Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

To całkiem niezła średnia, z czasem da się w sumie dojść do czegoś około 10k/h, ale to wymaga pracy na najwyższych umysłowych obrotach, a tak się nie da na dłuższą metę.

W każdym razie mój "rekord" na TB to około 60 zł / dzień, ale po tym dniu byłem tak wyczerpany, że następnego już praktycznie nic nie napisałem :P. Ponadto było to bardzo dawno temu i był wtedy wysyp precli na 1k.

4 godziny temu, Matthew1991 napisał:

4-5 złotych za 1000 znaków to dla mnie w tym momencie stawka minimum. Chyba, że potrzebuję dopisać parę złotych do ustalonego limitu dziennego to wezmę sobie jakieś krótkie teksty, nieopłacalne, ale dające mi taką możliwość. Zawsze znajdzie się w ciągu dnia kilka tekstów po 6-8 złotych za 1000 znaków, np. na długość 3 lub 5 tysięcy znaków i wtedy jest już w porządku. 

Praca jak każda inna, z tym, że w każdym momencie mogę wyjść z domu, zrobić zakupy, posprzątać, umówić się ze znajomymi czy wyjść pobiegać :) Za biurkiem w firmie stacjonarnej tego nie miałem.

Słowa o ubezpieczeniu, kosztach związanych z prądem czy ewentualnymi innymi wydatkami ;) 

Więc nie opowiadaj bajek, że na TB czy GC wyciągasz tysiące na UoD ;)

@plamster 

Nie ma tragedii ;) na przyszłość polecam ci jak piszesz kilka tekstów z tego samego tematu ;)

Najpierw jak nie wiesz o nim nic ;) zerknij i poczytaj maks 4 minuty starczą na przyswojenie informacji, potem od razu stwórz sobie kilka tematu (zróżnicowanych) tak się dobrze potem piszę :)

Stosuj programy odpowiednie ja lecę na Open Officie i sobie go chwalę ;)

W dobrym momencie mogłem napisać 120-140 tyś znaków precli w ciągu dnia ;)

Ale miałem taką możliwość (pamiętaj co godzinę 5 minut przerwy, odchodź od monitora, skieruj wzrok na powietrze, jak masz możliwość w ciągu dnia sie zdrzemnij choć na 30 minut, wieczorem nie oglądaj TV względnie nie patrz sie już w monitor, daj głowie oraz umysłowi odpocząć :) Nie nakręcaj się kofeiną, minie się to z celem, pojawi się drżenie rąk, nerwy czy też niepotrzebne przemęczenie ;) są dni iż napiszesz więcej a są takie iż musisz odpocząć zachowaj równowagę :) 

Ćwicz pisanie (a więc patrz jak to na blogach czy portalach skąd czerpiesz wiedzę robią inni, nie naśladuj ich lecz patrz na technikę )

Precle nie są skomplikowane, z czasem przerzucisz sie na zapleczówki i tego się trzymaj (nawet i 15 zł za godzinę ;)

Dorabiaj i nigdy nie traktuj tego poziomu pisania jak sposobu na życie czy zarobek

Szanuj zleceniodawcę (jak już go podłapiesz) nie oczekuj zaliczek czy przedpłat, przygotuj tekst próbny ;) miej z nim kontakt wiem co mówię, czasem lepiej powiedzieć NIE mogę, przeprosić, zrobić przy następnym zamówieniu upust ;)

Nie słuchaj bredni, że nie opłaca sie pisać precli czy tekstów zapleczowych, albo ci co ci mówią iż zarabiają tutaj tysiące (to bujdy, niejednokrotnie nie posiadając firmy, tacy pseudo pośrednicy chcą ciebie wykorzystać tak jak te portale, więc sprawdzaj z kim współpracujesz, skoro ktoś się ogłasza jako copy a potem ci coś zleca, olej go i daj niektórym znać ;) z firmami możesz rozliczać się poprzez useme :)

No to tyle ;)

Edytowane przez Herkules

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

1 godzinę temu, Herkules napisał:

Słowa o ubezpieczeniu, kosztach związanych z prądem czy ewentualnymi innymi wydatkami ;) 

Więc nie opowiadaj bajek, że na TB czy GC wyciągasz tysiące na UoD ;)

