Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Daj mi frazę a stworzę Ci tekst i tym według mnie powinien charakteryzować się dobry copy. Brak kreatywności i kłopot z ogólnikowym pisaniem i umiejętnym używaniem kolorowych wstawek to raczej poważny mankament ze strony przyszłego copywritera mającego problem z opisaniem strony na podaną mu już frazę i temat. Oczywiście bardzo duże znaczenie ma w tym przypadku doświadczenie, nie mniej jednak w celu napisania tak prostego tekstu opisowego przyszły adept nie powinien mieć najmniejszej trudności ze znalezieniem właściwych słów opisujących pracę mechanika, hydraulika, kosmonauty czy nawet inżyniera atomowego. Wystarczy szybkie i jednorazowe zapoznanie się z tematem i włączony dar pisania żeby uklecić te kilka czy kilkanaście zdań przez kilka minut. W innym przypadku może warto się zastanowić czy to na pewno to czego szukam ? Osobiście życzę powodzenia w pokonywaniu trudności i szlifowaniu kunsztu pisarskiego.

Z pozdrowieniami i życzeniami na udany weekend ;)

Edytowane przez coalaran
  • Like 1

Teksty dla każdego 

Artytekst

@SeoMagic,

I zapomniałeś dodać, że przy okazji w tym syfie ktoś musi przeczytać Twoje jęki, że moderacja odrzuca Twoje teksty - na oko, jakieś 5 stron przeglądania. :D

Tylko że ja jak jękam, że napisałem tekst na 2000 znaków i popełniłem literówkę, przecinek lub błąd ortograficzny i mam odrzucony tekst bez możliwości poprawy, to właściciele TextBookers.com zauważyli problem i dodali możliwość poprawienia takiego tekstu. Na takim jąkaniu zyskałem ja, ty, reszta copy, TextBookers.com i sami klienci.

Jak klient zleci tekst i później napisze go jakaś ofiara, to ten klient drugi raz nie skorzysta z TextBookers.com. Fajnie że nigdy nie pisałaś tekstów katalogowych i nie wiesz co to jest, ale nie ucz się pisania na tekstach za które ktoś płaci.

Edytowane przez SeoMagic

SeoMagic - ty po prostu nie wiesz do czego służy forum.Służy do pomocy innym, a nie użalaniem się nad sobą i swoimi wyimaginowanymi urojeniami !

Przesłanie od nowy00:  Załóż sobie osobny temat na forum i pisz w nim sam skoro przeszkadzają ci inni użytkownicy.

Myślę, że dyskusja idzie w złym kierunku, nie chodzi przecież o to, żeby wzajemnie się obrażać. Nowy00 ma rację, że szuka tu pomocy. Jeśli ktoś nie chce, nie musi odpowiadać na post.

SeoMagic masz rację, że niektóre wątki się powtarzają, ale trudno wymagać, by ktoś przekopywał się przez 140 stron w celu znalezienia odpowiedzi. Zaproponuj temat, który jest dla Ciebie interesujący i ożywi forum.

Myślę, że dyskusja idzie w złym kierunku, nie chodzi przecież o to, żeby wzajemnie się obrażać. Nowy00 ma rację, że szuka tu pomocy. Jeśli ktoś nie chce, nie musi odpowiadać na post.

SeoMagic masz rację, że niektóre wątki się powtarzają, ale trudno wymagać, by ktoś przekopywał się przez 140 stron w celu znalezienia odpowiedzi. Zaproponuj temat, który jest dla Ciebie interesujący i ożywi forum.

Jakbym napisał na forum taxówkarzy:

"Witam, jestem nowy na forum, chcę zostać taxówkarze, czy potrzebne mi będzie prawo jazdy" ??

to chyba logiczne jest, że zadając takie pytanie obrażam wszystkich forumowiczów. Albo jestem trolem albo idiotą i nikt mi normalnej odpowiedzi nie udzieli.

