Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

TB ogłosił sukces procentowej realizacji zleceń. Oczywiście musiał on nastąpić, skoro zleceń jest mało i każdy łapie co się pojawi. Wystarczy porównać zarobki najlepszych osób w rankingu. chciałam na blogu TB zwrócić uwagę w kwestii realizacji tekstów specjalistycznych (2,74 niezrealizowanych?) i administrator odrzucił, podobno już był taki komentarz, a nie było żadnego. O 16.30 były 20 tekstów dla kilkudziesięciu copy. Trudno uznać to za sukces.

to musi być jakiś błąd, zgłoś go to otrzymasz należne punkty.

Gocha, może i o którejś godzinie było 20 zleceń, ale jak patrzę na maile z ilością nowych zleceń w wybranych kategoriach to wcale nie jest tak źle, widocznie wszystko rozchodzi się w ciągu paru minut, czyli cel jest osiągnięty - klienci dostają teksty ekspresowo.

Monis 190 to nie był wynik jednej, konkretnej chwili, ale tendencja malejąca zleceń przez 3 dni. Dotyczyło to nie tylko tekstów jakościowych, ale zwykłych precli. Po moim poście, 1.07. ilość tekstów wzrosła, może to zbieg okoliczności. Moje uwagi dotyczą przede wszystkim tekstów lepiej płatnych, czyli zapleczówek, tematycznych i specjalistycznych (o dziwo trochę więcej). Pozostałych nie tykam, bo na godzinę wychodzi stawka niewolnicza. Zlecenia indywidualne pozwoliły mi zarobić przyzwoicie (11 pozycja w rankingu  :tuptup: . W tym miesiącu pozostanę tylko na zleceniach indywidualnych. 

Ja ostatnio próbuję upolować coś, żeby chociaż 100 zł dodatkowo w miesiącu wskoczyło i mi nie wychodzi. Nawet precli nie mogę dorwać. Co do stawki niewolniczej, mi przy preclach wychodziło z 10-13 zł/h więc tak źle nie było.

Pamiętajcie, że promocja dla klientów się skończyła i teraz płacą drożej, dodatkowo okres wakacyjny. Do plusów mogę zaliczyć większą ilość tekstów specjalistycznych. Mazz precli zawsze trochę jest, sprawdź jakie masz zaznaczone tematy w ustawieniach, może warto brać zlecenia wyższych kategorii (lepiej płatne). Trzeba się przyłożyć, ale zarobisz znacznie więcej (popatrz na ranking).

Ja mam już tyle spraw zgłoszonych do serwisu i do dzisiaj nie mam odpowiedzi na żadne z nich. W mailu zwrotnym zawsze jest napisane, że odpowiadają max. do 48h, a w rzeczywistości mijają tygodnie i brak odzewu. System nalicza sobie karne punkty bezpodstawnie i nie wypłaca punktów za zatwierdzone przez klienta zlecenia. Dodatkowo w rankingu pokazuje znacznie mniej punktów, niż w rzeczywistości jest ich na koncie. Nie wiem już co robić, żadnego kontaktu, oprócz tego nieszczęsnego zgłoszenia mailowego. Czy tylko ja mam takie problemy?

Nigdy nie miałem problemów z zapłatą za zatwierdzone teksty, ani z niesłusznymi punktami karnymi. Jeśli chodzi o wiadomości, to też czekam na odpowiedź od ponad tygodnia i nic. Może to przez okres wakacyjny, urlopy i tak dalej i nie ma kto tam u nich pracować.

Zlecenia indywidualne klienci kierują do konkretnych copy i to oni decydują, czy je biorą, czy nie (w zależności od mocy przerobowych). Do tych tekstów inni copy nie mają dostępu. O limicie nic nie wiem, jeśli jest, to powinno być to w regulaminie. Poza automatem nikt się z nami nie kontaktuje, co świadczy o tym jak nas traktują, na szczęście klienci doceniają naszą pracę i zlecają indywidualnie.