@plamster 

Nie ma tragedii ;) na przyszłość polecam ci jak piszesz kilka tekstów z tego samego tematu ;)

Najpierw jak nie wiesz o nim nic ;) zerknij i poczytaj maks 4 minuty starczą na przyswojenie informacji, potem od razu stwórz sobie kilka tematu (zróżnicowanych) tak się dobrze potem piszę :)

Stosuj programy odpowiednie ja lecę na Open Officie i sobie go chwalę ;)

W dobrym momencie mogłem napisać 120-140 tyś znaków precli w ciągu dnia ;)

Ale miałem taką możliwość (pamiętaj co godzinę 5 minut przerwy, odchodź od monitora, skieruj wzrok na powietrze, jak masz możliwość w ciągu dnia sie zdrzemnij choć na 30 minut, wieczorem nie oglądaj TV względnie nie patrz sie już w monitor, daj głowie oraz umysłowi odpocząć :) Nie nakręcaj się kofeiną, minie się to z celem, pojawi się drżenie rąk, nerwy czy też niepotrzebne przemęczenie ;) są dni iż napiszesz więcej a są takie iż musisz odpocząć zachowaj równowagę :) 

Ćwicz pisanie (a więc patrz jak to na blogach czy portalach skąd czerpiesz wiedzę robią inni, nie naśladuj ich lecz patrz na technikę )

Precle nie są skomplikowane, z czasem przerzucisz sie na zapleczówki i tego się trzymaj (nawet i 15 zł za godzinę ;)

Dorabiaj i nigdy nie traktuj tego poziomu pisania jak sposobu na życie czy zarobek

Szanuj zleceniodawcę (jak już go podłapiesz) nie oczekuj zaliczek czy przedpłat, przygotuj tekst próbny ;) miej z nim kontakt wiem co mówię, czasem lepiej powiedzieć NIE mogę, przeprosić, zrobić przy następnym zamówieniu upust ;)

Nie słuchaj bredni, że nie opłaca sie pisać precli czy tekstów zapleczowych, albo ci co ci mówią iż zarabiają tutaj tysiące (to bujdy, niejednokrotnie nie posiadając firmy, tacy pseudo pośrednicy chcą ciebie wykorzystać tak jak te portale, więc sprawdzaj z kim współpracujesz, skoro ktoś się ogłasza jako copy a potem ci coś zleca, olej go i daj niektórym znać ;) z firmami możesz rozliczać się poprzez useme :)

No to tyle ;)

Tak. Polecaj dalej precle i pisz, że się opłacają. Potem się nie dziwię, że 1000 znaków chodzi po 1,20 zł skoro jest na to popyt przez takich inteligentów jak Ty. 

I nie mów komuś, że nie może się na tym utrzymać tylko ma to traktować jak dorabianie, bo widocznie nie masz o tym pojęcia, ale co ja się dziwię skoro prąd wliczasz poza koszty utrzymania :) 

P.s. Spytaj się administratora GC ile zarabiają co miesiąc Ci najwięcej zarabiający, powinien podać Ci uśrednioną kwotę. 

Słuchaj kolego, sam przyznaleś jedno, nie prowadzisz firmy, nie masz ubezpieczenia, mówisz że jest gorsza praca na etacie siedząca i zerknąłem na ciebie z początku czasów kiedy zaczynaleś, nie..nie mam pojęcia bo ani DG ani o ubezpieczeniu i innych kwestiach nie wspomniałeś, nie interesują mnie bajki pośredników wolę useme (salbo UoD) bo uderzam od razu do firm a nie biadolenie

Dla twojej świadomości, są dni gdy piszę 100 precli wychodzi 140 zł na czysto a są gdy cały dzien piszę tekst za 140 zł na czysto, tylko ja nie mówię o pośrednikach a bezpośrednich zleceniach więc skończ bajdurzyć, rozumiem ubezpieczenia brak ,prywatnego ubezpieczenia tym bardziej itd..itd

