Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Wwwoman napisał:

Rano było okrągłe zero.  :)            

Jest weekend. Czasem w weekendy pojawiają się jakieś pojedyncze zlecenia (czego nie widać, jeśli jest ogółem przynajmniej kilkaset). Przeważnie jednak, jak ktoś ma coś zlecić, to zleca w dni robocze

Mogę się mylić, ale z tego co zauważyłem to już od dawna TB opiera się jedynie na kilku klientach, którzy stale zlecają teksty. To można łatwo poznać, bo opisy zleceń są niemal takie same, więc łatwo wywnioskować, że wychodzą one od jednego klienta. Jeśli chodzi o zaleczówki to zauważyłem, że stale zleca może 3-4 klientów. Jeśli chodzi o precle to od dawna był to ledwie jeden klient (słynne :) precle na 5-6k). No to jeśli rzeczywiście jest tak, że na TB zleca stale ledwie kilku klientów no to stąd robią się takie przestoje. Jest okres, w którym zlecają oni bardzo dużo tekstów, otrzymują je i teksty te wystarczają im na dość długi okres do wykorzystania i dopiero kiedy teksty te im się kończą to zlecają następne. Ostatni kwartał zeszłego roku to czas kiedy zleceń było dość dużo, zatem być  może teraz tych kliku klientów nie ma zapotrzebowania na nowe teksty.

Oczywiście fakt, że TB może opierać się na ledwie kilku klientach nie pociesza.

1 godzinę temu, pawig napisał:

Oczywiście fakt, że TB może opierać się na ledwie kilku klientach nie pociesza.

Ale to też oznacza, ze nie wszyscy lecą tam, gdzie jest tanio, ale przy ryzyku, że otrzymają tekst na niskim poziomie i to od copy, który jest dla zleceniodawców tylko numerem ID lub nickiem. Wiem, że są osoby, które podpisują się tu swoim faktycznym nazwiskiem, ale co z tego, jeśli klient nie może się z nim porozumieć bezpośrednio... 

2 godziny temu, Wwwoman napisał:

Hej, zarezerwowałam wczoraj 3 teksty tematyczne, czy jest jakaś możliwość rezygnacji z tworzenia tekstu, bez nabicia punktów karnych? Mam go zrobić do 25 stycznia, ale mam kłopot z czasem teraz.

Czyli co? Wczoraj jeszcze miałaś czas, a po zarezerwowaniu tekstów stwierdziłaś, że się nie wyrobisz? :) Dobra, mogło coś wypaść, ale to zawsze jest ryzyk-fizyk przy rezerwowaniu tekstów na TB

Raczej nie ma takiej opcji rezygnacji. Możesz spróbować napisać w tej sprawie do TB, ale wątpię. Ani w Regulaminie, ani w umowie będącej załącznikiem do Regulaminu nie ma punktu o możliwości rezygnacji bez punktów karnych (np. w związku z jakąś sytuacją życiową, która wypadnie już po rezerwacji zlecenia).   Dlatego lepiej nie rezerwować na zapas za dużo, bo np. ogólnie jest mało zleceń, a jak masz jeszcze zlecenia spoza TB. Lepiej tu nie zarobić, niż ryzykować punkty karne z powodu braku czasu na dane zlecenie, zwłaszcza jeśli masz już jakieś punkty karne, a chcesz jeszcze z TB współpracować.

PS Sytuacja wygląda dla Ciebie o tyle "nieciekawie", że obowiązująca nas umowa licencyjna mówi wręcz o obowiązku realizacji zarezerwowanych zleceń

Edytowane przez maugosias

42 minuty temu, Wwwoman napisał:

Dziękuję, spokojnie, już ogarnęłam temat. 

Tak, dokładnie! Zdarzają się sytuacje w życiu, które ciężko przewidzieć.

Super, że się dało ogarnąć sprawę :-)

Zimowe promocje w TextBookers.com

Witajcie,

Końcówka stycznia z wyjątkowymi promocjami w TextBookers.com

Mogłoby się wydawać, że po świętach skończył się czas ofert promocyjnych, ale na platformie TextBookers.com  idziemy w zaparte i przygotowaliśmy nowe pakiety promocyjne.

