Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

aha  :kwasny: teraz są w sumie wakacje to pewnie jeszcze na odpowiedź trzeba będzie trochę poczekać. ale w takich sytuacjach z tego co na forum zostało wcześniej napisane to copy miał zwracane koszty jeżeli rzeczywiście był jakiś błąd systemu. także chyba nie pozostaje nic innego jak uzbroić się w cierpliwość  :)

Miałam już tak parę miesięcy temu, że tekst się sam zdublował, po czym przeszedł błyskawicznie moderację i wyszło, że nie napisałam jednego tekstu (a przecież powinien trafić do poprawki, skoro były dwa takie same, a nic nie dostałam). Do dzisiaj nie dostałam na to odp, a ponadto nadal mam punkty karne za to, że system zawinił. Pisałam z tą samą sprawą już parokrotnie i nic, a było to przed wakacjami jeszcze. Jeszcze nigdy nie spotkałam się z takim olewactwem. Od copywriterów wymaga się terminowości i rzetelności, a co mamy w zamian? Brak zainteresowania i jakiegokolwiek kontaktu. A teraz pod pretekstem wakacji już totalnie sobie lecą w kulki, a copywriterzy muszą tak czy owak na nich zarabiać. Jednego mniej czy więcej, co to za różnica przecież...

No cóż, to stała taktyka w TB. Tak było w moim przypadku, ale nie odpuściłam i kazałam im odrobić lekturę, tzn. przeczytać moją korespondencję z TB i wypowiedzi na forum. Podziałało i stąd przeprosiny p. Macieja. Jak wakacje to niech zamkną portal. System ma jakieś błędy, ale żeby je wyłapać trzeba by skrupulatnie pisać godziny zleceń, wysłania itd. Szkoda na to czasu, bo lepiej napisać w tym czasie parę tekstów. TB stawia na ilość, a nie na jakość. Efekt - odchodzą dobrzy copy, którzy wyrobią sobie jakość i odchodzą klienci, którzy chcą mieć dobre teksty. Na szczęście to już nie moja bajka. Piszę teraz normalne teksty za przyzwoite pieniądze i bez minutowej presji czasu. W moim przypadku metoda się sprawdziła.

Zapomniałam dodać, że mam zapewnioną ciągłość zleceń i nie muszę polować na lepsze zlecenia.

Moje 50% wynagrodzenia zamieniło się na 100% po tym jak cała paczka ze zlecenia wpadła do historii, ciekawe że część tekstów była liczona na 100% a część na 50%. Przy preclach było jeszcze weselej, jeden precel policzony pierwotnie dobrze, na drugi dzień był wyceniony na 1/2 swojej wartości, ale tutaj także wszystko wróciło do normy po zatwierdzeniu wszystkich precli z tego samego zlecenia. Do tb wysłałam 3 wiadomości, zero odpowiedzi.

Po zmianie właściciela wypłaty są zdecydowanie szybsze, ostatnio zrealizowali nawet dwie wypłaty w jednym terminie. Generalnie trzeba liczyć na ok.10 dni. Pojawił się jakiś nowy portal oferujący wypłaty po 3 dniach, ale nie ma stawek za teksty, żeby wziąć zlecenie trzeba napisać próbki, za które nikt nie płaci. Może ktoś wie coś konkretniejszego o GoodContent.pl? Dla mnie pachnie to kolejnym wyzyskiem.

Po zmianie właściciela wypłaty są zdecydowanie szybsze, ostatnio zrealizowali nawet dwie wypłaty w jednym terminie. Generalnie trzeba liczyć na ok.10 dni. Pojawił się jakiś nowy portal oferujący wypłaty po 3 dniach, ale nie ma stawek za teksty, żeby wziąć zlecenie trzeba napisać próbki, za które nikt nie płaci. Może ktoś wie coś konkretniejszego o GoodContent.pl? Dla mnie pachnie to kolejnym wyzyskiem.

Wejdź na forum o GoodContent.pl.