Ja nie polecam precli, ale jako biznesmen mający z pisania kilka patyków jak mówisz, to zacznij w końcu działać jako firma a nie sam jako pośrednik się cofnij a potem obróc na pięcie i nie obrażaj za stawki innych i taka mała prośba, jak już robisz szeptankę to nie rób z ludzi idiotów bo jedyne co tutaj wnosisz, to zachwalnie GC, dobrze że chłopak miał od rodziców na start hajs (no bo skąd niecałe 18 lat i taki budżet, czytałem z nim wywiad) i gratuluje mu sukcesu, ba ma łeb na karku ale marketing niech zmieni bo od roku go promujesz kim zatem jesteś?

https://www.forum.optymalizacja.com/profile/51456-matthew1991

97% o super platformie GC cienka ta promocja, jak moje wieczorne ćwiczenia ;)

Więc dorosnij 

Jak to mówią, spamer na etapie budowania pozycji danej marki, który przez miesiące wprowadza w zainteresowanie, zadając pytanie i kontyunując promocję dla nieświadomych odbiorców ;)

Skoro już się wypowiadasz w temacie konkurencji to ja już nic nie mówię ty, który na GC zarabiasz tysiące (znów bajka, bez firmy i ubezpieczenia jako wolny strzelec piszesz za 4-6 zł, nie zdając sobie sprawy iż profesjonaliści za godzinę dodają jedno albo dwa zera )

Od razu widać, iż promujesz konkurencję na rzecz tego portalu

Odpowiem ci na pytanie które sam sobie zadajesz

GoodContent nie ma na ten moment żadnej konkurencji, praktycznie pod każdym względem. 

Ma, inne portale tego typu i useme

TB już dawno odpuściłem z uwagi na stawki. Od ponad roku utrzymuję się na samym GC Jeśli ktoś poświęci temu 4-5 godzin dziennie (bez niedziel i połowy soboty), to kilka tysięcy złotych spokojnie wyciągnie.

Pokaż mi przelew na minimum 2-3 tysiące, dodatkowo rozwin kwestię ubezpieczenia i innych zagadnień bo wedle geniuszu twoich wyliczeń

6 godzin dziennie (do czego się przyznałeś ) maks x powiedzmy ta stówka dziennie, bez niedzieli daje nam ile?  (bo więcej niż 4 tyś znaków wedle twojej teorii logicznych w ciągu godziny nie napiszesz)

2 patyki z hakiem, teraz odliczmy ubezpieczenie, opłaty, życie. itd..itd..

Heh i dla tego porzuciłeś pracę na etacie? 

Człowieku ja tysiąka z haskiem mam samych kosztów życia, doceniam każdy grosz, bo tysiaka muszę co tydzień dopłacić do refundacji leków NFZ więć skończ bajdurzyć 

•  

Edytowane przez Herkules

19 minut temu, Herkules napisał:

Słuchaj kolego, sam przyznaleś jedno, nie prowadzisz firmy, nie masz ubezpieczenia, mówisz że jest gorsza praca na etacie siedząca i zerknąłem na ciebie z początku czasów kiedy zaczynaleś, nie..nie mam pojęcia bo ani DG ani o ubezpieczeniu i innych kwestiach nie wspomniałeś, nie interesują mnie bajki pośredników wolę useme bo uderzam od razu do firm a nie biadolenie

Dla twojej świadomości, są dni gdy piszę 100 precli wychodzi 140 zł na czysto a są gdy cały dzien piszę tekst za 140 zł na czysto, tylko ja nie mówię o pośrednikach a bezpośrednich zleceniach więc skończ bajdurzyć, rozumiem ubezpieczenia brak ,prywatnego ubezpieczenia tym bardziej itd..itd

Ja nie polecam precli, ale jako biznesmen mający z pisania kilka patyków jak mówisz, to zacznij w końcu działać jako firma a nie sam jako pośrednik z dekadę się cofnik a potem obróc na pięcie i nie obrażaj za stawki innych i taka mała prośba, jak już robisz szeptankę to nie rób z ludzi idiotów bo jedyne co tutaj wnosisz, co zachwalnie GC, dobrze że chłopak miał od rodziców na start hajs i gratuluje mu sukcesu, ba ma łeb na karku ale marketing niech zmieni bo od lat go promujesz kim zatem jesteś?

