Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Częściowo masz rację. Wcześniej nie wiedziałam, jakie są zasady dostępu do lepszych tekstów, bo w regulaminie nie było. Teraz niby wiem, tylko nie wiem jak napisać tekst tematyczny na 400 zn. Zapleczy jest dużo, więc czekam. Dla mnie zmiany nie są ułatwieniem, ale utrudnieniem. Fajnie, że wiem, jaka kategoria wychodzi mi najlepiej, ale na zarobki nie mato wpływu. Natomiast wyszukiwanie katalogów wśród mnóstwa prrecli to masakra, więc nie piszę jednych i drugich.

Coś co ma 400 zzs w żadnym wypadku nie może być tekstem tematycznym! Pewnie chodziło o jakiś opis do katalogu onetu lub wp i Zleceniodawca chciał mieć pewność, że dostanie naprawdę dobry tekst.

Rzeczywiście precli nie da się odznaczyć, co jest trochę bezsensowne...

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Owszem, nie może. W takim razie jak napisać zgłoszenie o dostęp do tekstów tematycznych lub specjalistycznych, jeśli mają one być na 400 znaków? :) Nie sugerować się ilością znaków, i napisać coś dużo dłuższego? Żadnego sensu nie ma system przyznawania dostępu do tych tekstów, w formie w jakiej jest obecnie...

@up to pytanie po co w ogóle ktoś nazywa go specjalistycznym ... jeśli takowy ma być to niech ma w sobie chociaż cień jakości i niech go cokolwiek wyróżnia spośród tych po 2 zł / 1000 znaków ... gdybym wiedział, że dostane takie coś to bym w ogóle nie kupował ...

Teraz dałem do poprawki ale na cuda nie liczę ...

Przepraszam jeżeli dostał Pan tekst nieodpowiedniej jakości. Każdy tekst szczególnie tematyczny i specjalistyczny jest przez moderatorów dokładnie sprawdzany pod kątem zgodności z wymaganiami. Przyjrzałem się Pana zleceniu i wiem, że po poprawkach teksty były napisane zgodnie z naszymi standardami. Nie dostaliśmy od Pana reklamacji tak, więc rozumiem, że wszystko jest już ok:)

Jeżeli byłabym nieuczciwą konkurencją, to o ile dobrze zrozumiałam nowe przepisy, mogłabym narobić dużo zamieszania. Mogłabym w dość szybkim tempie zablokować konta osobom, które mają najwyższe noty. Zainwestowałabym trochę kasy, wrzuciła parę zleceń z różnych kont, a później bym je odrzucała. Jakość usług świadczonych przez serwis szybko by spadła. Gdybym chciała się pozbyć konkurencji w postaci dobrych copywriterów, żeby mieć więcej lepiej płatnych zleceń dla siebie, to też miałabym duże możliwości. Nie podobają mi się te zmiany.

W tym schemacie moderacja musiałaby akceptować reklamacje klienta. A jeżeli tekst jest dobry to taka sytuacja miejsca mieć nie będzie. Tak więc bez obaw:)

Powinni wprowadzić ocenianie moderatorów i zleceniodawców. Moderacja potrafi odrzucać teksty za które klient wystawia 6, a czasami puszcza taki chłam że głowa mała. Są klienci dla których chciałbym pisać teksty ponieważ wiem czego oczekują i jakie oceny wystawiają, a są i tacy klienci dla których stratą czasu jest samo czytanie ich zlecenia. Piszesz teksty w ciemno i liczysz tylko na to czy trafisz na normalnego moderatora/zleceniodawcę.

Moderacja działa wg. jednego szablonu, nie ma tu miejsce na widzimisię. Z racji, że zadowolenie klienta przyciąga kolejne zlecenia to moderacja często, szczególnie w przypadku copywriterów z którymi długo współpracujemy nie odsyła za każdym razem na siłę tekstów do poprawy tylko sama koryguje błędy czy też literówki. Wspomnianymi tekstami ocenionymi na 6 jak i "chłamem" zajmowała się magdalena.lachawczak@textbookers.com - tam można rozwiać wszelkie wątpliwości z czego wynikała bądź nie wynikała akceptacja:)

