłacenia :)

Drugi post w niniejszym wątku, temat nadal aktualny :)

Edytowane przez kris_set

Powinni wprowadzić ocenianie moderatorów i zleceniodawców. Moderacja potrafi odrzucać teksty za które klient wystawia 6, a czasami puszcza taki chłam że głowa mała. Są klienci dla których chciałbym pisać teksty ponieważ wiem czego oczekują i jakie oceny wystawiają, a są i tacy klienci dla których stratą czasu jest samo czytanie ich zlecenia. Piszesz teksty w ciemno i liczysz tylko na to czy trafisz na normalnego moderatora/zleceniodawcę.

SeoMagic skąd wiesz, że moderacja odrzuca teksty, za które klient wystawia później ocenę 6?

Nigdy nie miałam odrzuconego tekstu przez moderację, więc nie wiem za bardzo jak to działa i jak taki odrzut wygląda.

Dostałam dziś łącznie cztery oceny 3 i jedną reklamację za jedno proste zlecenie, które wykonałam dobrze. Na szczęście wszystko zostało szybko anulowane i konto działa jak działało, więc tragedii nie ma.

Zdarzyło mi się to pierwszy raz, a napisałam już wiele, więc myślę, że ma to związek z nowymi zasadami

multikonto

Dostałam dziś łącznie cztery oceny 3 i jedną reklamację za jedno proste zlecenie, które wykonałam dobrze. Na szczęście wszystko zostało szybko anulowane i konto działa jak działało, więc tragedii nie ma.

Zdarzyło mi się to pierwszy raz, a napisałam już wiele, więc myślę, że ma to związek z nowymi zasadami

To masz strasznego pecha, że ten spisek wyeliminowania konkurencji dotyczy akurat Ciebie. Masz oceny anulowane, teksty były ok, nie zgrałaś się z klientem, a od razu teorię a'la Macierewicz dorabiasz do nowych zasad. Wyluzuj, wszystko wyjaśnione. 

SeoMagic skąd wiesz, że moderacja odrzuca teksty, za które klient wystawia później ocenę 6?

Nigdy nie miałam odrzuconego tekstu przez moderację, więc nie wiem za bardzo jak to działa i jak taki odrzut wygląda.

dziś odrzut od moderatora tekst tematyczny, wysłałem ten same tekst i ocena 6

różnica między tekstem na ocenę 1 a tekstem na ocenę 6 nie ma żadnej, zwykłe widzi mi się moderatora.

Edytowane przez SeoMagic

Mi też się zdarzyło, że tekst oceniony na 6 został  początkowy odrzucony. Co więcej to były teksty dla klienta, któremu napisałam naprawdę wiele zleceń indywidualnych (ta sama tematyka, ten sam model tekstów, więc na 100% ta sama osoba), więc wiedziałam czego on oczekuje. 

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Wczoraj zostałam mile zaskoczona. Moderator cofnął tekst do poprawy i miał rację. Merytorycznie był dobry, ale dużo powtórzeń. Maiłam kiepski dzień, ale termin gonił.  Po drobnych poprawkach stylistycznych przeszedł bez problemu. To powinna być stała praktyka, tekst do poprawy, a jak nie spełnia kryteriów, to odrzucenie.

Ostatnie zmiany, co by nie mówić, BARDZO "korzystne". Tylko nie wiem dla kogo. Wcześniej, z tego co tu wyczytałem (bo na TB ciężko o taką informację), żeby odblokować dostęp do lepszych tekstów, wystarczyło mieć średnią 4.5 z min. 10 precli, i napisać maila. Wykonalne nawet dla średnio rozgarniętej małpy. Teraz, w ramach "poprawy życia copywritera", wysyłamy zgłoszenie na każdy rodzaj tekstu osobno. Na 400 znaków. Pomijam już fakt, że to czy tekst przejdzie, zależy tylko i wyłącznie od humoru moda. Ale NAWET gdyby mod się trafił obiektywny, to jak chce ocenić czyjeś umiejętności na podstawie 400 znaków? Nie wiem. O tym, że po odrzucie musimy czekać MIESIĄC na ponowną możliwość wysłania zgłoszenia - nie wspomnę.

Druga sprawa, to nawet gdy uda się, że mod miał dobry humor, i zgłoszenie zaakceptował, to przyznany dostęp do konkretnego rodzaju tekstów...nie działa.

Także jak to Pan Maciej powiedział, zmiany faktycznie niesamowicie korzystne dla copywriterów. Mhm...Pozostaje pytanie, dlaczego po głębszej analizie, mam wrażenie, że są one korzystne dla wszystkich OPRÓCZ copywriterów.