https://www.forum.optymalizacja.com/profile/51456-matthew1991

97% o super platformie GC cienka ta promocja, jak moje wieczorne ćwiczenia ;)

Więc dorosnij 

Jak to mówią, spamer na etapie budowania pozycji danej marki, który przez miesiące wprowadza w zainteresowanie, zadając pytanie i kontyunując promocję dla nieświadomych odbiorców ;)

Skoro już się wypowiadasz w temacie konkurencji to ja już nic nie mówię ty, który na GC zarabiasz tysiące (znów bajka, bez firmy i ubezpieczenia jako wolny strzelec piszę za 4-6 zł, nie zdając sobie sprawy iż profesjonaliści za godzinę dodają jedno albo dwa zera )

Od razu widać, iż promujesz konkurencję na rzecz tego portalu

Nie prowadzę, a czy gdzieś pisałem, że prowadzę?

Ty masz z tymi pośrednikami jakieś kompleksy, ale skoro rzucasz słowa na wiatr to poproszę jakieś konkrety. Kto tutaj z nas piszących jest pośrednikiem? 

Ubezpieczenie opłacam sam, chyba logiczne, że z umowy o dzieło go nie mam. Chodzi o ubezpieczenie zdrowotne. 

Dzięki, że uważasz mnie za profesjonalistę. Nie wiem tylko z jakiego powodu :) Dla mnie stawka 4 zł za 1000 znaków jest już bardzo dobrym wynikiem, znam realia na tego typu platformach. 

To jak z Ciebie taki detektyw, to sobie sprawdź, że na Textbookers pisałem kilka lat, a minimum kilkanaście miesięcy. Starałem się pisać dużo i często, ale to nie były te same zarobki, z prostej przyczyny, słabych stawek. Gdzieś też wspominałeś, że stawki tutaj nie są najlepsze. Na GC po prostu trafiam na lepsze, poza tym mam dobry kontakt z adminem, co pisze wiele osób, bo nie czekam na odpowiedź na ważne zagadnienie tydzień. No i kwestia wypłaty, w 3 dni mam załatwione, a nie czekam dwóch tygodni.

Polecam jedynie dobre platformy, a pisząc na obu mam punkt odniesienia. Myślę, że 95 procent osób poleciłoby początkującym GC, a nie Textbookers. 

No, ale widząc po toku Twojego rozumowania to Ci po prostu żal, że nie możesz więcej. Tutaj piszesz o pośrednikach w każdym temacie, tutaj o tym, że chłopak dostał hajs, tutaj, że się nie da dużo zarabiać. No prawdziwie ambitny facet z Ciebie. Tak dla Twojej wiadomości ja nie jestem sam i mam kobietę z którą razem się utrzymujemy i dzielimy wspólnie budżet, więc zliczając nasze zarobki w zupełności nam wystarczy na utrzymanie i zwykłe życie :) 

Edit: Useme nie próbowałem, więc się nie będę do tego odnosił. Dla mnie nie wygląda przejrzyście, a to sobie cenię, poza tym nie lubię pisać na dwóch platformach jednocześnie.

Ty wszystko wiesz, maks stówka, tutaj tyle znaków w godzinę... masakra. Chłopie, przy dobrych dniach po 150 złotych idzie wyciągnąć jak się trafi na fajne teksty i się często odświeża stronę. W ciągu godziny idzie napisać po 10 tysięcy znaków, zależy o czym piszesz i jaki to typ tekstu. 

Edytowane przez Matthew1991

Pokaż mi przelew z GC na kilka tysięcym nie martw się o mnie, ale nie opowiadaj bajer, nie hajs a pieniądze z umowy bo jak ja pisałem dla seotext czy pierwszych platfrom to nie miałe3ś pojęcia 

Proszę okaż mi jedno potwierdzenie przelewu z GC lub TB na kilka tysięcy co miesiąc, bo ja ino za czasów seotext miałem taką umowę na ponad patyka, w TB 800 zł a GC 400, powiedz również o kwestii ubezpieczenie jak sam? To płacisz co miesiąc tysiaka na NFZ? Ja polecam im przede wszystkim chęci, a nie pośredników czy to TB czy GC nawet za tą złotówkę ale uczciwą na PayApala potem niech startują tutaj czy tam

