Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Wadą rankingu jest to, że liczą się tylko teksty zaakceptowane, a nie też te, które same "się zaakceptowały", bo zleceniodawca zaspał z akceptacją.

Sprawdzimy to i poprawimy. Powinny wliczać się wszystkie teksty.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

A zauważyliście taki problem, że od zmiany jak wyszukuje się zleceń to np pokazuje (w przypadku opisów do katalogów to zauważyłem, podejrzewam, że w preclach też tak jest) 12 tekstów do napisania (jakby całą pulę) a po wejściu są już np. 2-3 czyli tylko te co zostały.

swiatla.auto.pl - zapraszam

Skuteczne pozycjonowanie - rozwiń swój biznes dzięki promocji w Google

Do rankingu nie są wliczane teksty bez oceny, to dla nas niekorzystne. Nie mam żadnego wpływu na to, czy klient oceni. Powinny być wliczane wszystkie napisane teksty, bo w rankingu chodzi o zwiększenie naszych mocy przerobowych, albo obligatoryjne zmuszenie klientów do oceniania. W każdym innym wariancie ranking nie będzie obiektywny. Druga sprawa to selekcja typów tekstów. Dziedziny mam zaznaczone w ustawieniach i wybieram teksty zapleczowe. Rezerwuję zamówienie z pierwszej strony i chcę przeglądać kolejne. Znowu muszę wybrać typ, to głupiego robota. Wiem czemu to ma służyć (zmuszenie do pisania innych typów), ale jeżeli precle mam oceniane na 4, to dlaczego nie mogę pisać zapleczowych ocenianych na 6?. Zmuszanie do dodatkowych kombinacji i żmudnego wyszukiwania zleceń zniechęca do pracy, albo dopinguje do szukania portali z łatwiejszymi rozwiązaniami i wyższymi stawkami.

Z okazji zbliżających się Świąt życzę wszystkim forumowiczom spokoju ducha, optymizmu, radości z małych rzeczy, spełnienia marzeń oraz  zwycięstwa w rankingu  :) .

Cześć!

Jestem nowa na tym forum, więc z góry przepraszam, jeśli ponawiam czyjeś pytanie, bo nie doczytałam. Próbowałam wczoraj doliczyć się tego, skąd wzięło się u mnie 350 punktów za grudzień w rankingu i zrozumieć, dlaczego ta pula nie rośnie, mimo, że normalnie zdobywam punkty za teksty. Liczyłam to na wszelkie sposoby - według średniej punktacji (tak, jakbym za wszystkie teksty dostawała czwórki), według normalnej punktacji bez bonusów i wciąż i wciąż nie wychodzi z tego 350 - tylko raz mniej, raz sporo więcej. Przeczytałam też tutaj na forum, że teksty zaakceptowane automatycznie, dlatego, że klient zaspał się nie liczą do rankingu. To po co w ogóle jest ten ranking, skoro nie odnosi się do tego, co piszemy, tylko... no właśnie - do czego się ten ranking w ogóle odnosi?

PS. Dziwi mnie podejście niektórych forumowiczów, którzy twierdzą, że jeśli ktoś jest wysoko w rankingu to na pewno nie pisze niczego wartościowego, tylko klepie same precle. Ja w grudniu napisałam zaledwie kilka zapleczy, a cała reszta to teksty tematyczne. A byłam w rankingu trzecia. Więc tak też można... ;) Pytanie tylko, skąd się te punkty wzięły, dlaczego nie rosną i jak je obliczać?

Ranking przed rozdaniem nagród na początku stycznia zostanie poprawiony i brakujące punkty w rankingu zostaną doliczone. Aktualnie programista jest na noworocznym urlopie i nie mamy jak się tym zająć. Niemniej tak jak wspomniałem zostanie to poprawione i dopiero wtedy przydzielone zostaną nagrody za grudzień. Tak, więc wszystko odbędzie się sprawiedliwie:)

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Ranking przed rozdaniem nagród na początku stycznia zostanie poprawiony i brakujące punkty w rankingu zostaną doliczone. Aktualnie programista jest na noworocznym urlopie i nie mamy jak się tym zająć. Niemniej tak jak wspomniałem zostanie to poprawione i dopiero wtedy przydzielone zostaną nagrody za grudzień. Tak, więc wszystko odbędzie się sprawiedliwie:)

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku :)

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Można się spytań czy planuje Pan wprowadzenie możliwości oddawania tekstów katalogowych i pleclowych do poprawki przez moderatorów.

mam zablokowane konto na miesiąc na teksty katalogowe za błędy "Oferuje" - brak ę, "jaki" - jak, "zadowolenie" - zadowoleni

tekstów katalogowo-pleclowych moderatorzy nie mogą oddać do poprawki i za jedną literówkę banują całe konto ??

podaje Pan na swojej stronie wymagania jakościowe

https://www.textbookers.com/pomoc/wymagania-jakosciowe

gdzie jest masa błędów:

"na z iemi." "leczskupić" - ja za takie błędy mam zablokowane konto

jakość tekstu tematycznego "przywołanie historii wypadku drogowego, zktórego bezbronne dziecko"

- z którego razem się pisze ??

jakość tekstu specjalistycznego "Grupą docelową są więc nie użytkownicy produktu lub usługi, ale ludzie, którzy ją za nią płacą." - ???

tekst który jest na Pana stronie nie nadaje się nawet na plecelka.

Edytowane przez SeoMagic