Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

To nie był sarkazm.

Rozliczenia w TextBookers nie przebiegają na podstawie umowy o dzieło tylko umowy o licencję niewyłączną. TextBookers pełnić będzie rolę pośrednika pomiędzy klientami a copywriterami.

W takim razie kto pokrywa koszta związanie z przeniesieniem praw autorskich? Z tego co piszecie, to wynika, że robi to sam copywriter, czyli w sumie za free, jak głupi, pozbawia się tych praw i płaci pełne 18% podatku.

Edytowane przez sindirus

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

"Bieszczady są idealnymi górami do uprawiania turystyki kwalifikowanej, polegającej w tym przypadku na chodzeniu po górach z plecakiem i nocowaniu w schroniskach górskich, lub jeszcze lepiej - w bazach namiotowych."

Rozumiem, że to zaplecze maks do 2 zł za 1000 znaków

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

minus podatek wychodzi 1,23zł do ręki :P

:D

Czekam na czasy, kiedy wygenerowanie treści adekwatnej do poziomu pracy dyplomowej będzie kosztować 150 zł za całość ;)

Widzę, że im więcej tego typu portali, tym większe są wymagania

Mało tego, stawiam że w 90% te teksty są sprzedawane potem z przebitką ;)

Wesołych świąt

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Rozumiem, że to zaplecze maks do 2 zł za 1000 znaków

Żeś mnie teraz w kompleksy wpędził... Jedno z moich najlepszych zdań w tym tygodniu, a Ty mi tutaj jakieś 2 zeta...

Ale tak sobie myślę, że może tak być, że 2 zeta to mało kiedy trzeba poszukać źródeł, trochę doczytać żeby coś napisać.

Lepiej jednak mają ci co wiedzą o czym piszą :P

• Like 1

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Z tego co widzę to jest możliwość wyboru kategorii tekstów, które chcemy pisać, czyli nie musimy na siłę pisać o plecakach i górach. Można dzięki temu pisać o tym, o czym coś wiemy. W moim przypadku korzystam z textbookers na zasadzie takiej, że sam piszę proste, ale logiczne teksty na temat branży IT i motoryzacyjnej, a zarobione punkty przeznaczam na teksty z branż, na których temat nie mam żadnego pojęcia.

W kwestii sprzedawania z przebitką...

Jako osoba, która zajmuje się wyłącznie pisaniem, postanowiłam przeprowadzić sobie mały eksperyment i wykorzystałam dwa darmowe punkty z textbookers, żeby zamówić tekst - precel 1500 znaków. Tak z czystej ciekawości. Tekścik był bardzo szybko i do tego super jakość, po prostu aż za dobra... Fantastyczna normalnie. Żal mi się zrobiło osoby, która to napisała za grosze. Dałam dobrą ocenę, do dzieła dopisałam trzy zdania i wrzuciłam na Giełdę Tekstów - jakość zaplecze, zysk 4 zł. Na szczęście coś mnie tknęło, sprawdziłam tekst i okazało się, że jest, delikatnie mówiąc, bardzo mało unikalny... Na szczęście zdążyłam usunąć.

• Like 1

Jako osoba, która zajmuje się wyłącznie pisaniem, postanowiłam przeprowadzić sobie mały eksperyment i wykorzystałam dwa darmowe punkty z textbookers, żeby zamówić tekst - precel 1500 znaków. Tak z czystej ciekawości. Tekścik był bardzo szybko i do tego super jakość, po prostu aż za dobra... Fantastyczna normalnie. Żal mi się zrobiło osoby, która to napisała za grosze. Dałam dobrą ocenę, do dzieła dopisałam trzy zdania i wrzuciłam na Giełdę Tekstów - jakość zaplecze, zysk 4 zł. Na szczęście coś mnie tknęło, sprawdziłam tekst i okazało się, że jest, delikatnie mówiąc, bardzo mało unikalny... Na szczęście zdążyłam usunąć.

Każdy tekst jest sprawdzany programem antyplagiatowym, aby do takiej sytuacji nie doszło. Prosiłbym o podanie numer ID tekstu, bądź nazwy Pani konta abyśmy mogli to sprawdzić.

Przecież ponoć moderatorzy TB zajmują się sprawdzaniem unikatowości tekstów?

Tak jak wspomniałem wyżej każdy tekst jest weryfikowany programem antyplagiatowym i nigdy nie zdażyła się sytuacja aby ktoś zgłosił, że otrzymał splagiatowany tekst. Nie otrzymaliśmy do tej pory wiadomości od Pani ElaK z jakimikolwiek informacjami tak, więc ciężko mi się odnieść do tej sytuacji.

Tymczasem zgodnie z wcześniejszą informacją udostępniamy kompletną instrukcję rozliczania się przez copywriterów z podatku dochodowego od przychodów uzyskanych w TextBookers. Dzięki nowemu rozwiązaniu copywriterzy mogli będą uwzględniać 50% kosztów uzyskania przychodów z tytułu praw autorskich dzięki czemu automatycznie ich zyski wzrosną:

https://textbookers.com/jak-rozliczyc-podatek

Niedługo mailowo poinformujemy o zmianach w Regulaminie.

Pozdrawiam i życzę pogodnych oraz Wesołych Świąt Bożego Narodzenia.

Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Dlatego też ciężko mi uwierzyć - zwłaszcza w kontekście niedawnej dyskusji, ile to pracy moderatorzy muszą włożyć w sprawdzanie tekstów i w rezultacie ile pieniędzy "zostaje" dla autora - że taki nieunikatowy tekst trafił do kupującego.

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

ID tekstu 934, zwracam honor, bo u mnie antyplagiat też nic nie wykrył. Autorka wiedziała jak wykonać swoją pracę, pełen profesjonalizm. Gratulacje.

Tak sobie patrzę na oryginalny tekst (który znalazłam w 3 sekundy) oraz na jej dzieło i dochodzę do wniosku, że ja po prostu źle wykonuję swoją pracę. Zawsze wszystko piszę z głowy... takie naiwne dziewczę ze mnie.

ID tekstu 934, zwracam honor, bo u mnie antyplagiat też nic nie wykrył. Autorka wiedziała jak wykonać swoją pracę, pełen profesjonalizm. Gratulacje.

Tak sobie patrzę na oryginalny tekst (który znalazłam w 3 sekundy) oraz na jej dzieło i dochodzę do wniosku, że ja po prostu źle wykonuję swoją pracę. Zawsze wszystko piszę z głowy... takie naiwne dziewczę ze mnie.

Sprawdziliśmy podany przez Panią tekst i okazało się, że:

- Tekst o przytoczonym ID nie jest plagiatem,

- Co więcej klient który zamawiał wspomniany przez Panią tekst to na pewno nie Pani tylko firma która zamawia u nas regularnie teksty,

- klient który zamawiał tekst nigdy sam u nas nie napisał żadnego tekstu o czym Pani wspomina.

Prosiłbym więc o weryfikację czy może przypadkiem się Pani nie pomyliła, bo to co Pani pisze zgodnie z powyższymi informacjami niestety mija się z prawdą.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

ID tekstu 934, id projektu 1022. Innych numerów nie widzę, ale nie ma sprawy, sama sprawdziłam, że tekst przechodzi przez antyplagiat. Ilość zmian w tekście jest wystarczająca. Po prostu bardzo pouczająca lekcja dla początkującej pisarki na temat tego, jak pracuje konkurencja oraz ile wystarczy zmienić w tekście, żeby przeszedł jako unikalny.