No proszę pokaż mi przelew na te tysiące, i jak płacisz ubezpieczenie? Bo ja oprócz narodowego dopłacam gruby hajs, o ZUS się nie marwię bo emerytury ie dożyję 

Polecasz dobre platformy? Jak byś był super, to byś poszedł na useme 

I jak nie masz ubezpieczenia z samej umowy o dzieło, no to chyba pisząc nikt ci nie dał tematyki, iż potencjalny zleceniodawca powinien ci ją przy zakresie tych samych działań wystawić, ewentualnie powinieneś zrobić to sam

Dla mnie 3 wtopy u ciebie

GC jest zabiste i nie ma nic lepszego (mam tysiące na UoD po co mi firma ;)

Sam opłacam ubezpieczenie (ale z jakiego tytułu i komu?)

Precle do kitu są jestem mistrz piszę dwa razy mniej za podobną stawkę

Olejcie wszystko tylko GC a ja jestem super chłopak (no nie jesteś)

GC i TB życzę jak najlepiej (stawki tu i tu są bardzo podobne, co ty więc za głupoty opowiadasz ) ale się już nie pogrążaj i ty wołasz 4 zł za 1000 znaków przy takich głupotach co piszesz? 

Kontakt z adminem spoko ;) ale ze zleceniodawcą przez telefon lepsza opcja, czasem pogadasz o życiu, zakupach, codzienności i normalności, korekty od ręki ;)

Sam opłacam ubezpieczenie (ale z jakiego tytułu i komu?)

Pozwolę się wypowiedzieć w tej kwestii :) Ubezpieczenie miesięczne w NFZ to koszt o ile się nie mylę ponad 300 złotych miesięcznie. Dodatkowo można sobie to potem odliczyć chyba.

Ja się od niemal 3 lat utrzymuję jedynie z pisania, w dużej mierze również i na GC. Na pewno żadna platforma idealna nie jest, ale uważam że ma sporo zalet.

• Thanks 1

12 godzin temu, Herkules napisał:

.......................

Kontakt z adminem spoko ;) ale ze zleceniodawcą przez telefon lepsza opcja, czasem pogadasz o życiu, zakupach, codzienności i normalności, korekty od ręki ;)

Dobra, masz na dobry sen. Poniżej 2500 staram się obecnie nie schodzić, mi to w zupełności wystarcza na tej pracy. Nie będę komentował Twojego zachowania, to mój ostatni post. Nie spamuję już. KluskaKRK dobrze Ci napisała.

Edit: Ten, co miał widzieć screena, to widział. Już tu się nie udzielam, szkoda czasu.

,2500 tyś za tak super pisanie bez ubezpieczenia, składek ZUS itd? to ile na rękę po opłaceniu ubezpieczenia zostaje? (skoro składka bez firmy na NFZ to kafel), po odjęciu kosztów itd? Zresztą nie będę już więcej nic o swoich domysłach mówił, bo mnie się zaraz za idiotę weźmnie, ale skąd nagle 50 pozycji? 

8 godzin temu, kluskaKRK napisał:

Pozwolę się wypowiedzieć w tej kwestii :) Ubezpieczenie miesięczne w NFZ to koszt o ile się nie mylę ponad 300 złotych miesięcznie. Dodatkowo można sobie to potem odliczyć chyba.

Nie wiem kiedy te 300zł za dobrowolne zdrowotne było -.-'

Obecnie jest to 434,05 zł (9% przeciętnego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw) + jak ktoś chce się zgłosić a miał dłuższą przerwę bez opłacania ubezpieczenia to musi zapłacić najpierw sporą kwotę przy składaniu wniosku:

• Cytat

• od 3 miesięcy do roku - opłata wynosi nie mniej niż 964,57 zł (20% podstawy wymiaru) i jest wnoszona w całości
    • powyżej roku do 2 lat - opłata wynosi nie mniej niż 2411,42 zł (50% podstawy wymiaru) i możliwe jest rozłożenie jej na 3 raty
    • powyżej 2 do 5 lat - opłata wynosi nie mniej niż 4822,83 zł (100% podstawy wymiaru) i możliwe jest rozłożenie jej na 6 rat
    • powyżej 5 do 10 lat - opłata wynosi nie mniej niż 7234,25 zł (150% podstawy wymiaru) i możliwe jest rozłożenie jej na 9 rat
    • powyżej 10 lat - opłata wynosi nie mniej niż 9645,66 zł (200% podstawy wymiaru) i możliwe jest rozłożenie jej na 12 rat

8 godzin temu, Matthew1991 napisał:

Dobra, masz na dobry sen. Poniżej 2500 staram się obecnie nie schodzić, mi to w zupełności wystarcza na tej pracy. Nie będę komentował Twojego zachowania, to mój ostatni post.

