Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Nigdy nie pisałem opisów do katalogów, dlatego zastanawia mnie jedna rzecz. Czy jeżeli w opisie zlecenia jest napisane „proszę o opis dla strony adrestronyXYZ” to czy opisujemy wyłącznie tę stronę czy też konkretną firmę, której ona dotyczy? Przykładowo czy mogę napisać „Firma XYZ z siedzibą w Warszawie zajmuje się…” i tak dalej czy cały opis ma skupiać się wyłącznie na stronie i zawierać zwroty opisujące ją?

Opis do katalogu jest tekstem reklamowym, więc opisujesz (reklamujesz) przedmioty lub usługi oferowane przez firmę, a w kontekście podajesz adres strony. Dodatkowo możesz wskazać zalety tej strony np. blog, artykuły, poradniki, kalkulatory itp.

Również do tej pory nie pisałem opisów do katalogów.Przeczytałem wiele przykładowych tekstów i wytycznych textbookers, ale one wszystkie odnoszą się do konkretnego adresu strony, lub firmy a z tego co widzę na textbookers zleceniodawcy podają tylko słowo kluczowe i nic więcej. Więc jak to mam napisać bo nie łapię?

Jeżeli nie masz konkretnego adresu to piszesz np. nasza strona, nasza firma itd., a potem umieszczasz zalety produktu lub usługi. Kolejność może być odwrotna. Pamiętaj, by wyglądało to naturalnie. wersji może być znacznie więcej. Najlepiej napisz 2,3 teksty i poczekaj na ocenę.

Dzięki Gocha :-)

Może posłużmy się przykładem, słowem kluczowym jest - mechanik, żadnych więcej info nie ma, to jak mam zachwalać ofertę/firmę/stronę skoro nic o niej nie wiem? Zleceniodawcy powinni się jaśniej określać, więc co, mam teraz z kapelusza wymyślać czym ten ich mechanik się zajmuję?

Dzięki Gocha :-)

Może posłużmy się przykładem, słowem kluczowym jest - mechanik, żadnych więcej info nie ma, to jak mam zachwalać ofertę/firmę/stronę skoro nic o niej nie wiem? Zleceniodawcy powinni się jaśniej określać, więc co, mam teraz z kapelusza wymyślać czym ten ich mechanik się zajmuję?

Jak nie wiesz jak napisać tekst katalogowy to wystarczy wpisać w Google "katalog stron" i obejrzeć kilka przykładowych wpisów.

"określać, więc co, mam teraz z kapelusza wymyślać czym ten ich mechanik się zajmuję?"

jeżeli nie wiesz czym zajmuje się mechanik to podpowiem Ci że mechanik zajmuje się naprawą samochodów.

@ SeoMagic. Twoim zdaniek mechanik naprawia tylko samochody? a może łodzie, albo maszyny rolnicze, a może inne urządzenia , widać niewiele wiesz na temat mechaniki, tak że  jak nie chcesz pomóc to po co piszesz bezproduktywne posty.

"Jak nie wiesz jak napisać tekst katalogowy to wystarczy wpisać w Google "katalog stron" i obejrzeć kilka przykładowych wpisów." - dwa posty wyżej pisałem że czytałem przykładowe teksty, ale widać czytanie ze zrozumieniem kuleje mocno u ciebie.

Problem polega na tym, że zleceniodawca źle określił kategorię tekstu. Powinien być to precel lub zapleczówka. Skoro jest to opis do katalogu to Seomagic ma rację. Musisz pisać o tym co wyróżnia dobrego mechanika (bez względu na branżę). Widocznie zlecającemu chodzi tylko o słowo kluczowe. Błądzić jest rzeczą ludzką, więc napisz, zobaczysz czy zatwierdzi Ci moderator i jak oceni klient. Uczymy się na własnych błędach. Powodzenia.

@ SeoMagic. Twoim zdaniek mechanik naprawia tylko samochody? a może łodzie, albo maszyny rolnicze, a może inne urządzenia , widać niewiele wiesz na temat mechaniki, tak że  jak nie chcesz pomóc to po co piszesz bezproduktywne posty.

