Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Hasło reklamowe za niecałe 2 zł, nie wiadomo nic o firmie i branży, no błagam! Nie można już na etapie zlecania było uświadomić autorowi, że nie doczeka się tego tekstu?

Ponadto zapleczowe często mają wymagania jak do co najmniej tematycznych.

Jednak, po zmianach w moim przekonaniu portal funkcjonuje lepiej. Ostatnio robię same tematyczne i specjalistyczne. :peace:

Jestem Marta i nie mam 22 lat:)

Inka22 nie wiem, jak to robisz, bo mnie udało się napisać kilka tematycznych i może do 5 specjalistycznych (wszystkie upolowane), reszta to zapleczówki. Często sprawdzam zlecenia i mimo tego trudno jest trafić teksty wyższej kategorii. Pomijam już czas, który tracę na wybieranie typów tekstów. W tym zakresie wolałam stary układ., do którego można było dodać limity wyświetlanych zleceń i byłoby ok.

Spookypld, Twój pomysł jest genialnie prosty. Zlecający przyłożyliby się do opisów, a copy nie dumaliby "co autor miał na myśli".

Widzę, że  niektóre osoby zaczynają przygodę z pozycjonowaniem i dają dziwne zlecenia. TB powinien im pomóc w postaci podpowiedzi automatycznych lub samouczka.Wystarczy ustawić automatycznie minimalną ilość znaków dla poszczególnych kategorii np. 1000 dla tekstu zapleczowego skoro ma mieć śródtytuły, wstęp itp.

SeoMagic masz 100% racji.

Inka22 dzięki, ale się nie załapałam, bo akurat realizowałam zlecenie. CheNelly skoro łapiesz lepsze zlecenia, to ciekawa jestem, które miejsce masz w rankingu. Nie chodzi mi o extra powiadamianie, ale o fakt, ze tych zleceń jest bardzo mało i jeśli nie sprawdzam co 5 min. to nie mam szans na lepsze teksty. Może Ty masz większe szczęście.

@Gocha, a gdzie ja napisałam, że łapię lepsze zlecenia? ;) Bo na obecną chwilę nie piszę w ogóle dla TB, mam chyba 1,70 zł na koncie zarobione :P Żartowałam tylko z tego, co napisała Inka - bo bez takich powiadomień trzeba czatować cały dzień, żeby złapać jakieś zlecenie, widać, ze system nie działa po prostu dla copy. 

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Ja w ogóle nie łapię się na ranking, bo w TB tylko 2,3 teksty dziennie realizuję( lepsze) lub kilka zapleczowych. Może któregoś miesiąca powalczę, ale mam sporo zleceń z innych źródeł i TB jest niestety jedynym z najsłabszych cenowo, więc i specjalnie motywacji nie ma

Jestem Marta i nie mam 22 lat:)

Ja w rankingu też jestem poza 10, ale nie o to mi chodzi. Od momentu wprowadzenia zmian zarobki mam o połowę niższe. Ratują mnie zlecenia indywidualne. Wcześniej ustawiłam  2,3 typy tekstów i mogłam wybierać i pisać. Teraz muszę 2,3 razy ustawiać i w tematycznych i w specjalistycznych najczęściej pojawia się: brak zleceń. W zapleczach albo 50 tekstów o kantorze, albo jakieś dziwadła, których nie da się napisać (3 słowa kluczowe na 300 znaków).

• 2 tygodnie później...

Wreszcie jest super, zleceń od groma, szybkie wypłaty. Dalej nie satysfakcjonuje mnie wybór typów tekstów, ale wobec ilości tekstów przeżyję. Mam pytanie do p. Macieja dotyczące terminu realizacji zlecenia, czy data wyświetlana przy leceniu jest datą jego otwarcia, czy zakończenia. Ostatnio z powodu nagłej (na szczęście krótkiej) awarii komputera przeżyłam mocny stres. Zlecenie obejmowało 5 tekstów, 4 wysłałam przed upływem czasu, ale 5 rozpoczęłam 5 minut przed jego końcem. Na szczęście został przyjęty, ale kosztowało mnie to mnóstwo nerwów, co odbiło się na jakości (5). Trzymam kciuki za liderów rankingu ( zwłaszcza za Olę). 

Marudzą Ci copy oj marudzą. Ja z mojej strony powiem np. dlaczego już nigdy nie zlece tekstu specjalistycznego. Pakuję w TB sporo kasy i prywatnej i w firmie i zauważyłem jedno. Tekstów specjalistycznych nie opłaca się brać bo: 

1. Nie różnią się od składnią i stylem specjalnie dużo od tematyczny czy nawet zapleczowych - tu nie wiem czy in plus dla tych kategorii.

2. Ich cena jest o niebo wyższa a nadal są o niczym. - raz dostałem naprawdę dobry tekst ale to dlatego, że o przepisach ;)

3. Często niezrozumienie w ogóle tematu.- dobrze napisany tekst ale nie o tym co trzeba. - przy specjalistyczny już trochę boli a nie zgłosze do poprawy całego tekstu.

@arturrajber,dlaczego nie zgłosisz do poprawy całego tekstu? Jeżeli naprawdę jest nie na temat, to zgłaszaj, masz do tego prawo ALE oczywiście zakładam, że w opisie zlecenia dokładnie piszesz, czego oczekujesz. Jeżeli tylko dodasz frazy, to nie ma opcji, żeby było dokładnie tak, jakbyś chciał :)  

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Opisuję, opisuję ale chyba nie będę od podstaw tłumaczył. Jak chce arta z serii "Skuteczne sposoby ...." to wypadało odniesić się do jakiś raportów, liczb, ciekawych źródeł na podparcie tezy. Zazwyczaj dostaję, bardzo dobrze napisane lanie wody. 

Teraz zamawiam tematyczne i daję do okraszenia dla właściela strony lub specjalisty. Takie najlepsze rozwiązanie. Efekt lepszy a kasa w TB zostaje.

Jak na moje to tutaj się tworzy błędne koło. Są zlecane zapleczówki od których oczekuje się bycia tekstem specjalistycznym. Ktoś w końcu pęknie i to napisze, a przy niektórych tekstach nie da się po prostu nalać wody, jeśli nie zasięgnie się wiedzy w temacie.

A nie opłaca się pisać średnich zapleczy na takie tematy, bo to potem strasznie zaniża ocenę. Czyli copy tracą masę czasu, żeby napisać za grosze coś, za co powinni otrzymać więcej...