Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

No cóż, masz rację. Zapleczówkę o książkach, herbatkach napiszesz "od kopa", ale profile stalowe czy formy wtryskowe wymagają trochę wiedzy, dlatego te ostatnie wiszą już od 3 dni. Klient chcąc oszczędzić zleca teksty tematyczne w kategorii i stawce zapleczowych. Niestety nie mamy na to wpływu. Może to zmienić tylko TB. Początkowo zleceń pewnie byłoby mniej, ale docelowo większa prowizja. Cały czas się zastanawiam jak to jest. My piszmy zaplecza na poziomie tematycznych (przynajmniej wielu z nas), a klienci narzekają na jakość tekstów wyższej kategorii. 

Właśnie usiadłam do PRECLI, które mają pytanie w słowach kluczowych, więc śmiało mogłyby być zapleczem czy tekstem tematycznym... Temat zbieżny z moim wykształceniem, więc klepię, bo szybko idzie... Ale to trochę smutne, że za takie teksty dostaje się grosze, bo byle czego też się nie napisze "aby było" bo po prostu się nie da...

Odnośnie słabej jakości tekstów specjalistycznych i tematycznych, to zapewne ludzie zaklepują je jak tylko się pojawiają, bo są droższe. A tańsze zaplecza na trudne tematy wiszą tego czasu, aż ktoś posiadający odpowiednią wiedzę postanowi je napisać i będzie mu się to opłacało...

Mazz masz rację z tym że trudne zaplecza wiszą, choć nie wiem dlaczego. Patrzę na to tak: jeden z klientów przysyła mi zlecenia indywidualne na tematy "profile stalowe", "drzwi szklane Warszawa", "tusze do drukarek" czy "lampy włoskie", wszystkie 10x3000 znaków. Więc wody nie poleję, z resztą nie znoszę odwalać fuszerki. I fakt, tematyka daleeeka od moich zainteresowań więc musiałam się dużo nauczyć żeby to z sensem napisać. Ale jeśli następnym razem dostanę takie zlecenie, to napiszę je od kopa. Czemu komuś miałoby się to nie opłacać? Zyskałam klienta, który regularnie podsyła mi niemałe zlecenia i to jest fajne.

Chyba za wcześnie pochwaliłam TB, bo dzisiaj poza katalogami i preclami nie ma nowych zleceń. wydaje mi się, że zostały zablokowane przez administratora, żeby zeszły starocie. Dobrze, że są indywidualne.

Właśnie sprawdziłam, 7 stron precli z 15% bonifikatą, z tego większość kwalifikuje się na zaplecza, bo o busa do Holandii za 1 zeta to ja mogę napisać, że odjeżdżają i przyjeżdżają, a za oknem piękny widok. 

a dziś jedyne co znalazłam to: "Poproszę o napisanie artykułu składającego się z: 1. chwytliwego tytułu ze słowem elektryka lub elektryk 2. leada* na około 180 znaków 3. artykułu z nagłówkiem h1 i nagłówkami h2, h3, podkreśleniami, pogrubieniami, punktami itd. Można wykorzystać bbcode** 4. dobranie zdjęcia głównego i jednego zdjęcia do artykułu z https://pixabay.com/pl/Bardzo proszę o napisanie chwytliwego tytułu i interesującego leada! *lead to: pierwszy akapit artykułu, następujący bezpośrednio po tytule, wprowadzający w zagadnienie. Musi być krótki (nie dłuższy niż trzy zdania), spójny i zwarty. Treścią i słownictwem powinien nawiązywać do artykułu. **https://pl.wikipedia.org/wiki/BBCode Artykuł na temat porad dla osób które zamieszkały w domu i nie znają się na elektryce. Można bazować na informacjach z tego tekstu: https://www.elektryk-krakow.pl/przyjazn-z-elektryka

Zapleczowy tekst, 6x5000, słowa kluczowe "elektryka, inst. elektryczne"

Trochę zgroza...

Zaplecza dzisiaj schodzą jak ciepłe bułeczki, zlecenie może powisi 10 minut i już ktoś je bierze...Udało mi się upolować dzisiaj 2 zaplecza po 2 teksty z dość łatwej tematyki... Te 6 x 5000 ktoś już wziął - widać, że ludzie biorą teksty z desperacji, skoro innych niż precle nie ma.

Czy ktoś wie w jaki sposób można wstawić zdjęcia do tekstów pisanych w edytorze TB i zaznaczyć pogrubienie? Mazz nie jestem desperatem, ale niedokładnie przeczytałam opis zlecenia. Temat łatwy, ale mam wstawić zdjęcia i formatowanie. Chętnie bym zrezygnowała, tylko nie wiem jak to zrobić.

Pogrubienie [ b] pogrubiony tekst [ /b] 

Zdjęcie [ img] link do zdjęcia [ /img] 

Trzeba usunąć spację w kwadratowych nawiasach ;) Zresztą wszystkie skróty do BBCode masz na wiki https://pl.wikipedia.org/wiki/BBCode. A te zlecenia jakiś czas temu były, z dwa miesiące temu? Może trzy? Najwidoczniej klient znalazł kogoś, kto mu je zrobił, skoro rzucił nową partię :D

Edytowane przez CheNelly
  • Like 1

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

CheNelly wielki dzięki uratowałaś mi tyłek. Czasu stracę multum, ale może uniknę pkt karnych. Kolejnym razem będę dokładnie czytać zlecenia. ruda@ masz rację, gość trafił na takiego jelenia jak ja. Muszę zakonotować, że nie wolno czytać wybiórczo.

Mazz, te zaklepane to zlecenia indywidualne. Kliknąłeś prawie równocześnie w momencie ukazania. Miałam tak wiele razy. Równocześnie zdarzało mi się, że klikałam zlecenie, a za 2 minuty widziałam go jako indywidualne. system trochę mieli i nie nadąża za kliknięciami.