Do 31 stycznia będą dla Państwa dostępne dwa pakiety specjalne:

- Pakiet 200 punktów + 20% darmowych punktów za 200 PLN netto (razem 240 pkt)

- Pakiet 800 punktów + 23% darmowych punktów za 800 PLN netto (razem 984 pkt)

Zakup pakietów możliwy jest po zalogowaniu na podstronie „Doładuj konto” (trzecia linijka na liście pakietów).

Mamy nadzieję, że powyższa oferta zachęci Państwa do częstszego korzystania z naszej platformy w tym roku.

Serdecznie pozdrawiamy,
Zespół Textbookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

@TextBookers.com 

nie odpowiadacie na maile, od ponad miesiąca reklamuje teksty preclowe które zostały w części skopiowane z innych stron albo napisane przez podmianę synonimów

Czy wy macie tam jakąkolwiek weryfikację pod kątem duplikatów ??

Edytowane przez bkartol
  • Like 2

Ostatnie precle to bezczelna próba wyzysku copy, każąc im pisać precla na 4 tys. na temat tygodniowego czasu pracy kierowcy. Przecież w zależności od kategorii obowiązują karty, przerwy krótkie, długie, co określoną ilość godzin. To wymaga znajomości obowiązujących przepisów, akurat znam je teoretycznie i praktycznie, ale za 1,5 nie będę dzieliła się konkretną wiedzą. Podobnie z wszystkimi dzisiejszymi preclami, podatki i składki od różnego rodzaju umów, wielkość emerytur, umiejętność ich obliczania (zadanie dla programu ZUS, nikt normalny tego nie potrafi). Prośba do zlecającego: Chcesz żeby Ciebie szanowali, to szanuj innych. Chytry dwa razy traci. 

• Thanks 1

1 godzinę temu, Gocha napisał:

Ostatnie precle to bezczelna próba wyzysku copy, każąc im pisać precla na 4 tys. na temat tygodniowego czasu pracy kierowcy. Przecież w zależności od kategorii obowiązują karty, przerwy krótkie, długie, co określoną ilość godzin. To wymaga znajomości obowiązujących przepisów, akurat znam je teoretycznie i praktycznie, ale za 1,5 nie będę dzieliła się konkretną wiedzą. Podobnie z wszystkimi dzisiejszymi preclami, podatki i składki od różnego rodzaju umów, wielkość emerytur, umiejętność ich obliczania (zadanie dla programu ZUS, nikt normalny tego nie potrafi). Prośba do zlecającego: Chcesz żeby Ciebie szanowali, to szanuj innych. Chytry dwa razy traci. 

Była już o to chryja na tym forum. Gdybym miała pisać takie precle, na pewno nie umieszczałabym w nich wartości merytorycznych, choćbym miała je w jednym palcu z jakiegoś tematu (nie chcę i nie piszę, choć nie przestaje mnie to jednocześnie wnerwiać i śmieszyć i jak najbardziej uważam, że trzeba otwarcie pisać o takich problemach). Jak ktoś lubi "mielonkę językową" na tyle znaków, to jego problem. Ale powinien się liczyć z tym, że wg zasad nie będzie to tekst merytoryczny tylko lanie wody na 4000 znaków. Tylko niech później ta osoba nie odrzuca tekstów, nie wystawi hurtowo ocen 1 albo nie zgłosi masowej reklamacji, bo zleca teksty w dziale z preclami, a faktycznie wiele z tych tematów nadawałaby się nawet na teksty tematyczne.

Edytowane przez maugosias

Masz rację, ostatnio ktoś zlecił specjalistyczne, które równie dobrze mógłby zlecić jako zaplecza, ale chce mieć jakość, bo chce dobrze wykonać zlecenie. To rozumiem, cwaniaków omijam i nawet za stawkę precla nie chce mi się wbijać 4000 razy tej samej litery. Najlepszy byłby bojkot tych zleceń (jak L4 policjantów i nauczycieli), ale rozumiem, że niektórzy muszą brać co leci, by się utrzymać.

Czy ktoś też miał dziś taki problem, że tekst został napisany, w tekście znalazło się wymagane słowo kluczowe, ale po kliknięciu na "Wyślij" system nie puszcza tekstu i podaje komunikat, że słowo kluczowe musi pojawiać się w tekście przynajmniej raz? A słowo kluczowe w tekście jest.