Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Ola spróbuj tak jak ja. wytknęłam im, że nam czas odliczają co do minuty, sami deklarują 48 h i ich nie dotrzymują, plus opisanie sytuacji na forum. Podziałało i sprawę rozwiązali szybko, dodatkowo przeprosili na forum. Zlecenia w wyższych kategoriach tylko indywidualne, a jakieś pojedyncze schodzą jak ciepłe bułeczki. Można pisać tylko precle i katalogi, ale tego nie tykam z zasady. Wolę chleb z masłem, niż być wykorzystywana i traktowana jak jeleń. Na zaplecza też dałam sobie limit - 3 dziennie i koniec. Tematyczne i specjalistyczne mogę pisać, ale nikt ich nie zleca. Tak kiepsko nie było dawno.

Czy jest jakaś zasada, że ten sam tekst może być cofnięty do poprawy przez moderatora tylko raz? Nawet jeśli powód cofnięcia po raz drugi jest inny niż za pierwszym razem? Tj. moderator odsyła do poprawy, ja poprawiam, a potem odrzuca tekst z zupełnie innego powodu? 

Przy ostatniej zmianie regulaminu była informacja wprowadzająca możliwość poprawiania tekstów niższej kategorii, ale w regulaminie nie została chyba uwzględniona. Poprawa przysługuje 1 raz, potem odrzucenie tekstu. Niestety copy o krótkim stażu muszą się uczyć tego na własnych błędach, a powinno to być jasno wyartykułowane w regulaminie.  Ola chyba trafiła na moderatora, który na siłę próbuje udowodnić swoją wyższość. Ja właśnie na niego trafiłam. Realizuję tylko zlecenia indywidualne  dla jednego klienta w ilości 3 teksty dziennie. Klient wszystkie ocenia na 6 i zatwierdza zaraz po wysłaniu (za to go kocham). I nagle jeden tekst cofnięty przez moderatora, bo zdania nielogiczne i zamiast 40C pojawiło się 400, do tego złośliwy komentarz.Tekstu nie redagowałam, bo był dobry. Stopnie poprawiłam do edytora TB. Piszę w Wordzie, bo tak mi wygodniej i mam teksty do portfolio. Kolejny moderator na dyżurze zatwierdził tekst bez zastrzeżeń, a klient odebrał "od kopa" za 6. Oczywiście pod tekstem napisałam odpowiedni komentarz. Na szczęście wśród moderatorów jest tylko jeden sfrustrowany, który chce udowodnić swoją wyższość.  A p. Macieja na forum nie widać, bo zleceń trochę więcej. To, że w najniższych kategoriach nie jest już istotne, bo copy z braku laku, napiszą wszystko.

@Gocha, piszesz w tym wątku jakby Textbookers.com był twoim biznesem... nie poczułaś jeszcze tego, że właściciele mają cię ekhm.. (no wiesz gdzie) skoro nie odpisują?

Jak jesteś taka świetna w pisaniu to pewnie umiesz sobie znaleźć stałych zleceniodawców poza textbookers, po co dzielić się z pośrednikiem?  Znajdź sobie osoby/firmy (wiele ich jest co potrzebuje teksty), i pisz dla nich stałe zlecenia bez platform pośredniczących.

To jest ich biznes, ich zarobki, ich polityka - jeżeli mają ochotę przyjmować to realizacji takie zlecenia to mają i tyle. Zbawicielką nie będziesz.

• Like 4