Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Monis zauważyłam, ale 35 zł średnia za dzień nie powala na kolana. Wnioskuję, że na każdy temat pisałaś po 1000 tekstów, więc dla Ciebie to pikuś. Rzecz w tym, ze napisałam dla kilienta kilka tekstów o różnych chorobach i teraz stale zleca mi pisanie tekstów, ale każde 10 dotyczy innych schorzeń. Mimo, że odrzuciłam w ostatnim miesiącu wszystkie, nadal dostaje jako indywidualne, zrobiłabym je, ale jako tematyczne.

Zdecydowanie się zgadzam ze wszystkimi, którzy piszą, że brakuje możliwości odesłania do klienta informacji, że jego oczekiwania są zbyt wysokie jak na tekst zapleczowy. Tak samo brakuje jakiegokolwiek kontaktu z klientem, jeśli chcemy go o coś dopytać w celu sprecyzowanie jego oczekiwań. To samo jest, jeśli chodzi o reakcje moderatorów: jeśli nie zgadzamy się z ich opinią, to nie ma możliwości żadnej dyskusji, czy przedstawienia swoich racji. Mi się raz zdarzyło, że moderator nie przepuścił tekstu zapleczowego bez śródtytułów pisząc, że są one wymagane, co nie jest prawdą wg wymagań tb. A poprawić trzeba było, bo tekst by nie przeszedł i od razu punkty karne na koncie. 

Myślę, że technicznie jest to do rozwiązania (post powyżej) bez ryzyka straty klienta. Dogadanie się na boku to ryzyko dla jednej i drugiej strony. TB gwarantuje wypłaty i terminy realizacji zleceń, Przy ostatnich zmianach zapowiadali, że nad tym myślą. OlaG ma 100% racji. Rozwiązanie jej postulatów daje TB bezkonkurencyjność na rynku. GoodContent ma za niskie stawki i za wysoką marżę.

Kilka poprawek i TextBookers.com byłby dobrą platformą i nikt by mu nie podskoczył. 

Proponuje na starcie usuną możliwość dodawania opisów do plecli i zaplecz, teraz to co 2 tekst z opisem podchodzi pod tematyczne. Ostatnio widziałem plecla na 1000 znaków a sam opis do niego zajmowała 2000 znaków :)

jak jest fraza

szaty liturgiczne

to napisanie dowolnego tekstu z tą frazą jest tekstem pleclowym lub zapleczowym, a jak jest opis

"Artykuł na temat rodzajów szat liturgicznych (jaki kolor kiedy)"

to jak sama nazwa wskazuje jest już teks tematyczny.

proponuję zamienić tekst pleclowy, zapleczowy i katalogowy na inne nazwy, bo klienci co zlecają teksty nie wiedzą co to jest tekst pleclowy, katalogowy i zapleczowy. Znajdzie się nawet kilku copywriterów co również nie wiedzą co te teksty oznaczają.

• Like 1

Kilka poprawek i TextBookers.com byłby dobrą platformą i nikt by mu nie podskoczył. 

Proponuje na starcie usuną możliwość dodawania opisów do plecli i zaplecz, teraz to co 2 tekst z opisem podchodzi pod tematyczne. Ostatnio widziałem plecla na 1000 znaków a sam opis do niego zajmowała 2000 znaków :)

jak jest fraza

szaty liturgiczne

to napisanie dowolnego tekstu z tą frazą jest tekstem pleclowym lub zapleczowym, a jak jest opis

"Artykuł na temat rodzajów szat liturgicznych (jaki kolor kiedy)"

to jak sama nazwa wskazuje jest już teks tematyczny.

proponuję zamienić tekst pleclowy, zapleczowy i katalogowy na inne nazwy, bo klienci co zlecają teksty nie wiedzą co to jest tekst pleclowy, katalogowy i zapleczowy. Znajdzie się nawet kilku copywriterów co również nie wiedzą co te teksty oznaczają.

jak nigdy masz rację :D 

3 artykuły Wszystkie artykuły z przynajmniej 3 nagłówkami. Wszystkie słowa kluczowe mają się znaleźć w tekście artykułu 1. Temat: Olejek konopny-ludowy sposób na zdrowe włosy Słowa kluczowe zawarte w artykule: olejek konopny, olej z konopii, olejki cbd Uwagi: Zalety olejku konopnego w kontekście pielęgnacji włosów 2. Temat: Olejek CBD z e-papierosem-zdrowe wapowanie Słowa kluczowe zawarte w artykule: olejek konopny, olej z konopii, olejki cbd Uwagi: W Holandii wymyślono liquid do e-papierosa z naturalnym CBD, można więc wapować korzystając z prawnie dozwolonych kannabinoidów. 3. Temat: Olej z konopii-czy da się go wyprodukować w domu? Słowa kluczowe zawarte w artykule: olejek konopny, olej z konopii, olejki cbd Uwagi: Opisać jak Rick Simpson uzyskał swój ekstrakt, jak się teraz robi medyczną marihuanę-taki krótki, prosty poradnik

to jest przykład zlecenia tekstu zapleczowego. Szkoda że nie wiem jak Rick Simpson uzyskał sówj ekstrakt bo bym chętnie napisał teksty.

tekst pojawił się i po 30 sekundach ktoś go zarezerwował, po co brać tematy specjalistyczne i tematyczne jak "murzyn i tak napisze za darmoche"

SeoMagic tak to ja :P potrzebuję kasy.. po prostu, więc nawalam wszystko jak leci, jednak nie wysilam się przy zapleczach. Pisałam już wcześniej na temat oleju.

PS. mam zlecenia indywidualne ze stawką 0,00, dlaczego? Ma to coś wspólnego, że za tematyczne nie dostałam ani jednej oceny? Nie wiem czy pisać do TB

SeoMagic masz 1000% racji i oto dopominam się od dłuższego czasu, Moderator do zleceń rozwiązałby problem, ale boją się stracić klientów. Odrzuciłam 19 zleceń zapleczowych (indywidualnych) z opisem dla tematycznych, ale powód odrzucenia nie dociera do klienta (sprawdziłam). Wielu jest takich, którzy nie rozróżniają kryteriów TB, więc wolą zapłacić mniej. Gdyby dostali info, że odrzucam, bo za mało płacą w stosunku do wymagań, to chętnie by dopłacili za gwarancję jakości. 

AngieAngie rozumiem, kiedyś też tak robiłam, żeby zrobić ocenę i najwyższą stawkę, tylko stawka za godzinę jest niższa niż sprzątaczki. Jedyna korzyść to taka, że można wyrobić sobie markę i przejść na własne za zupełnie inne stawki. Nie wiem dlaczego TB broni się przed doskonaleniem systemu w kierunku uwag SeoMagic lub moim.