Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czemu, ale u mnie TB zaczyna liczyć terminowo wykonane zlecenie po połowie stawki.

Dlaczego?

Mam zlecenie - na 20 artów - z którego jeden ze względu na błędy poszedł do odrzucenia (a nie do poprawy). Na podstawie tego, że w związku z tym poszło 19 zleceń (ale nie z mojej winy) TB policzył mi dwukrotnie mniejszą stawkę... 

Ja rozumiem, że TB ma teraz problem, bo podniósł stawki dla copy a ceny zleceń "jeszcze" nie podrożały, ale nie oznacza to, że ja mam teraz pokrywać koszty czyiś błędów czy inwestycji pojawiających się na panelu!!!

Coś w tym jest. Ja zrealizowałam 18 tekstów z 20 (awaria internetu) i stawkę 50% niższą policzyli mi nawet za teksty zrealizowane przed terminem. W regulaminie umieścili zastrzeżenie o obniżaniu stawek za niezrealizowane zlecenie (w Twoim wypadku tak to potraktowali). Oczywiście, że jest to odbijanie sobie kosztów. Nie zrealizowałeś jednego tekstu, a obcinają Ci wszystkie. Ja   teraz realizuję teksty z wyprzedzeniem, bo na internet nie mam wpływu. Zgodnie z nowymi zasadami tekst powinien być do poprawy (nawet opis do katalogów), a dopiero potem może być odrzucony. Sprawdź regulamin i odwołuj się. 

Ale paczka tekstów jest liczona jako jedno zlecenie, więc w czym problem? Jeżeli nie zrobisz 1 tekstu, to klient nie ma zrobionego całego zlecenia. Jak dla mnie całkiem poprawne działanie. A w pracy z internetem trzeba liczyć się z jego brakiem po prostu, tak samo jak z awarią komputera itp. 

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

Zawsze mnie zastanawia ten powód brak internetu w dobie, kiedy każdy smartfon (nie ważne czy to android, iOS czy windowsphone: nawet te za 200zł) posiadają opcję udostępniania internetu (tethering - router wifi) z telefonu na dowolne urządzenie z wifi, wystarczy na kilkanaście minut udostępnić sobie internet po wifi (teraz każde oferty abonamentowe czy prepaid mają po kilka gigabajtów transferu na miesiąc) i napisać i wysłać te dwa teksty :)

• Like 1

Uważasz, że każdy ma telefon z netem? jeśli tak to wyprowadzam Cie z błedu - ja nie mam 

A uważasz, że ktoś kto nie ma dostępu do Internetu, albo ma z nim wiecznie kłopoty powinien zajmować się copywritingiem na poważnie ??

Chcesz pracować online bez internetu ??

Edytowane przez SeoMagic
  • Like 1

Uważasz, że każdy ma telefon z netem? jeśli tak to wyprowadzam Cie z błedu - ja nie mam 

Zleceniodawce nie interesuje czy masz internet czy nie - podejmujesz się zadania to masz je wykonać w odpowiednim czasie i nie ważne czy masz internet stacjonarny, mobilny, modemowy z 0202122 czy z telefonu. Jeżeli działa się online to trzeba mieć tego świadomość (i mieć w zanadrzu alternatywny internet gdy coś nie jest tak, chociażby darmowe Aero2 z modemem za 50zł na USB).

Zleceniodawce nie interesuje czy masz internet czy nie - podejmujesz się zadania to masz je wykonać w odpowiednim czasie i nie ważne czy masz internet stacjonarny, mobilny, modemowy z 0202122 czy z telefonu. Jeżeli działa się online to trzeba mieć tego świadomość (i mieć w zanadrzu alternatywny internet gdy coś nie jest tak, chociażby darmowe Aero2 z modemem za 50zł na USB).

Ale czy jak gdzieś napisałam, że sie z tym nie zgadzam - nie, ja tylko odniosłam sie do telefonu

Ale czy jak gdzieś napisałam, że sie z tym nie zgadzam - nie, ja tylko odniosłam sie do telefonu

a czy noupe napisał, że każdy ma telefon z internetem, chodziło o to, że w dzisiejszych czasach telefon z dostępem do Internetu jest łatwodostępny i bardzo tani i pisanie, że nie zrealizowało się zlecenia ponieważ nie miało się dostępu do internetu jest nie na miejscu. To tak jakby TextBookers.com napisałe, że nie wysłać przelewu za zrealizowane teksty ponieważ nie ma dostępu do internetu i nie może zrobić przelewu :)

Edytowane przez SeoMagic
  • Like 1

SeoMagic Tb nieraz spóźniał się z przelewami i nie tłumaczył co było tego przyczyną. Niestety jestem od Was przynajmniej 2 razy starsza, więc nie wszystkie nowinki technologiczne ogarniam. Dla mnie sukcesem jest, że od roku piszę (wszystkiego uczyłam się sama), łapię się w pierwszej 15 i mam najwyższe stawki. 

• Like 1

Witam,

Mam następujący problem. Dzisiaj za każdym razem jak chcę wejść w szczegóły tekstu zapleczowegp lub zgłosić się do jego realizacji wyskakuje mi komunikat:

To zlecenie jest niedostępne. Mogło zostać rozpoczęte przez innego copywritera lub po prostu nie masz do niego uprawnień (musisz posiadać napisany przynajmniej jeden tekst dowolnego rodzaju w ciągu ostatnich 30 dni oraz średnią ocen powyżej 4,5).

Dodam, ze jest tak  przy każdym zleceniu mimo, że oferty dalej są na stronie widoczne. I mam uprawnienia do ich pisania:)

Ktoś pomoże? Może oni mają dzisiaj jakiś błąd na stronie?