To ty masz ponad 8300 tekstów napisane na GC? :P

Dnia 10.12.2018 o 19:44, maugosias napisał:

Odnoszę wrażenie, że napisałeś to po to, żeby Twoje było na wierzchu, bo chcesz udowodnić, że precle na ponad 2500 zzs są masowo realizowane. Ale to, że może i są, nie oznacza, że Twoje zachowanie jest w porządku.. Tym samym sam przyznajesz, że oczekujesz czegoś, co jest niezgodne  z wytycznymi konkretnego rodzaju tekstu, a że znajdą się tacy, którzy Ci to może realizują, wcale nie potwierdza, że masz rację i Twoje działania są fair. A jedynie to, że ktoś albo chce zebrać oceny do innych rodzajów tekstów i jest "świeżakiem", pisze więc co jest, jak leci albo realizuje, bo nie ma w innych kategoriach tekstowych tematów, które by mu podpasowały, a on  MUSI zarobić na chleb powszedni (a nie na waciki). Proste.

- zlecam teksty preclowe do 6 tys. zgodnie założeniami platformy

- "niektórzy" je realizują i nawet zarabiają...kwoty 4 cyfrowe w ostatnich miesiącach
- przypomina mi to marudzenie kogoś kto zarabia min. krajową i MUSI zarobić na chleb powszedni...pisz inne teksty,  znajdź lepszych klientów, znajdź lepiej płatne zlecenia...albo zmień branże

Proste.

Gość maugosias
1 godzinę temu, bkartol napisał:

- zlecam teksty preclowe do 6 tys. zgodnie założeniami platformy

- "niektórzy" je realizują i nawet zarabiają...kwoty 4 cyfrowe w ostatnich miesiącach
- przypomina mi to marudzenie kogoś kto zarabia min. krajową i MUSI zarobić na chleb powszedni...pisz inne teksty,  znajdź lepszych klientów, znajdź lepiej płatne zlecenia...albo zmień branże

Proste.

Krótko - właśnie pochwaliłeś się, że tak naprawdę nie wiesz, czemu służą precle, a że ktoś Ci to realizuje, to już jego PROBLEM, że daje się wykorzystywać (A Ty nie masz się czym chwalić). A to, że jakaś platforma pozwala na za dużo zleceniodawcom z obawy, że ci uciekną, to też już problem platformy. wiesz, prawo nie zabrania palić papierosów, ale komu to tak naprawdę nabija kasę,  a komu psuje zdrowie? Jakbyś nie mógł zlecać na TB precli powyżej 2500 zzs, to co? Próbowałbyś je zlecić gdzie indziej, pewnie też z różnym skutkiem, prawda?

Z Twoich "dobrych rad", pozwól, że nie skorzystam, bo na  takich "dobrych radach" nigdy się dobrze nie wychodzi. 

Oprócz platformy teksty piszą dla mnie min. 4-5 osób i nie narzekam, a zleceniobiorca nie musi wiedzieć na co mi te teksty - ma je tylko napisać takie jest jego zadanie.

A ja tu widzę ciągłe narzekanie z Twojej strony...na stawki, na tematy

Dla mnie koniec tematu, bo rozmowa nie ma sensu

Dokładnie, mnie nie interesuje co klient robi z tekstami, dlatego jak słyszę "wyślij te które już napisałeś na próbę" to łapię się za głowę, przecież one po rozliczeniu lądują w koszu :)

@noupe nie ma co dyskutować, mówiłem nie raz o tym, iż niektórzy nie mają pojęcia o kosztach związanych z ubezpieczeniem ;) a w iunne bajki to ja nie wierzę :)