Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź. Nie ukrywam, iż wygląda to dość korzystnie pod względem dostępności zleceń, gdy moi stali klienci mają chwilowy przestój, dzięki czemu dla zabicia czasu można co nieco zarobić. Widzę, że preferowaną przez klientów oceną jest 5/6 :)

Skoro teksty są automatyczne akceptowane po 3 dniach - to kolejny plus dla systemu. Wkrótce zweryfikuję czas realizacji wypłaty i to byłoby na tyle :)

Szczerze to przez kilka ostatnich miesięcy pisała dla TextBookers i to początkowo nawet sporo. W chwili obecnej już sporadycznie.

Przede wszystkim stawki są nieadekwatne do zleceń - niektóre wymagania klientów wręcz porażają. Ponadto w ostatnim czasie moderatorzy chyba stają się nadgorliwi... Zdarza mi się, że wracają do poprawy teksty z takich powodów, że brak słów:)

CheNelly pomyśl, gdyby nie było słów kluczowych to system tekstu nie puści. Poza tym to stwierdzenie było w kontekście, którego nie zrozumiałaś. Jest moderator, który odsyła teksty z powodu przecinka lub literówki. Szybciej by poprawił błąd, niż napisał komentarz. Widocznie musi się dowartościować. Ty chyba też, bo bez przerwy próbujesz udowodnić, że czepiamy się nie wiadomo czego. A prawda jest taka, ze o swoje trzeba walczyć (jeśli ma się rację). Oportunizmu i lizusostwa nie znoszę.

tak były to zlecenia indywidualne, a dokładniej paczki artykułów

nie miałam możliwości napisania tekstu, ponieważ system sam zakończył zlecenie

przykładowo - został mi do napisania jeszcze jeden tekst, wchodzę w niedokończone, a tam już nie ma zlecenia w ogóle

dodam, że nie dostałam także żadnego maila z wiadomością, że tekst nie został napisany czy też, że przekroczono limit

po prostu na koncie pojawiły się punkty karne, a w historii odjęte punkty za napisanie pustego artykułu bez tytułu

najgorsze w tym wszystkim jest to, że textbookers nie odpowiada na wysyłane przeze mnie zgłoszenia, w których nawet zamieszczam dokładne informacje odnośnie danych zleceń, a nawet zrzuty ekranu na dowód

co więc mam o tym wszystkim myśleć? co to za bezprawie się szerzy?

Maggyxflame to trochę sytuacja podobna do mojej, kiedy przed terminem zlecenie zostało zamknięte. Bombarduj ich e-mailami to wreszcie się obudzą. Wakacje nie są tłumaczeniem, bo zleceń mało, a jak idą na urlop to niech zamkną portal. Nie odpuszczaj, bo ze strony TB to totalne lekceważenie. Liczy się tylko złapanie klienta. Ja w ramach sprawdzania jak to działa zleciłam koleżance tekst zapleczowy (w ramach zlecenia indywidualnego) z prośbą o odrzucenie, że powinien być tematyczny. Informacja do mnie nie dotarła i zlecenie poszło jako wolnoidące. Otrzymany tekst odbiegał od moich oczekiwań i był kiepski, nawet pod względem formatowania, ale nie w tym rzecz. Klient otrzymując informację o powodzie odrzucenia miałby prawo wyboru, czy chce sprawdzoną jakość od ulubionego copy i dopłaci (TB też zyskałby na prowizji), czy woli zapłacić mniej za gorsze treści. Obecnie nawet zlecenia indywidualne może dostać od przypadkowego copy. Może być zadowolony i jest ok, ale może się rozczarować i zrezygnować ze zlecania.

Niewielkie poprawki w funkcjonowaniu TB uczyniłyby go zdecydowanie najlepszym portalem dla klientów i copy.