Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam wrażenie, że któryś moderator dość mocno popłynął ponieważ właśnie dostałem odrzucony tekst uznany za:

niestety tym razem 80 % plagiatu - proszę na to uważać bo generalnie za brak unikalności jest 5 pkt karnych - tym razem, z uwagi na dotychczasową współpracę odsyłam jako "inny"

A dodatkowo ze względu na dotychczasową współpracę dostałem 5.1 ptk karnego :) a tekst oczywiście był pisany z palca i z całą pewnością nie był duplikatem. Po sprawdzeniu 3-4 losowych zdań w google oczywiście nic nie wystąpiło. Czy Texbookers bądź przedstawicielka moderatorów może się do tego ustosunkować? Do tej pory mam napisane tylko w tym systemie kilka tysięcy tekstów i to pierwszy tekst, z którym mam tak poważny problem. Nigdy nie wpisuje fraz w google ani nie plagiatuje. Mam nadzieje, że ktoś mi wyjaśni gdzie w tym przypadku leżał problem. Jeśli ktoś będzie chciał zapoznać się z tekstem to oczywiście go wkleje.

Sprawdziłem ten tekst i faktycznie plagiatem nie jest. Myślę, że powodem mogło być tutaj wiele zdań gdzie wyrazy popularnie używane dość gęsto występowały w wyszukiwarce a, że tekst był bardzo krótki to program się pomylił a moderator z rozpędu puścił jako plagiat. Przepraszam za ten błąd - punkty karne usunięte. Jeżeli zlecenie jeszcze widnieje to proszę raz jeszcze puścić tekst do moderacji a jeżeli nie to prosiłbym o kontakt na biuro@textbookers.com

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Witam

Rozumiem, że tekst nie był może wysokich lotów, ale oskarżenie o plagiat mnie zirytowało dlatego też napisałem tutaj. Na biuro mail też został wysłany, ale skoro tutaj problem został rozwiązany to można go zignorować.. Dodatkowo jeszcze zostało ostrzeżenie w ustawienie Status Możesz pisać Niepoprawne teksty 1 / 5   Poproszę o poprawienie również tego.

Edytowane przez aragornik

swiatla.auto.pl - zapraszam

Skuteczne pozycjonowanie - rozwiń swój biznes dzięki promocji w Google

@TextBookers.com,ja ponawiam pytanie, czy jeżeli przed zmianami miałam udostępnione teksty wyższej jakości, to czy teraz muszę jeszcze raz prosić o taką możliwość? W ocenach/zarobkach mam uwzględnione te teksty, ale w tekstach do realizacji widzę tylko teksty preclowe i opisy do katalogów.  

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

CheNelly, chyba nie. Ja miałam przed zmianami zapleczowe i po zmianach też. Pisałam próbki tylko na tematyczne i specjalistyczne. W zakładce Ustawienia sprawdź, które typy tekstów masz dostępne. Jak jest deaktywuj to znaczy, ze masz udostępniony, jak jest aktywuj - to musisz pisać próbkę.

Właśnie sprawdziałam i teoretycznie mam wszystkie typy tekstów aktywne...  ale ja ich naprawdę nie widzę na stronie, tylko precle i opisy :/ 

Napisała Pani przynajmniej jeden tekst w ostatnich 30 dniach? precel albo opis do katalogu? Inaczej system nie odblokuje dostępu do wyższej jakości

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

• Like 1

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

A ja chciałem się jeszcze raz zapytać co z tym punktem ostrzeżeń 1/5? Owszem ptk karne mi anulowano natomiast tego już nie. Poproszę jeszcze raz o poprawę czy też muszę napisać na biuro?

swiatla.auto.pl - zapraszam

Skuteczne pozycjonowanie - rozwiń swój biznes dzięki promocji w Google

Zrobiłem 20 tekstów. Obecnie nie ma żadnych precli, więc pisać nie mogę, bo mam tylko 2 oceny!

Ludzie, czy moglibyście wystawiać ocenę za realizację zlecenia, bo obecnie jest 250 tekstów w kategoriach do których nie mam dostępu?

Fakt, z ocenami jest krucho. Na pocieszenie tylko tyle, że obecnie zlecenia są reglamentowane jak mięso na kartki. Dobre dostaniesz indywidualnie albo upolujesz jak dobrą dziczyznę. Mniej atrakcyjne wiszą kilka godzin, a te zupełnie nieatrakcyjne 4 dni. Potem znikają i pojawiają się ponownie. TB osiągnął swój cel. Zlecenia realizowane są szybko (z braku laku dobry kit) i nie musi płacić 15% bonusu za zlecenia, które wiszą. Odczekaj chwilę i precle się pojawią. Musisz odnaleźć w sobie instynkt myśliwego i przystosować się do polowań. Powodzenia.

fajnie by było wrócić do poprzednich zasad jednak. Co mamy obecnie? Stado wygłodniałych ludzi czeka całymi godzinami, może coś rzucą? I czekają, i polują, patrzą nerwowo na zegarek, czekają dalej aż łaskawie ktoś im rzuci jakieś ochłapy. I jest! Rzucił! No to łapią, kto pierwszy ten lepszy, kto kombinuje ten ma ten swój długo wyczekiwany OCET... tfuuu! Chciałam powiedzieć "TEKST".

TB, tak to wygląda obecnie, przynajmniej z mojej perspektywy.

Mówcie co chcecie, mnie skojarzyło się to z komuną.

Ale pewnie klienci się cieszą, to najważniejsze. Copywritera da się wymienić, nowy zawsze przyjdzie bo łatwo się dostać. No cóż, kiedyś już Was pytałam czy wolicie dbać o sprawdzonych, jakościowych czy bazować na tanich, naiwnych i początkujących. Widzę Waszą odpowiedź dobitnie.

Cholernie przykro mi to pisać, bo serio lubiłam dla Was pracować. Ale jak mam wyczekiwać godzinami każdego tekstu to chyba lepiej przejść gdzie indziej.

• Like 1

Tak czytam Wasze komentarze o braku zleceń i trochę się dziwię... Na jakiej podstawie macie pretensje, że nie ma fajnych tekstów do pisania? Tak jakby się one Wam z jakiejś przyczyny należały..  Przecież tak jest na każdym innym portalu tego rodzaju - raz są zlecenia a raz ich nie ma. Przecież nietrudno sobie wyobrazić, że właścicielom portali też zależy na zleceniach, bo na nich zarabiają. Nie ma zleceń na TB to trzeba ich szukać gdzie indziej - takie jest życie copywritera :)

tylko że wcześniej te zlecenia były, i były do woli. a teraz nowe są wyświetlane dopiero jak "stare" zejdą. czyli: towar na magazynie jest, w dużych ilościach nawet, ale pani ekspedientka go nie wystawi dopóki jakiś frajer nie kupi tych resztek spleśniałej pasztetowej. a ludzie wiszą przy witrynie i patrzą, kto pęknie pierwszy. rozumiesz?