Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 9.09.2018 o 22:51, kingam280 napisał:

Hej, a czy ktoś miał taką sytuację, że nie dopisało punktów na konto? Klient już jakiś czas temu zaakceptował mi kilkanaście tekstów, wystawił też oceny. Na maila dostałam powiadomienie o podsumowaniu realizacji zlecenia, a punktów na koncie jak nie było tak nie ma. Zazwyczaj pojawiały mi się od razu i zastanawiam się, czy normalne są tu jakieś opóźnienia czy to coś dziwnego i trzeba zacząć się dopraszać o punkty?

raz miałem, ale to dawno, ze dwa lata temu, że mi nie dopisało punktów, choć biuro twierdziło, że zostały dopisane. To bylo pojedyncze zlecenie. Sprawdź, czy wszystkie teksty z tego zlecenia zostały kupione, punkty są dopisywane dopiero jak wszystkie teksty zejdą, jeśli np. jeden tekst wciąż wisi, to punktów nie dostaniesz, zostaną dopisane dopiero jak ostatni tekst zostanie zaakceptowany lub sprzeda się automatycznie

4 godziny temu, amebix napisał:

raz miałem, ale to dawno, ze dwa lata temu, że mi nie dopisało punktów, choć biuro twierdziło, że zostały dopisane. To bylo pojedyncze zlecenie. Sprawdź, czy wszystkie teksty z tego zlecenia zostały kupione, punkty są dopisywane dopiero jak wszystkie teksty zejdą, jeśli np. jeden tekst wciąż wisi, to punktów nie dostaniesz, zostaną dopisane dopiero jak ostatni tekst zostanie zaakceptowany lub sprzeda się automatycznie

Wszystkie teksty zaakceptowane. Napisałam maila i dostałam odpowiedź, że przekazali do działu technicznego. A udało Ci się doprosić o te punkty w końcu? Bo u mnie to aż 20 punktów, więc szkoda, żeby przepadły

Teksty i artykuły na zamówienie

Kinga Mamak Copywriting

19 godzin temu, kingam280 napisał:

Wszystkie teksty zaakceptowane. Napisałam maila i dostałam odpowiedź, że przekazali do działu technicznego. A udało Ci się doprosić o te punkty w końcu? Bo u mnie to aż 20 punktów, więc szkoda, żeby przepadły

A do poprawy nic nie masz? Mi też się kiedyś wydawało, że mam zaakceptowane wszystko, a punktów nie przydzielono, po czym okazało się, że 2 teksty zgłoszono mi do poprawy

22 minuty temu, maugosias napisał:

A do poprawy nic nie masz? Mi też się kiedyś wydawało, że mam zaakceptowane wszystko, a punktów nie przydzielono, po czym okazało się, że 2 teksty zgłoszono mi do poprawy

Nic nie mam, tekstów było 13 i wszystkie 13 mam zaakceptowane i wystawione oceny. Na maila dostałam odpowiedź, że przekazali sprawę do działu technicznego, więc zobaczymy, co dalej i jak szybko się to uda rozwiązać

Kinga Mamak Copywriting

4 godziny temu, kingam280 napisał:

Nic nie mam, tekstów było 13 i wszystkie 13 mam zaakceptowane i wystawione oceny. Na maila dostałam odpowiedź, że przekazali sprawę do działu technicznego, więc zobaczymy, co dalej i jak szybko się to uda rozwiązać

Trzymam kciuki za szybkie i pozytywne rozwiazanie :-)

Ja już zaczynam wątpić w sens braku kontroli TB co do zleceń - ostatnio jest coraz więcej precli, które mają min. 3000 znaków, a ostatnio widziałam 3 takie, które mają ponad 10 000 znaków!!! 

Dnia 12.09.2018 o 14:26, kingam280 napisał:

też trzymam kciuki, i daj znać proszę jak zakończenie, bo sam jestem ciekawy o co chodzi w tym 

Na pierwszego maila dostałam odpowiedź, że oni nie wykryli żadnych nieprawidłowości, więc sprawa zamknięta. Wysłałam im wszystkie zlecenia przekopiowane do excela łącznie z sumą punktów, którą powinnam mieć, a na koncie miałam o te 20 mniej. Stwierdzili, że dalej nie widzą, co jest nie tak, ale dopiszą mi te punkty, bo nie mają czasu dalej tego analizować. I dopisali, z tym że zamiast w strefie copywritera są w strefie klienta, więc dalej walczę ;p

Kinga Mamak Copywriting

W związku z prośbami na forum oraz w zgłoszeniach niedługo limit dla copywriterów z 30 tekstów możliwych do pisania zostanie zmieniony na 45 tekstów.

Obecnie staramy się terminowo realizować wypłaty oraz poprawić obsługę zgłoszeń.

Co do zgłoszenia @kingam280  niedługo dopiszemy prawidłowo te 20 punktów.

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Dnia 18.09.2018 o 17:35, TextBookers.com napisał:

W związku z prośbami na forum oraz w zgłoszeniach niedługo limit dla copywriterów z 30 tekstów możliwych do pisania zostanie zmieniony na 45 tekstów.

Obecnie staramy się terminowo realizować wypłaty oraz poprawić obsługę zgłoszeń.

Co do zgłoszenia @kingam280  niedługo dopiszemy prawidłowo te 20 punktów.

