Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

@seoskryba_pl, masz rację, jednak nie wiem, czy kiedykolwiek TB zdecyduje się na krok z moderacją zleceń. Przecież prędzej czy później i tak ktoś się złamie i napisze te gorsze zlecenia. Klient jest zadowolony, bo znajdzie jelenia, więc TB nie będzie raczej chciał klientów pouczać :/ 

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Macie rację, wczoraj zlecenie h1, h2 wisiało tylko kilka minut. Ja 24 h czekam na zakup i ocenę. O konieczności moderacji zleceń pisałam wielokrotnie, ale bez efektów. Dziwne opisy dotyczą każdej kategorii, od precla po specjalistyczne. Mam wrażenie, że TB łapie każdego klienta. To, moim zdaniem polityka krótkowzroczna, bo widzę odpływ fajnych zleceń. Rozumiem, że na TB zaczynają copy i pozycjonerzy. Copy mają pomoc w wytycznych i wskazówkach moderatorów, pozycjonerzy żadnej i dlatego w słowie kluczowym umieszczają komentarz na 2 linijki.

Zgadzam się z Wami w 100%, że jedyne wyjście abyśmy nie musieli pisać precli w jakości tekstów zapleczowych to olewanie ich solidarnie. Tylko jak to zrobić, skoro na piszących dla TB 160 osób, tutaj udziela się 7?

Jest dokładnie tak jak mówiłam kiedyś, TB bazuje na nieopierzonych copywriterach, którzy cieszą się że wymagania nie są przesadnie wyśrubowane i moga szlifować umiejętności, a jeszcze im przy okazji ktoś za to "płaci". Dlatego głównie są precle do pisania.

Nie chce mi się sprawdzać kiedy ostatnio był tu pan z TB, ale ewidentnie ma nas tam gdzie nie dochodzi słoneczko, i nasze pomysły i argumenty także. Im interes się kręci.

Szczerze dziwię się Wam, doświadczonym copy, że chce Wam się z tym pie*rzyć za te marne grosze, Wy możecie zdobyc zlecenia gdziekolwiek.

mks22 masz bardzo fajną stronę. Chyba muszę pomyśleć o własnej, bo na TB, mimo niskich stawek nie ma kompletnie zleceń. Może przykręcili kurek, żeby zeszły stare precle, albo klienci zrezygnowali. W sumie było to dla mnie rozwiązanie wygodne, ale jutro rejestruję się na TG.

Dziękuję :) Wiadomo, tego rodzaju serwisy są dobre dla początkujących, albo w przypadku niespodziewanego przestoju w zleceniach od klientów. Na dłuższą metę warto jednak budować własną markę :) 

Dla mnie to było wygodne rozwiązanie, ponieważ mam inne źródło dochodu i dużo wolnego czasu. Pasował mi  temat, to pisałam. Zleceń jednak było więcej i 400-500 zł mogłam spokojnie dorobić. teraz nawet dziewczyny, które pisały dużo mają przymusowy urlop.

Gocha, ja to przemyślałam i widzę tak że nie przykręcili kurek, tylko im się klieci zwinęli i poszli gdzie indziej, nie mają zleceń i tyle.

mks, teraz to już ten serwiś nie jest dobry ani dla jednych ani dla drugich. Nowy niewiele sie nauczy skrobiąc ciągle durne precle, a dorobić się tez już nie da bo zleceń ubywa systematycznie. Ja od wczorajszego poranka nie widziałam ani jednego zlecenia na zaplecza, a zerkam co pół godziny. Więc albo ktoś poluje lepiej ode mnie albo ich po prostu nie ma.

ruda@ chyba masz rację, bo od 2 dni siedzę na tej samej pozycji rankingu. Wcześniej mi się to nie zdarzało, jak rano byłam blisko 10, to po godzinie bardzo się oddalałam, co oznaczało, ze zlecenia były. no cóż, trzeba porzucić wygodną zakładkę i ruszyć na poszukiwania.