Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

15 pojedynczych, ale katalogów nie mogłam robić. moderatorzy akceptują szybko (czasem w weekend trwa to dłużej). Wczoraj przeżyłam szok. Zlecenie wypłaty wysłałam 17.07 i chciałam sprawdzić, czy zostało zrealizowane, czy dopiero w poniedziałek. Tymczasem okazało się, że dostałam także przelew za kolejne zlecenie wypłaty z 24. 07. Tak trzymać. Chyba zacznę zlecać wypłaty miesięczne. 

Zleceń jest dużo, tylko większość z nich to zlecenia indywidualne. Trzeba dużo cierpliwości i pisania tekstów dobrej jakości. Wiem, że stawki są niskie i czasami się to nie opłaca, ale w dłuższej perspektywie czasu przynosi zysk i satysfakcję. Ja od 2 tygodni realizuję tylko zlecenia indywidualne na teksty tematyczne, musiałam odrzucić kilka zleceń zapleczowych (duże pakiety), bo już nie wyrabiam. Pracowałam na to ponad rok. Pomijam już fakt, że otrzymuję propozycje poza TB znacznie lepiej płatne, więc będę pisać tylko dla 1,2 klientów (przez sympatię). Najważniejsza jest rzetelność tekstów.

Mam takie pytanie, pisałam na innej stronie, gdzie wymogi do tekstów zapleczowych były jakieś mniejsze. Tzn w opisie na Textbookers niby zaplecze to zwykłe poprawne gramatycznie itd tekściki, tymczasem jestem zaskoczona niskimi ocenami za te teksty. O co chodzi? Klienci mają aż takie wymagania czy ja coś źle rozumiem. W tej chwili bardziej mi się opłaca klepać długie precle bo mam za nie wysokie oceny niż zaplecze... A katalogów jak do tej pory nikt mi nie ocenił więc też stawka marna

Ps. fakt, że nie mam doświadczenia w pisaniu. Dopiero zaczynam, macie dla mnie jakieś wskazówki? Jakie tak na prawdę wymagania mają Klienci?

Wie ktoś czemu jest tak, że w zakładce strefa copywritera pojawia się informacja, że są dostępne teksty w wybranych przeze mnie kategoriach, a jak się wejdzie w realizację zleceń to jest brak propozycji lub ilość zleceń jest dużo mniejsza, niż rzekomo dostępnych? To jest jakiś błąd w systemie?