Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

no ja staram się akceptować teksty od odebrania poczty w ciągu kilku minut.

Zdarza się, że teksty są już napisane, a info na mailu o tym nie ma ...

Tak czy inaczej, coraz ciężej się tutaj zleca i w głowie myśli niezbyt przyjazne dla  textbookers :)

To dziwne, że nie ma info na mailu... Szkoda, bo to blokuje :-/ Ciekawe ilu zleceniodawców nawet nie wie, że teksty gotowe do odebrania.

Ola i Monis gratulacje. Pytanie do Oli: ile czasu dziennie piszesz? mnie brakuje samodyscypliny i mobilizuję się dopiero wieczorem. Do Darlika: jest jakiś brak koordynacji na TB. My piszemy, czekamy na moderację (wczoraj 5 godzin), a potem czasami 3 dni na akceptację klienta. Klienci narzekają na długi czas oczekiwania na realizację zlecenia. Sama chcąc sprawdzić jak system działa zleciłam napisanie precla, zaplecza i tematycznego. Precla dostałam po 12 godzinach (bardzo kiepski) a pozostałe w terminie 2 dni (oba bardzo dobre). Na moim koncie klienta teks pojawił się po 3 godzinach od wysłania, bo tyle czekał na moderację.

Teraz rozumiem zasady i powód wprowadzenia zmian. Sama wybierałam atrakcyjne zlecenia z normalnymi słowami kluczowymi i jasnym opisem. Ranking to świetny pomysł, choć w pierwszej dziesiątce się nie znalazłam, to powalczę w styczniu. Mam jednak kilka uwag. O pozycji powinny decydować nie tylko punkty, ale także ocena za teksty w danym miesiącu i typ. Napisanie precla na 5 to nie to samo, co napisanie tekstu zapleczowego lub tematycznego na taką samą ocenę.  Proponuję wprowadzenie współczynnika odpowiadającego współczynnikowi ceny za tekst. Uważam, że tak będzie bardziej obiektywnie, ale może się mylę. Ranking stawia zdecydowanie na ilość, a co z jakością?  Kolejna uwaga dotyczy tekstów zaliczanych do rankingu. Na moderację czeka się stosunkowo krótko, ale na zatwierdzenie czasami 3 dni.Liczy się moderacja czy zatwierdzenie,  czy takie teksty przechodzą na następny miesiąc? 

Generalnie teksty niezgodne z wymaganiami jakościowymi nie są akceptowane tak, więc założyliśmy, że ilość napisanych tekstów będzie tutaj głównym kryterium. Napisanie precla na 5 to nie to samo co zaplecza dlatego zaplecze jest wyżej punktowane zarówno w wynagrodzeniu jak i rankingu. W rankingu liczy się zatwierdzenie przez klienta.

Za każdym razem, aby przeglądnąć interesujące mnie zlecenia muszę przechodzić przez filtry, czemu tego nie da się zapisać jako ustawienia? Z kolei z rozwijaka "tematyka" można wybrać wszystko albo tylko 1 temat. A jeśli chcę pisać na każdy temat poza technologią? Normalnie nieporozumienie dla mnie, poprzednie rozwiązanie było ok, po co to zmieniać?

A ranking, fajny pomysł, ale dołączam się do Gochy: na 1 miejscu jest osoba X, która ma 530 punktów. I teraz: co z tego że napisała tyyyle tych znaków, jeśli ma średnią np. 3.75, a osoba Y napisała tylko za 400 punktów, ale za to na 5.95. Promujecie dobrych copy, czy klepaczy?

Dalej działa tak samo. W przypadki tematyki opcja "wszystkie" odnosi się do wszystkich tematyk które copywriter ma zaznaczone w ustawieniach. W tym przypadku wystarczy więc odznaczyć technologię w ustawieniach i po sprawie.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Aleksandra D. ta uwaga nie była absolutnie do Ciebie osobiście, gratuluję Tobie i Monis i wierzę, że jest to w pełni zasłużone wyróżnienie. Chodziło mi tylko o zasadę, że to iż ktoś pisze dużo nie znaczy że pisze dobrze, a to najlepszych powinno się nagradzać. Trochę jak na teście w szkole: najwyższą ocenę dostaje ten, kto miał najwięcej dobrych odpowiedzi, a nie ten kto napisał elaborat na 4 strony ale "od czapy".

No to teraz trochę się wyjaśniło z tymi filtrami. Tylko po co robić jedno i to samo 2 razy :/

Chyba codziennie. Wczoraj teksty zostały zaakceptowane i przesunęłam się o 2 pozycje do góry, dzisiaj jednak spadłam  o 1 niżej. Interesuje mnie jednak, czy teksty które nie zostaną zaakceptowane w ostatnich dniach grudnia przechodzą na styczeń, czy przepadają w rankingu.

Jasne, tylko dopiero po tej odpowiedzi analizując krok po kroku instrukcję doszłam do celu. Informacja po zmianach powinna być jednak bardziej  "łopatologiczna" . Piszę, ale na programach nie muszę się znać.

Po to jest właśnie to forum abyśmy mogli takie sprawy wyjaśniać :) Faktycznie, nie przedstawiliśmy w tej kwestii pełnej informacji.

Chyba codziennie. Wczoraj teksty zostały zaakceptowane i przesunęłam się o 2 pozycje do góry, dzisiaj jednak spadłam  o 1 niżej. Interesuje mnie jednak, czy teksty które nie zostaną zaakceptowane w ostatnich dniach grudnia przechodzą na styczeń, czy przepadają w rankingu.

Przechodzą na styczeń :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Wydaje mi się, że teksty akceptowane automatycznie (zleceniodawca przespał) są liczone do rankingu, natomiast nie dostajesz za tekst oceny. Myślę, że te wszystkie wątpliwości powinien wyjaśniać regulamin, ale ponieważ jest bardzo ogólny, czekamy na wyjaśnienia admina.