Ostatnie zmiany, co by nie mówić, BARDZO "korzystne". Tylko nie wiem dla kogo. Wcześniej, z tego co tu wyczytałem (bo na TB ciężko o taką informację), żeby odblokować dostęp do lepszych tekstów, wystarczyło mieć średnią 4.5 z min. 10 precli, i napisać maila. Wykonalne nawet dla średnio rozgarniętej małpy. Teraz, w ramach "poprawy życia copywritera", wysyłamy zgłoszenie na każdy rodzaj tekstu osobno. Na 400 znaków. Pomijam już fakt, że to czy tekst przejdzie, zależy tylko i wyłącznie od humoru moda. Ale NAWET gdyby mod się trafił obiektywny, to jak chce ocenić czyjeś umiejętności na podstawie 400 znaków? Nie wiem. O tym, że po odrzucie musimy czekać MIESIĄC na ponowną możliwość wysłania zgłoszenia - nie wspomnę.

Druga sprawa, to nawet gdy uda się, że mod miał dobry humor, i zgłoszenie zaakceptował, to przyznany dostęp do konkretnego rodzaju tekstów...nie działa.

Także jak to Pan Maciej powiedział, zmiany faktycznie niesamowicie korzystne dla copywriterów. Mhm...Pozostaje pytanie, dlaczego po głębszej analizie, mam wrażenie, że są one korzystne dla wszystkich OPRÓCZ copywriterów.

Akceptacja/odrzucenie również w tym przypadku przebiega według szablonu bez miejsca na widzimisię. Niemniej faktycznie 400 znaków to być może zbyt mało na ocenę zdolności dlatego zwiększymy tę wartość zgodnie z sugestiami. W kwestii niepoprawnego działania funkcji to kluczowe błędy zostały poprawione.

Nie możesz napisać więcej, bo system nie puści. To tylko namiastka. Jak napiszesz po polsku, to dadzą Ci 4 i o lepszą stawkę będziesz walczyć ocenami za prawdziwe teksty.

Można napisać więcej znaków jeżeli tylko copywriter ma na to ochotę:)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Akceptacja/odrzucenie również w tym przypadku przebiega według szablonu bez miejsca na widzimisię. Niemniej faktycznie 400 znaków to być może zbyt mało na ocenę zdolności dlatego zwiększymy tę wartość zgodnie z sugestiami. W kwestii niepoprawnego działania funkcji to kluczowe błędy zostały poprawione.

Z tymi poprawionymi błędami, to bym się jednak wciąż kłócił. Zapleczówek jak nie było, tak nie ma.

Miło chociaż, że słuchacie sugestii, i zwiększycie ilość znaków przy aplikacjach. Przy obecnej ich ilości, napisanie czegokolwiek, co trafiłoby w "szablon" według którego tekst ocenia moderator...prawie jak wygrana szóstki w lotto.

Powinni wprowadzić ocenianie moderatorów i zleceniodawców. Moderacja potrafi odrzucać teksty za które klient wystawia 6, a czasami puszcza taki chłam że głowa mała. Są klienci dla których chciałbym pisać teksty ponieważ wiem czego oczekują i jakie oceny wystawiają, a są i tacy klienci dla których stratą czasu jest samo czytanie ich zlecenia. Piszesz teksty w ciemno i liczysz tylko na to czy trafisz na normalnego moderatora/zleceniodawcę.

Moderacja działa wg. jednego szablonu, nie ma tu miejsce na widzimisię. Z racji, że zadowolenie klienta przyciąga kolejne zlecenia to moderacja często, szczególnie w przypadku copywriterów z którymi długo współpracujemy nie odsyła za każdym razem na siłę tekstów do poprawy tylko sama koryguje błędy czy też literówki. Wspomnianymi tekstami ocenionymi na 6 jak i "chłamem" zajmowała się magdalena.lachawczak@textbookers.com - tam można rozwiać wszelkie wątpliwości z czego wynikała bądź nie wynikała akceptacja:)

Maciej Matysik

Moderator nie odsyła tekstów do poprawki ponieważ nie ma takiej możliwość (tekst pleclowy i katalogowy). Pisząc tekst katalogowy lub pleclowy za błąd ortograficzny lub interpunkcyjny dostaje się odrzut całego tekstu i punkty karne. Według waszego szablonu oceniania jeżeli na tekśćie 1000 znakowym popełnie jeden błąd ortograficzny to teks jest odrzucony. Skala oceniania z 1-6 powinna być 0-1.

