Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Podaje tylko maila do kontaktu, a nie reklamuje się, więc nie wiem dlaczego TB ma z tym problem. Jest to znacznie szybsze rozwiązanie, ponieważ na wiadomości od TB czeka się x czasu. Zresztą podobno ma zostać wprowadzony kontakt na linii copy-klient. Jak widać problem tkwi w czymś innym.

Co do tekstu to były w nim akapity już przed odrzuceniem. Ten tekst dotyczył ściśle jednego ze śródtytułów i rozbicie go na parę akapitów oddzielonych enterem wystarczyło. Nie wiem po co wprowadzać kilkanaście wolnych linii w tekście. Tekst był przejrzysty i bez tego, a ponadto zgadzał się w 100% z opisem klienta.

Moderator odrzucił tekst a nie klient. Ponadto pierwszy raz dla niego piszę.

Hahahahahahaha dobre sobie, moderator odrzucił tekst i wpisał :

Powody odrzucenia:

zlecenie niezgodne z opisem

Komentarz moderatora:

Pod drugim akapitem jest blok 2748 znaków (sprawdziłam!), proszę go podzielić na kilka akapitów. Poza tym po raz kolejny zwracam Pani uwagę, że portal to nie miejsce na prywatę i dodawanie swojego maila.

Dodam, że nigdy nikt nie zwrócił mi uwagi na dodawanie maila. Niby jak klient miałby się skontaktować w razie w? Może chciałby zadać pytanie, czy chciałabym napisać jakieś konkretne teksty przez portal i wszystkie strony by zyskały... Zobaczcie, byle by tylko nie doszło do kontaktu prywatnego na linii copy-klient.

2700 znaków ciągiem? To Ty Nad Niemnem piszesz czy teksty użytkowe? :D

Mondlicht kiedyś coś takiego mi się zdarzyło. Kopiowanie słowa kluczowego nic nie dało, wkurzyłam się i skopiowałam wszystko: opis, słowa kluczowe, licznik znaków.... Podziałało :P potem usunęłam to co zbędne :D bardzo "łopatologiczne" rozwiązanie, ale zadziałało.

Edytowane przez monis190

Monditch, tobie nie wolno przesyłać danych kontaktowych, ale klient w zleceniu może podać tel. lub e-maila. Ich zleceń nikt nie sprawdza. Jeżeli klient doceni jakość Twoich tekstów to sam nawiąże z Tobą kontakt. Sprawą oczywistą jest, że dłuższe teksty muszą mieć śródtytuły i akapity, Lepiej się je czyta i lepiej wyglądają. Większość internautów tylko wyszukuje informacji, nie czyta całości.

Ola zleceń jest rzeczywiście bardzo mało. Ja otrzymałam indywidualne, ale ich nie zaakceptowałam, bo w kategorii zapleczowej klient oczekuje tematycznych (szczegółowe opisy różnych choróB), jutro od 6.49 będą jako wolno idące.Klient zleca systematycznie co tydzień, więc jeżeli ktoś chce mieć zlecenia to ma zagwarantowane, ale jakość musi być na 6. Wykluczyłam tą tematykę, więc będzie musiał znaleźć nowego copy.

Gosia, pomyliłaś chyba osoby odpisując :)

Zgadzam się, że klient sam znajdzie autora jak podobają mu się teksty. Nawet tu na forum potrafi się ktoś odezwać i zapytać o nick lub zaproponować współpracę. Niestety, jak się twierdzi, że dobrze się czyta tekst bez akapitów, bo puste linijki psują tekst, to zainteresowania nie wróżę :P

Co do tych opisów chorób, to też je dostaję. To jedne z niewielu zleceń, jakie przyjmuję. Akurat te mi idą bardzo szybko, może kwestia tego, że sporo podobnych opisów pisałam, a druga rzecz - skupiam się na ogółach, piszę o podstawach i też mam 6. Chyba Gocha chcesz być zbyt perfekcyjna. :)

Monis proszę przeczytać uważniej moje wypowiedzi. Nigdzie nie napisałam, że dobrze się czyta tekst bez akapitów. Uważam tylko, że wystarczy czasem rozbić tekst na akapity za pomocą entera, a nie co parę zdań zostawiać pustą linię. To jest wskazane, jeśli chcemy przejść przykładowo do następnej myśli. Zresztą mnie wcale nie chodziło o to, że moderator bezpodstawnie odrzucił tekst, tylko o to, abyśmy mi poradzili, czy rzeczywiście jako copy nie mogę na koniec, tak jak klienci czasem to robią, dodać jakiegoś kontaktu. Zdarzyło mi się już, że była paczka artykułów tylko ze tytułami, np. dieta i suplementy sportowca.  Wszystkie zostały odrzucone, ponieważ okazało się, że to miały być opisy do sklepu (tekst był tematyczny). Uznałam, że tematyka dowolna, więc napisałam. W jednej poprawce był komentarz, że ma być bardziej ogólnikowo bo to opis do sklepu z czymś tam. Dobra to piszę, tak jak trzeba i wysyłam. W następnym zaś było dodane, że świetny tekst, ale takich produktów nie mają w sklepie i podają link do strony z asortymentem. W każdym kolejnym komentarzu coś było, a dopiero na końcu klient podał maila. Ja już miałam teksty poprawione i wysłane zanim to doszło. Taka przykładowa historia, więc działałam w dobrej intencji, aby uniknąć tego typu rzeczy.

maggyxflame, tak jak pisałam nam nie wolno podawać namiarów, bo czyta moderator. Klient może podać w zleceniu namiary, bo tego nikt nie sprawdza, z tego powodu mamy też problemy z kategoriami. Mnie też raz moderator odrzucił tekst z powodu pojedynczego entera i od tego czasu robię podwójne (generalnie przyznaję mu rację - internet ma swoje prawa). Jak brałam paczkę i nie do końca wiedziałam o co chodzi klientowi, to wysyłałam jeden tekst i po ocenie wiedziałam, czy trafiłam dobrze, czy źle.

Monis 190 rzeczywiście pokręciłam (sorry), z tym szukającym klientem to miałam na myśli zlecenia indywidualne. Jak mu się podobają czyjeś teksty to dodaje copy do ulubionych i zlecenia masz cyklicznie, bo strona musi być pozycjonowana stale. Te medyczne teksty generalnie też mi leżały, ale choroby się zmieniały, więc musiałam się ciągle dokształcać, w kategorii zapleczowej to nieopłacalne,

Dziewczyny pamiętajcie, ze kasa naliczana jest za całość zlecenia, nie za pojedyncze teksty. Jeśli wzięłaś zlecenie na 10 tekstów, to punkty zostaną naliczone dopiero po zaakceptowaniu ostatniego tekstu przez klienta. Nie zdarzyło mi się, by system źle naliczył, w końcu robi to robot.