Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

@kluskaKRK, zwróć uwagę na to, że moderatorów jest kilku, może się zdarzyć, że dwóch różnych sprawdza teksty i dlatego taka sytuacja. Jeżeli klient się zorientuje, to na pewno zwróci Ci jeden tekst do poprawy.

No finalnie wyszło, że klient zaakceptował oba teksty oceniając je na 6 :P

To nie pierwsza taka sytuacja, że ten sam tekst idzie do klienta 2 razy. Che Nelly nie masz racji, klienci działają na zasadzie zaufania. teksty dokładnie będą sprawdzali przy pozycjonowaniu, ale to już będzie musztarda po obiedzie i wtedy będą psioczyli na TB i copy. Mój klient wyznacza mi termin, oddaję mu zlecenie, dostaję kolejne, a po tygodniu prośbę o zmianę formatowania, bo będzie mu tak łatwiej (aktualne od nowego zlecenia). Ja robię trzecie lub czwarte zlecenie (po 40-50 tekstów) a on pozycjonuje pierwsze. Taki jest po prostu proces i trudno się dziwić, że nie sprawdzają dokładnie tekstów. 

Gocha nie wszyscy zamawiają teksty pod pozycjonowanie ;) Widać po zleceniach na portalu :)

Ale tak, klient działa na zasadzie zaufania, zwłaszcza jak zamawia 200 czy 500 tekstów. Trudno, żeby zapamiętał, który tekst już czytał, a który nie. Jak nie przeczyta tych samych tekstów jeden po drugim, to nie zauważy. Gdybym wiedziała, że oddałam dwa te same teksty, to bym to zgłosiła.

Gocha nie wszyscy zamawiają teksty pod pozycjonowanie ;) Widać po zleceniach na portalu :)

Ale tak, klient działa na zasadzie zaufania, zwłaszcza jak zamawia 200 czy 500 tekstów. Trudno, żeby zapamiętał, który tekst już czytał, a który nie. Jak nie przeczyta tych samych tekstów jeden po drugim, to nie zauważy. Gdybym wiedziała, że oddałam dwa te same teksty, to bym to zgłosiła.

Tak - tylk na szybką odpowiedź ze strony portalu nie ma co liczyć.

Ostatnio odpowiedzieli na pytanie zadane jeszcze w lipcu, więc chyba szkoda zachodu :)

Czy ktoś też ma problem z pisaniem precli? Napisałam jeden precel, chciałam pisać drugi, klikam na zlecenie i wyskakuje komunikat "Wszystkie teksty w tym zleceniu zostały napisane". Jak? Skoro pojawia się, że ilość tekstów wynosi 81? Poza tym koniec września, a zleceń jak na lekarstwo. Jak widać, nawet z pisaniem precla jest problem. Co tu się dzieje?  :kwasny:

P.S. Czyli wychodzi na to, że z paczki precli mogę napisać tylko jeden? 

Edytowane przez AlexandraD

Nie realizuję już zleceń, ale cały czas obserwuję serwis. Wydaje mi się, że po zmianie właściciela poprawiły się tylko terminy wypłat (ostatnią zrobiłam w sierpniu). Zdecydowanie ilość tekstów spadła. Kiedyś precli było od groma, nawet zapleczówki czekały na chętnych. Z rankingu wynika, ze większość zleceń idzie indywidualnie, a więc trzeba sobie wyrobić markę i zdobyć klienta, ale jak to zrobić, kiedy nie ma zleceń ogólnodostępnych. Koło się zamyka. Najgorsze jest jednak chyba to, ze ze strony TB nie ma żadnego odzewu, ani na forum, ani na maile. To po prostu lekceważenie copy. Na szczęście mam to już za sobą. 

AngieAngie ze swojej strony moge dodac, ze na moja mase wyslanych maili dostalam w koncu odp., ze system wedlug programistow prawidlowo naliczyl kase za zlecenia, a te zerowe wynagrodzenie to jakis blad po prostu. Ja jednak dobrze wiem, ze kasa nie wplynela...

Prosiłbym najlepiej mailowo o więcej szczegółów za jakie zlecenia wg Pani nie zostały naliczone środki. Ze wszystkich podobnych przypadków jakie analizowaliśmy wyszło, że problem dotyczył tylko wyświetlania ilości punktów natomiast naliczone były one prawidłowo. Oczywiście gdy dostaniemy więcej informacji sprawdzimy Pani przypadek raz jeszcze.

Dzisiaj o 10 jak zwykle przestój i nie wiem dlaczego wysłało mi 2 razy taki sam tekst :)

Oczywiście moderator puścił dalej, bo jakżeby inaczej. Głupot się nieraz czepia, a tutaj nic.

Ech :)

Problem z przerwami w pracy serwisu został ostatecznie rozwiązany. Przepraszam za problemy z tym związane. W kwestii moderacji to jak zauważyła CheNelly pracuje tam kilka osób i jeden tekst mógł trafić do jednego moderatora a drugi do drugiego stąd taka sytuacja.

Tak - tylk na szybką odpowiedź ze strony portalu nie ma co liczyć.

Ostatnio odpowiedzieli na pytanie zadane jeszcze w lipcu, więc chyba szkoda zachodu :)

Faktycznie kilka pytań technicznych nam umknęło i odpowiedzieliśmy na nie stanowczo po czasie za co przepraszam. Aktualnie helpdesk działa na bieżąco.

Słuchajcie, co ja jeszcze mogę zrobić? 0 kasy, 0 ocen za tematyczne, nie mogę pisać zleceń indywidualnych, przecież nie będę tego robić za darmo...

Błąd który Pani się przytrafił został już naprawiony, niedługo punkty zostaną naliczone prawidłowo na konto.

Nie realizuję już zleceń, ale cały czas obserwuję serwis. Wydaje mi się, że po zmianie właściciela poprawiły się tylko terminy wypłat (ostatnią zrobiłam w sierpniu). Zdecydowanie ilość tekstów spadła. Kiedyś precli było od groma, nawet zapleczówki czekały na chętnych. Z rankingu wynika, ze większość zleceń idzie indywidualnie, a więc trzeba sobie wyrobić markę i zdobyć klienta, ale jak to zrobić, kiedy nie ma zleceń ogólnodostępnych. Koło się zamyka. Najgorsze jest jednak chyba to, ze ze strony TB nie ma żadnego odzewu, ani na forum, ani na maile. To po prostu lekceważenie copy. Na szczęście mam to już za sobą. 

Właściciel się nie zmienił - zmieniła się tylko forma prawna działalności :) Zleceń ku zaskoczeniu mogę powiedzieć, że jest znacznie więcej niż np na początku roku niemniej ich realizacja jest w końcu sprawniejsza przez co są one mniej widoczne. Będziemy oczywiście pracować nad tym, aby już od października było znacznie więcej ogólnodostępnych choć sytuacji w których "stać" będzie 5 stron zleceń będziemy starali się unikać gdyż w tym wypadku duża część nie jest realizowana. Najlepiej rezerwować zlecenia w dni robocze od rana do południa - wtedy jest ich dodawanych najwięcej. W kwestii maili jak wspomniałem nadrabiamy braki niemniej przepraszamy za wakacyjne niedogodności - mam nadzieję, że więcej tego typu zatorów w komunikacji nie będzie.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online