Przydałoby się też pomyśleć o sprawdzaniu zleceń przez moderatorów. ostatnio mnóstwo precli było na pond 2000 znaków - 3000, 4500 i więcej! Dodatkowo wymogi - jak mi ktoś pisze przy zapleczówce, że ma być to tekst "fajny i przydatny bez lania wody" albo "proszę pisać z sensem, to nie jest zlecenie preclowe", to od razu oznacza, że ktoś oczekuje przynajmniej średniej jakości tekstu tematycznego. Myślę, że jak ktoś ma na TB napisanych przynajmniej kilkaset różnych tekstów to wie, jak pisać precle, zapleczówki i t. tematyczne (poznać to też po ocenach wyższych od 4,5-4,75). Klienci powinni w końcu zacząć sobie zdawać sprawę z tego, czego mogą oczekiwać w poszczególnych działach zleceń.

3 godziny temu, maugosias napisał:

Przydałoby się też pomyśleć o sprawdzaniu zleceń przez moderatorów.

Niestety taka funkcjonalność dość mocno wydłużyła by czas dodawania zleceń i mogła by źle wpłynąć na funkcjonowanie serwisu.

ostatnio mnóstwo precli było na pond 2000 znaków - 3000, 4500 i więcej

Tylko pytanie na czym polega problem z takimi tekstami. Tekst preclowy jest to tekst poprawny językowo i gramatycznie bez zawartości merytorycznej. Więc jaka jest różnica czy będzie to kilkanaście tekstów po kilkaset znaków czy kilka tekstów po kilka tysięcy znaków? Tekst preclowy nawet jakby miał mieć 10k znaków to nadal nie musi posiadać wartości merytorycznej, ma być tylko poprawnie napisany.

Klienci powinni w końcu zacząć sobie zdawać sprawę z tego, czego mogą oczekiwać w poszczególnych działach zleceń.

Znamy ten problem, przygotujemy dokładniejsze opisy poszczególnych kategorii tekstów, tak aby klienci byli bardziej świadomi czego mogą oczekiwać po danej kategorii tekstu.

1 godzinę temu, marek_____ napisał:

zwiększenie stawek za teksty SEO

Niedługo planujemy podnieść stawki, będziemy informować.

Życzymy wszystkim miłego dnia i do usłyszenia,

Zespół TextBookers

Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

4 godziny temu, TextBookers.com napisał:

Tylko pytanie na czym polega problem z takimi tekstami. Tekst preclowy jest to tekst poprawny językowo i gramatycznie bez zawartości merytorycznej. Więc jaka jest różnica czy będzie to kilkanaście tekstów po kilkaset znaków czy kilka tekstów po kilka tysięcy znaków? Tekst preclowy nawet jakby miał mieć 10k znaków to nadal nie musi posiadać wartości merytorycznej, ma być tylko poprawnie napisany.

Jest OGROMNA różnica, jeśli chodzi o trudność pisania, między preclem na 1000 zzs a preclem na 4500 zzs. Polecam wybrać np. frazę MIKRODERMABRAZJA KATOWICE i napisać precle o długości 1000 zzs oraz 4500 zzs (oczywiście bez wartości merytorycznej). No bo ileż można lać wodę... :)

• Like 1

Potrzebujesz teksty na stronę, bloga czy do sklepu online? Sprawdź moje portfolio na pawelgibek.pl. Specjalizuję się w tematyce motoryzacji i zdrowej żywności.

Dnia 23.09.2018 o 18:19, TextBookers.com napisał:

Dnia 23.09.2018 o 23:08, seoskryba_pl napisał:

Jest OGROMNA różnica, jeśli chodzi o trudność pisania, między preclem na 1000 zzs a preclem na 4500 zzs. Polecam wybrać np. frazę MIKRODERMABRAZJA KATOWICE i napisać precle o długości 1000 zzs oraz 4500 zzs (oczywiście bez wartości merytorycznej). No bo ileż można lać wodę... :)

Odpowiedź w sedno! 

Znamy ten problem, przygotujemy dokładniejsze opisy poszczególnych kategorii tekstów, tak aby klienci byli bardziej świadomi czego mogą oczekiwać po danej kategorii tekstu.

Niedługo planujemy podnieść stawki, będziemy informować.

Zespół TextBookers

Byłoby super, bo właśnie trafiłam na zamówienie na zapleczówki, a Klient życzy sobie artykułów prasowych - a to przynajmniej są wtedy teksty tematyczne, o ile jeszcze nie wyższej jakości - zależnie do jakiej prasy mają być wysłane ;/ Pozdrawiam

Edytowane przez maugosias

Zespół TextBookers

a ja myślę, że klienci doskonale zdają sobie sprawę z rodzajów tekstów, tylko jadą na chama żerując na naiwności autorów. Po co mają płacić więcej, jak taki sam tekst dostaną za mniejszą kasę? To jest oczywista i bezczelna robota ze strony zleceniodawców, jestem o tym przekonany. Testowałem to na preclach kiedyś, każdy precel napisany bez merytoryki to ocena 2 lub 3, jak celowo pisałem precla z merytoryką to ocena 6. Wniosek prosty, klient zakłada precla i liczy, ze dostanie tekst na bloga, taka prawda, inaczej nie byłoby ocen słabych przy napisaniu zwykłego precla. 

• Like 1