Mam pytanie aby ożywić temat:

Jak mam napisać tekst katalogowy na frazę "mechanik Warszawa", jak z taką frazą nie da się ułożyć zdania?

Teraz to już frajerze przesadziłeś, jakoś inne osoby potrafią kulturalnie odpowiedzieć. Sam udzielałem wiele lat porad na forum kulturystycznym i nikomu nie cisnąłem, że nie wie, iż na noc spożywa się tylko białko kazeinowe, czy nie wie jak uzupełnić glikogen po wysiłku.Inteligentny człowiek rozumie, że nie da się znać perfekcyjnie każdej dziedziny życia. Myślę że z takim charakterem musisz być bardzo samotny i jedynie forumowicze słuchają twoich lamentów. Ja dziękuję za te forum, więcej już nikogo o nic nie zapytam, a ty cioto z obstrukcją umysłową dalej żyj w swoim iluzorycznym śnie fantasy, bo tylko ty wiesz wszystko i nie będziesz potrzebował nigdy niczyjej pomocy.Gratuluje i żegnam.

PS.Gosia pozdrawiam.

SeoMagic kwalifikacje taksówkarzy reguluje ustawa o transporcie drogowym, więc każdy musi zdać egzamin na prawo jazdy i z topografii miasta. Kwalifikacji copy nie reguluje nic, więc może zostać nim każdy. jego umiejętności zweryfikują klienci i zarobki

Teraz to już frajerze przesadziłeś, jakoś inne osoby potrafią kulturalnie odpowiedzieć. Sam udzielałem wiele lat porad na forum kulturystycznym i nikomu nie cisnąłem, że nie wie, iż na noc spożywa się tylko białko kazeinowe, czy nie wie jak uzupełnić glikogen po wysiłku.Inteligentny człowiek rozumie, że nie da się znać perfekcyjnie każdej dziedziny życia. Myślę że z takim charakterem musisz być bardzo samotny i jedynie forumowicze słuchają twoich lamentów. Ja dziękuję za te forum, więcej już nikogo o nic nie zapytam, a ty cioto z obstrukcją umysłową dalej żyj w swoim iluzorycznym śnie fantasy, bo tylko ty wiesz wszystko i nie będziesz potrzebował nigdy niczyjej pomocy.Gratuluje i żegnam.

PS.Gosia pozdrawiam.

ale pytanie - Jak uzupełnić glikogen po wysiłku? albo czy nocą spożywa się białko kazeinowe? jest pytaniem inteligentnym, które można zadać na forum, a pytanie typu

Czy Zbigniew i Zbyszek to to samo imię?

albo

czy taxówkarz musi mieć prawo jazdy

to są już debilne pytania, ponieważ każdy wie że Zbigniew i Zbyszek to to samo imie i że kaxówkarze muszą mieć prawo jazdy.

chyba że jesteś trolem forumowym albo idiotą jak kolega w filmiku:

faktycznie nie przewidziałem, że kulturyści na frazę opony, będą pisać tekst o oponach mózgowych :)

Edytowane przez SeoMagic

Widzisz dla mnie jako osoby trenującej od 16 lat jest to wiedza podstawowa i tylko kretyn nie wie takich podstawowych spraw związanych z dietetyką i metodyką treningu siłowego.Do czego zmierzam? Ja nie obrażam nikogo za brak takiej wiedzy a ty tak.To że nie wiem jak pisze się opisy do katalogów nie oznacza że nie umiem pisać, bo pisałem dużo bardziej ambitne teksty, a ta cała optymalizacja to pisanie o tzw. du**e Maryny i w bardzo specyficzny sposób i zapewne sam Stephen King nie wiedziałby jak pisać z zasadami pozycjonowania, bo po prostu tego wcześniej nie robił.

Zdziwiłbyś się ilu kulturystów ma doktoraty i posiada rozległą, a stereotyp karka w dresie to przeszłość. Nie ma sensu z tobą dyskutować bo masz klapki na oczach niczym przysłowiowy koń.

