Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

aura, niestety chyba masz przechlapane. Każdy może napisać, że dopadły go wszystkie możliwe choroby. TB nie ma możliwości zweryfikowania, czy to prawda (ewentualnie L-4) czy wymówka copywritera, bo wziął za dużo zleceń i nie zdążył. Rzeczywiście zaakceptowałaś dużą liczbę tekstów. Realizację niektórych mogłaś przedłużyć o 36 h. Teraz zostałaś zablokowana i musisz założyć nowe konto, czyli przejść procedury od nowa (chyba na inną osobę). Chyba jesteś rekordzistką, ale nie podeszłaś do tego strategicznie. Każde zlecenie to 1 pkt karny. W każdym zleceniu zrealizowałaś jakiś tekst i żadnego zlecenia nie skończyłaś. Efekt jest jaki jest.  

5 godzin temu, Gocha napisał:

Chyba jesteś rekordzistką, ale nie podeszłaś do tego strategicznie. Każde zlecenie to 1 pkt karny. W każdym zleceniu zrealizowałaś jakiś tekst i żadnego  zlecenia nie skończyłaś. Efekt jest jaki jest.  

To akurat prawda. Trzeba było kończyć przede wszystkim te zlecenia składające się z 2 - 4 tekstów, a te po 20 odpuścić (skoro i tak wiedziałaś, ze nie zdązysz). W przypadku niezrealizowanych zleceń zasada jest prosta - nie ma znaczenia, ile tekstów ze zlecenia napiszesz (1 czy 19 z 20), za brak chociaz jednego zawsze jest punkt karny (bo zlecenie jest niezrealizowane). 

Mogłaś tez probować przedłuzac (tak jak pisała Gocha), ale w tym przypadku to pewnie zalezałoby juz od konkretnego moderatora.

Mimo wszystko pisz to tb. Moze akurat trafisz na ich dobry dzien. Ale jak pokazuje praktyka - doczekanie się na jakąkolwiek odpowiedz moze trochę potrwać.

Nie wiedziałam że jest opcja przedłużenia, mój błąd. L4 od lekarza nie brałam, bo nie sądziłam że będzie potrzebne, nie jestem nigdzie zatrudniona jako tak, a na uczelnię jeszcze nie potrzebuję. Jedyne co mam, to wyniki badań.

Z tą strategią zdecydowanie macie rację, źle to wszystko rozegrałam. Tak czy inaczej wątpię żeby udało się doczekać jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony tb, minął już tydzień i cisza, zapewnie nikt nie odpisze, bo jednak bądź co bądź, punktów mam na tyle dużo że im się to nie opłaca.

Pozostaje kwestia nowego konta, a jako że wg regulaminu dana osoba może mieć tylko jedno konto, wychodzi na to że albo muszę je założyć na kogoś, albo zamknąć stare i liczyć na to że nowe na moje dane przejdzie moderację... Nie wiem czy to realne. Wiecie może jak w przypadku zamkniętego konta wygląda kwestia pit?

Dziekuję za pomoc!

regulaminowo opcji przedłużania nie ma,

jednak można próbować wysłać tekst (ze słowem kluczowym i odpowiednią ilością znaków) z adnotacją do moderatora, żeby odesłał jako do poprawy (czym zyskuje się 36 godzin),

jednak jest to ryzykowne, bo czasami - wiem z własnego doświadczenia - przez moderację przechodzą teksty niedokończone ;-)

a jak jest z nowym kontem, to nie mam pojęcia, jednak byłoby to dziwne, gdyby można było zamknąć stare (te z punktami karnymi) i założyć nowe, niczym tabula rasa...

w regulaminie tb sporo spraw nie jest wyjaśnionych, więc w sumie zostaje jedynie czekać na odpowiedź drogą mailową

Ja ostatnio zleciłem bagatela 540 tekstów zapleczowych i czekałem w sumie na realizację 19 dni. Właśnie teraz (kilka minut temu) napisano ostatni tekst. Musiałem wznawiać zlecenia, bo chętnych na napisanie 1800 zzs nie było (różna tematyka).

Na drugim koncie (prywatnym) mam zlecone kilka dni temu długie teksty zapleczowe i tematyczne. Na razie czekam na realizację. Tak więc ja nie wiem gdzie jest to 0 zleceń, o których pisze AlexandraD.

Konto odblokowane i ja również cały weekend widziałam 0 zleceń. Dziś popołudniu dopiero pokazało się kilka opisów do katalogów i pojedyncze precle.

Co do wypłat, nigdy nie czekałam dłużej niż regulaminowe 14 dni. Wypłata przykładu, wypłata zlecona 17.05 była na koncie 29.05, ta z 30.05 dotarła 12.06. Fakt, że raczej nie ma co liczyć na szybki przelew, tylko raczej na okolice 2 tygodni, jednak wypłata po terminie jeszcze mi się nie zdarzyła.

Lesiu, to jakaś polityka TB, której nie rozumiem. Zlecający narzekają na długi termin, a copy na brak pracy. Generalnie wygląda to tak, że copy dostają zlecenia indywidualne, ogólnodostępnych tekstów zapleczowych jest brak, co się pojawi, to schodzi jak ciepłe bułeczki. Z obserwacji widzę, że także precle puszczane są falami. Stary system był chyba lepszy, ale to już nie moja bajka.

podziwiam Cię Gocha, naprawdę

skoro od jakiegoś pól roku uparcie twierdzisz, że to już nie Twoja bajka, to po co piętnujesz politykę tb?

nie szkoda Ci energii?

nie lepiej zająć się zleceniami, które posiadasz poza tb i nie wnikać, jak szybko schodzą tu zlecenia?

nie wszystko w życiu trzeba rozumieć, zwłaszcza w sytuacji, gdy nie ma się z tym już nic wspólnego

• Like 1

11 minut temu, Vingag napisał:

Witam, nie mogę się dziś zalogować przy pomocy Facebooka na stronę, o co może chodzić ?

Z tego co wiem w nocy były jakieś poprawki na serwerach, mogło się coś namieszać. Prosili w takiej sytuacji o kontakt mailowy.

3 godziny temu, aura napisał:

Z tego co wiem w nocy były jakieś poprawki na serwerach, mogło się coś namieszać. Prosili w takiej sytuacji o kontakt mailowy.

Napisałam właśnie maila, ale już mam nerwa, bo mam sporo zleceń do dokończenia, a do tego teraz przy próbie zalogowania wyskakuje mi komunikat "user account is disabled". Mam nadzieję, że to tylko chwilowe, bo mam na koncie sporo punktów.