"Jak nie wiesz jak napisać tekst katalogowy to wystarczy wpisać w Google "katalog stron" i obejrzeć kilka przykładowych wpisów." - dwa posty wyżej pisałem że czytałem przykładowe teksty, ale widać czytanie ze zrozumieniem kuleje mocno u ciebie.

myślę że wpisując słowo "mechanik" w Google wyświetli mi się na pierwszych miejscach mechanicy samochodowi, a nie mechanicy łodzi podwodnej.

jeżeli klient nie podaje strony i dokładnego opisu to logiczne jest że trzeba napisać tekst ogólny, który pasować będzie na oko do każdej strony

jak masz frazę "fryzjer katowice" to piszesz ogólny tekst o fryzjerach damsko męskich, a nie o fryzjerach dla piesków pekińskich

jak masz frazę "opony" to piszesz tekst o oponach samochodowych, a nie o oponach mózgowych

jakby klient chciał tekst o oponach mózgowych, fryzjerach dla kotów, czy mechaników łodzi podwodnych to by raczej napisał o tym

Przesłanie SEOMAGICA

"Jak klient chce tekst o muzeum, to masz mu napisać tekst ogólny o muzeum, a jak klient chce tekst o muzeum lotnictwa, to masz mu napisać tekst o muzeum lotnictwa, kur** jego mać :)"

Witam

Nigdy nie pisałem opisów do katalogów, dlatego zastanawia mnie jedna rzecz. Czy jeżeli w opisie zlecenia jest napisane „proszę o opis dla strony adrestronyXYZ” to czy opisujemy wyłącznie tę stronę czy też konkretną firmę, której ona dotyczy? Przykładowo czy mogę napisać „Firma XYZ z siedzibą w Warszawie zajmuje się…” i tak dalej czy cały opis ma skupiać się wyłącznie na stronie i zawierać zwroty opisujące ją?

Również do tej pory nie pisałem opisów do katalogów.Przeczytałem wiele przykładowych tekstów i wytycznych textbookers, ale one wszystkie odnoszą się do konkretnego adresu strony, lub firmy a z tego co widzę na textbookers zleceniodawcy podają tylko słowo kluczowe i nic więcej. Więc jak to mam napisać bo nie łapię?

Dobra rada...w przypadku tego typu tekstów naucz się pisać szybko i ogólnikowo...

Cały opis buduj wokół..."szeroki wachlarz usług", "wieloletnie doświadczenie", "wykwalifikowana kadra", "długa lista realizacji" oraz "100% zadowolonych Klientów"... Sprawdza się w przypadku każdej branży.

To TYLKO opisy do katalogów. Proste, słabo płatne teksty...tutaj nie ma miejsca na zagłębianie się w specyfikę branży... Nie warto...

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Seoskryba masz rację za te stawki nie warto, ale jeśli ktoś zaczyna, to zależy mu na wysokich ocenach, bo to kształtuje jego "niebotycznie wysokie" zarobki. W tym tygodniu zleceń z wyższej półki było bardzo mało, tylko zlecenia indywidualne dają szansę zarobku.

seoskryba_pl , Gocha dziękuję za szybkie odpowiedzi. SeoMagic - forum jest odpowiednim miejscem do zadawania takich pytań, nikt ci nie każe odpowiadać, a odpisując w ten sposób zniechęcasz nowych użytkowników forum do korzystania z niego.Pozdrawiam

• Like 1

zadajesz głupie pytanie, to otrzymujesz głupią odpowiedź

80% postów w tym temacie jest z d*py, jak ktoś nowy będzie chciał sprawdzić informacje o TextBookers.com to musi przez cały syf przechodzić

poziom rozmowy wygląda następująco:

- dzisiaj na textbookerku jest tylko 10 zleceń :)
- no faktycznie mało na szczęście sobie zarezerwowałem testy i mam kilka tekstów do napisania
- teraz nie pisze się tekstów bo majówka jest, trza piwo pić ze znajomymi a nie pisać
- faktycznie , życzę miłej majówki
- no niestety komputer mi padł i dostałem po d*pie bo tekstów nie napisałem
- a mi się klawiatura psuje, przez co błędy popełniam i muszę sobie nową klawiaturę kupić
- cześć jestem nowy, ile zarobie jak będę pisać 10 godzin dziennie teksty pleclowe
- ile czekacie na zaakceptowanie tekstu pleclowego ?
- a jak jest w słowie kluczowym błąd to pisać go z błędem czy poprawić
- dziś otrzymałem przelew 101 zł, dwa dni po terminie porażka totalna - to jest hicior z tymi przelewami bo od początku wątku się ciągnie
- siema jestem nowy na forum, czy do pisania textów na textoobek potrzebny mi będzie komputer
- dostałam dzisiaj kilka zleceń indywidualnych hura
- działa wam strona
- u mnie działa
- napisałem tekst o wspinaczce górskiej i dostałem ocenę 5, a ja jestem zawodowym wspinakiem i wiem coś o tym i powinienem dostać za ten tekst 6, dodałem ocenę do modelacji może mi unieważnią
- zleciłem tekst i już mija drugi dzień i nikt mi go nie napisał

i tak przez 138 stron leci