Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, tylko jeśli pomnożysz przez ilość rodzajów tekstów i bloki tematyczne to wychodzi tego sporo. Przy wybraniu wszystkich tematów i konkretnego typu jest rzeczywiście mało. Moze my nie umiemy się tym posługiwać, ale wskazówek od admina brak . Musimy uzbroić się w cierpliwość.

Uchylmy więc rąbka tajemnicy:)

Faktycznie wprowadziliśmy bardzo dużo zmian. Przede wszystkim:

- nowy wygląd panelu realizuj zlecenia z możliwością filtrowania języka, tematyki i typów zleceń,

- ranking najaktywniejszych copywriterów z comiesięcznymi nagrodami punktowymi!

Dokładny opis działania powyższych zmian opisaliśmy na blogu:

https://www.textbookers.com/blog/swiateczna-goraczka-w-strefie-copywritera/

Mam nadzieję, że zachęci Was to do jeszcze aktywniejszego pisania w TextBookers:)

PS: Jeżeli zauważycie jeszcze jakieś błędy to będziemy bardzo wdzięczny za kontakt mailowy na biuro@textbookers.com

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Teraz rozumiem zasady i powód wprowadzenia zmian. Sama wybierałam atrakcyjne zlecenia z normalnymi słowami kluczowymi i jasnym opisem. Ranking to świetny pomysł, choć w pierwszej dziesiątce się nie znalazłam, to powalczę w styczniu. Mam jednak kilka uwag. O pozycji powinny decydować nie tylko punkty, ale także ocena za teksty w danym miesiącu i typ. Napisanie precla na 5 to nie to samo, co napisanie tekstu zapleczowego lub tematycznego na taką samą ocenę.  Proponuję wprowadzenie współczynnika odpowiadającego współczynnikowi ceny za tekst. Uważam, że tak będzie bardziej obiektywnie, ale może się mylę. Ranking stawia zdecydowanie na ilość, a co z jakością?  Kolejna uwaga dotyczy tekstów zaliczanych do rankingu. Na moderację czeka się stosunkowo krótko, ale na zatwierdzenie czasami 3 dni.Liczy się moderacja czy zatwierdzenie,  czy takie teksty przechodzą na następny miesiąc? 

Za każdym razem, aby przeglądnąć interesujące mnie zlecenia muszę przechodzić przez filtry, czemu tego nie da się zapisać jako ustawienia? Z kolei z rozwijaka "tematyka" można wybrać wszystko albo tylko 1 temat. A jeśli chcę pisać na każdy temat poza technologią? Normalnie nieporozumienie dla mnie, poprzednie rozwiązanie było ok, po co to zmieniać?

A ranking, fajny pomysł, ale dołączam się do Gochy: na 1 miejscu jest osoba X, która ma 530 punktów. I teraz: co z tego że napisała tyyyle tych znaków, jeśli ma średnią np. 3.75, a osoba Y napisała tylko za 400 punktów, ale za to na 5.95. Promujecie dobrych copy, czy klepaczy?

Za każdym razem, aby przeglądnąć interesujące mnie zlecenia muszę przechodzić przez filtry, czemu tego nie da się zapisać jako ustawienia? Z kolei z rozwijaka "tematyka" można wybrać wszystko albo tylko 1 temat. A jeśli chcę pisać na każdy temat poza technologią? Normalnie nieporozumienie dla mnie, poprzednie rozwiązanie było ok, po co to zmieniać?

A ranking, fajny pomysł, ale dołączam się do Gochy: na 1 miejscu jest osoba X, która ma 530 punktów. I teraz: co z tego że napisała tyyyle tych znaków, jeśli ma średnią np. 3.75, a osoba Y napisała tylko za 400 punktów, ale za to na 5.95. Promujecie dobrych copy, czy klepaczy?

Muszę przyznać, że to mi udało się zdobyć to pierwsze miejsce. Nie, nie jestem "klepaczem". Piszę teksty preclowe, jak i zaplecza oraz tematyczne. Średnia wszystkich ocen: 5,55. Także mimo wszystko myślę, że zasłużyłam. ;)

Zapraszam do współpracy - www.profesjonalnycopywriting.blogspot.com

Promujecie dobrych copy, czy klepaczy?

Klepaczy !!!

Obecnie jest 3488  tekstów do napisania i są to same teksty pleclowe, zapleczowe i katalogowe. Specjalistycznych i tematycznych 0.

masz do napisania teksty na poziomie:

Tematyka: Biznes, Ekonomia
Słowa kluczowe: finanse
Jakość: Tekst preclowy
Tekstów: 100
Znaków: 1000
do dnia 19-12-2015 02:09

Klient zleca 100 tekstów pleclowych do napisania i najprawdopodobniej nie dostanie, ani jednego bo nie ma komu pisać.

Ty napiszesz wysokiej jakości tekst za 5 zeta, a w tym samym czasie klepacz stuknie 10 tekstów pleclowych za 10 zeta.

firmy SEO zatrudniają praktykantów i stażystów głównie po to, aby odwalali czarną robotę (katalogowanie i pleclowanie). Po rankingu widać jakie osiągi mają specjaliści od copywritingu :)

Jest coś takiego jak copywriting i copywriting SEO. Według mnie koleś z powyższego zlecenia potrzebuje 100 tekstów wyższej jakości niż z mieszarki synonimowanej,. Koleś z automatu wystawi Ci ocenę 5, nawet jak napiszesz tekst tematyczny lub specjalistyczny i raczej błąd ortograficzny mu nie będzie przeszkadzał.

Jeśli chodzi o zaplecza, to mam z nimi pewien problem - jak ktoś wrzuca paczkę 50 testów, to za duże ryzyko, że nie zdarzę jej napisać w terminie i nie biorę. A znowu jak teksty są po 1200-1500 znaków, ale każdy pojedynczo to szybko kończy mi się limit rezerwacji i mogę napisać niewiele. Trochę to zniechęca, bo jak tekst przejdzie przez moderację, to i tak muszę czekać na akceptację klienta, żeby móc pisać następne teksty - do kolejnych zleceń indywidualnych mam zablokowany dostęp. Precle piszę rzadko, więc się nie wypowiadam - może teraz przed świętami jakieś skrobnę i w styczniu, ale to już z innych przyczyn ;)

no ja staram się akceptować teksty od odebrania poczty w ciągu kilku minut.
Zdarza się, że teksty są już napisane, a info na mailu o tym nie ma ...

Tak czy inaczej, coraz ciężej się tutaj zleca i w głowie myśli niezbyt przyjazne dla  textbookers :)