Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

To też zapewne wynika z tego, że przykładowo ja - teraz jestem zablokowana jeżeli o pisanie chodzi, bo moderatorzy nie nadążają za mną sprawdzać tekstów a klienci mają czas jeżeli chodzi o akceptowanie. W związku z tym wisi mi 45 tekstów a ja chcąc pisać nie mogę. Zgłaszanie próśb o powiększenie limitu to walenie głową w mur. Dodam, że średnią mam ok. 5,4 a więc wydaje mi się, że wysoką także jeżeli ktoś chce teksty od ręki to zapraszam ;)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
6 godzin temu, Vingag napisał:

Czy tylko mi nie działa strona TB? Weszłam jakieś dziesięć minut temu, wszystko było ok, w pewnym momencie rozłączyło i już nie chce się połączyć ponownie. 

Mi od rana działa, a logowałam się i wylogowywałam od rana o różnych godzinach chyba ze 3 razy

Pieniądze powinny dziś do mnie dojść. Tutaj jest tak zawsze- zaraz będą tłumaczenia, że okres wakacyjny, że natłok obowiązków. Jak to jednak jest, że kiedy ja zrobię coś nie tak, to punkty karne lecą do mnie z automatu, co do minuty. Albo obie strony przestrzegają regulaminów, albo obie stosują sobie jakieś dziwne taryfy ulgowe. Przecież to jest jawne niewywiązywanie się w umowy. Ja swoje teksty dostarczyłam, więc gdzie jest zapłata?

2 godziny temu, Vingag napisał:

Pieniądze powinny dziś do mnie dojść. Tutaj jest tak zawsze- zaraz będą tłumaczenia, że okres wakacyjny, że natłok obowiązków. Jak to jednak jest, że kiedy ja zrobię coś nie tak, to punkty karne lecą do mnie z automatu, co do minuty. Albo obie strony przestrzegają regulaminów, albo obie stosują sobie jakieś dziwne taryfy ulgowe. Przecież to jest jawne niewywiązywanie się w umowy. Ja swoje teksty dostarczyłam, więc gdzie jest zapłata?

Jestem w podobnej sytuacji i to nie po raz pierwszy. Jak tylko zbiorę odpowiednio dużo stałych zleceniodawców, na TB nawet okiem nie rzucę. 

SeoMagic - Taką sugestię można było zostawić dla siebie. Jestem pewna, że każdy, kto może, pracuje na własny rachunek. TB - jak każda firma związana umową z podwykonawcami -  powinna wywiązywać się z zasad, które SAMA STWORZYŁA i na które musi zgodzić się każdy, kto chce za ich pośrednictwem wykonywać zlecenia.

Owszem, można powiedzieć, że "jak Ci się coś nie podoba, to do widzenia", ale i ja mogę powiedzieć, że jak ktoś nie traktuje poważnie tego, co sam napisał (regulamin) i WSZYSTKICH swoich kontrahentów, nie powinien się nazywać biznesmenem, a zastanowić się, czy nie dać sobie z czymś siana, jeśli  - podobno - nie jest notorycznie w stanie wywiązać się z terminów, które sam sobie narzucił.

Edytowane przez maugosias

8 godzin temu, SeoMagic napisał:

załóż własny system i będziesz miał wypłaty na czas

Taka odpowiedź jest zdecydowanie nie na miejscu. Ja ze swojej strony zobowiązania się wywiązałam, napisałam teksty - teraz oczekują zapłaty za moją pracę i nic więcej. Skoro termin jest określony w regulaminie, chyba mogę się spodziewać, że będzie on dotrzymany?

Dzisiaj powinnam dostać pieniądze. Potrzebuję ich naprawdę na już, z powodu pilnych problemów zdrowotnych. Pisałam w tej sprawie maila i nikt nawet nie raczył na niego odpowiedzieć. Nie jest to mała suma, przynajmniej dla mnie, a jej zgromadzenie wymagało od mnie sporego wkładu pracy. Ja swoich terminów dotrzymałam i o to samo proszę drugą stronę. Czy tak wiele wymagam, byś odpisywał do mnie w tak chamskim stylu?

1 godzinę temu, Vingag napisał:

Taka odpowiedź jest zdecydowanie nie na miejscu. Ja ze swojej strony zobowiązania się wywiązałam, napisałam teksty - teraz oczekują zapłaty za moją pracę i nic więcej. Skoro termin jest określony w regulaminie, chyba mogę się spodziewać, że będzie on dotrzymany?

Dzisiaj powinnam dostać pieniądze. Potrzebuję ich naprawdę na już, z powodu pilnych problemów zdrowotnych. Pisałam w tej sprawie maila i nikt nawet nie raczył na niego odpowiedzieć. Nie jest to mała suma, przynajmniej dla mnie, a jej zgromadzenie wymagało od mnie sporego wkładu pracy. Ja swoich terminów dotrzymałam i o to samo proszę drugą stronę. Czy tak wiele wymagam, byś odpisywał do mnie w tak chamskim stylu?

Popieram i rozumiem Twoje rozgoryczenie. I - co podkreślam za każdym razem - termin (dwa tygodnie!!! to już samo w sobie jest przynajmniej "dziwne") ustaliło TB, nie ma więc żadnego rozsądnego powodu, aby go przekraczać, ani wytłumaczenia - zwłaszcza, jeśli to się notorycznie powtarza! Kiedy znalazłam TB, ucieszyłam się, że mogę znowu zarabiać - po dłuższej przerwie każde 500 zł jest cenne. Z dotychczasowej "współpracy z TB wyniosłam głównie to, co sama sobie wypracowałam - wiem, jak pisać kilka rodzajów tekstów i jakie dziwne wymagania mogą mieć zleceniodawcy, którzy często nie rozróżniają precla od zaplecza. To stanowczo ułatwia np. spisanie na własnej stronie własnych oczekiwań np. co do formułowania zamówień na teksty i na jakich zasadach mogę zgodzić się na reklamację. Jednak TB - z tego, co czytam nie tylko na niniejszym forum, coraz częściej "przegina" (tu przepraszam za wyrażenie) z przekraczaniem terminu wypłaty  (nawet jeden dzień to jednak przegięcie przy 14 dniach, jaki sami sobie dali w regulaminie).

Edytowane przez maugosias