Maciej Matysik

Moderator nie odsyła tekstów do poprawki ponieważ nie ma takiej możliwość (tekst pleclowy i katalogowy). Pisząc tekst katalogowy lub pleclowy za błąd ortograficzny lub interpunkcyjny dostaje się odrzut całego tekstu i punkty karne. Według waszego szablonu oceniania jeżeli na tekśćie 1000 znakowym popełnie jeden błąd ortograficzny to teks jest odrzucony. Skala oceniania z 1-6 powinna być 0-1.

Wiesz, ja sobie nie wyobrażam, że ktoś zarabia czy dorabia na pisaniu, a robi błędy ortograficzne. To nie podstawówka.

a ja nie wyobrażam sobie sytuacji aby ktoś normalny pisząc 100 tekstów katalogowych i 100 preclowych nie popełnił w tych tekstach 3 błędów ortograficznych które mu zablokują możliwość pisania tekstów. (sam mam już 2 punkty karne i jeszcze jednego brakuje do zablokowania konta :))

wejdź sobie do jakiegoś większego portalu np. wp.pl i zobacz jakie tam kwiatki zawodowi pisarze wstawiają :)

tekst do katalogu i precla to jest tekst dla googla, żaden człowiek nie będzie tego czytał, ma być oryginalny tekst aby wypozycjonować konkretną frazę. Poziom tekstu ma być wyższy niż tekst synonimowy.

w podstawówce za błąd ortograficzny 1 nikt nie stawia.

Edytowane przez SeoMagic

a ja nie wyobrażam sobie sytuacji aby ktoś normalny pisząc 100 tekstów katalogowych i 100 preclowych nie popełnił w tych tekstach 3 błędów ortograficznych które mu zablokują możliwość pisania tekstów. (sam mam już 2 punkty karne i jeszcze jednego brakuje do zablokowania konta :))

wejdź sobie do jakiegoś większego portalu np. wp.pl i zobacz jakie tam kwiatki zawodowi pisarze wstawiają :)

tekst do katalogu i precla to jest tekst dla googla, żaden człowiek nie będzie tego czytał, ma być oryginalny tekst aby wypozycjonować konkretną frazę. Poziom tekstu ma być wyższy niż tekst synonimowy.

w podstawówce za błąd ortograficzny 1 nikt nie stawia.

To że jakiś pismak na jakimś tam portalu nie umie poprawnie pisać, to nie znaczy, że ktoś ma się na nim wzorować. Jakoś nie popełniam błędów ort. nieważne ile piszę :D

dla mnie odrzucenie tekstu za błąd ortograficzny jest idiotyzmem. Tak jak napisałem wcześniej nie ma nawet możliwości dopisania przecinka, albo poprawienie błędu ponieważ jest odrzut całego tekstu.

kolega wcześniej napisał że zlecił tekst tematyczny i przez modelacje przeszedł chłam który nawet na precla się nie nadawał, a z drugiej strony odrzucany jest tekst za jeden błąd ortograficzny to coś jest nie tak i dlatego uważam, że modelacja działa na zasadzie widzi mi się :)

Monis 190. Błąd ortograficzny nie zawsze wynika z braku umiejętności, często to efekt szybkiego pisania. Choć nie robię błędów, to uważam, że w tekście na kilka tysięcy znaków, pojedyncze nie powinny eliminować. Uważam, że każdy tekst, który nie spełnia kryteriów powinien być dany do poprawy, a wtedy ewentualnie odrzucony. Literówki moderatorzy rzeczywiście poprawiają i nie ma problemu.  Wysłałam dzisiaj próbkę na specjalistyczny, zobaczymy co będzie dalej.

• Like 1

Gocha, jak dla mnie błąd ortograficzny typu "z pośród", "z kąd", "biórko" czy "jusz" to błąd, który wskazuje, że ktoś nie umie pisać i nie uwierzę, że jest inaczej :)

Z szybkiego pisania mogą wynikać jakieś literówki albo błędy ort., ale takie, gdzie obie formy wyrazów są dopuszczalne w zależności od kontekstu zdania (warzyć się i ważyć zupę - może głupi przykład, ale pierwszy, który przyszedł mi na myśl ;)). 

Powodzenia w specjalistycznych, choć szczerze Ci powiem, że nie ma ich za wiele, więc nie ma się specjalnie o co bić :)