Widzisz dla mnie jako osoby trenującej od 16 lat jest to wiedza podstawowa i tylko kretyn nie wie takich podstawowych spraw związanych z dietetyką i metodyką treningu siłowego.Do czego zmierzam? Ja nie obrażam nikogo za brak takiej wiedzy a ty tak.To że nie wiem jak pisze się opisy do katalogów nie oznacza że nie umiem pisać, bo pisałem dużo bardziej ambitne teksty, a ta cała optymalizacja to pisanie o tzw. du**e Maryny i w bardzo specyficzny sposób i zapewne sam Stephen King nie wiedziałby jak pisać z zasadami pozycjonowania, bo po prostu tego wcześniej nie robił.

Zdziwiłbyś się ilu kulturystów ma doktoraty i posiada rozległą, a stereotyp karka w dresie to przeszłość. Nie ma sensu z tobą dyskutować bo masz klapki na oczach niczym przysłowiowy koń.

jak jesteś inteligentnym kulturystą to odpowiedź mi na proste pytanie:

5.Na stronie Textbookers w rubryce przelewy razem z numerem konta iban należy wpisać hasło - o jakie hasło chodzi?

podpowiedzi:

a ) hasło do Textbookers

b ) hasło do swojego konta bankowego

c ) hasło do swojego facebooka

d ) hasło do forum kulturystycznego na którym piszesz porady

Edytowane przez SeoMagic

Pocieszny jesteś i zapewne bezproblemowo dostałbyś angaż w cyrku jako klaun. Najlepsze jest to, że tak płakałeś o zaśmiecanie forum i teraz odpowiadasz na każdą moją każdą podpuchę i samemu robisz tutaj straszny syf. Wielki pisarzu piszący za 3-4 zł/1000znaków za chwilę obaj dostaniemy bany na forum, dla mnie bez różnicy, ale dla ciebie forumowicze to jedyne osoby z jakimi możesz polemizować, bo nie ma szans abyś miał przyjaciół z taką bezpłciową osobowością.

Przesłanie od nowy00: Dzieciaku wyjdź z domu, zacznij uprawiać jakiś sport, poznaj dziewczynę i przestań być rozgoryczoną mameją złą na cały świat wokół, dlatego że środowisko nie akceptuje twojej inności.Pozdrawiam kolego i naprawdę dobrze ci życzę i radzę nie napinać się na każdy post, bo po drugiej stronie siedzi ktoś kto ma niezły ubaw z ciebie.

Jasne, takie pytania są z xxxx wzięte, ale z drugiej strony gdzie je zadawać jak nie tutaj? Jedna osoba przeczyta od deski do deski cały wątek i dowie się wszystkiego, inna od razu zada nawet najgłupsze pytanie, a doświadczeni copy czy też klepacze tekstów na TB nie muszą tego czytać, ani się udzielać. Ważne dla piszących informację są wysyłane mailowo/znajdują się na blogu, a sami wiemy że obecnie twórca TB raczej się tutaj nie udziela, więc w razie wątpliwości lepiej kontaktować się z nimi mailowo.

Poza tym TB to portal w większości dla osób, które dopiero się uczą i wdrażają w pisanie, przyjmują praktycznie chyba wszystkich, byle napisać krótki tekst próbny. Tym bardziej to usprawiedliwia pojawianie się takich pytań. 

• Like 1

SEOpisanie - seo copywriting i nie tylko...

• 2 tygodnie później...

Witam drodzy forumowicze. Pisze tutaj, ponieważ nie mam żadnego odzewu ze strony textbookers. Chodzi o to, że dostalam punkty karne za przekroczenie terminu realizacji, a zawsze pisze i wysyłam teksty przed jego upływem, więc nie wiem o co chodzi. Czy ktoś z was miał może podobny problem? Będę wdzięczna za wasze podzielenie się doświadczeniami i odzew na ten problem.