Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

31 minut temu, Gocha napisał:

Zastanawia mnie, ile godzin dziennie trzeba klepać na TB, żeby zarobić prawie 3000 zł? Nie ukrywam, że wybieram tylko tematyczne i zapleczowe, ale do tego pułapu to mi bardzo dużo brakuje.

Klepanie klepaniem, ale czasem jest mało zleceń :) Już gdzieś zastanawiałam się, czy przypadkiem to zestawienie nie "zawiera" też moderatorów, którzy dostają punkty za moderację...?

Zależy jak na to spojrzeć. Dużo zależy od szybkości pisania i chyba konstrukcji psychicznej. Podejrzewam, że dla niejednego introwertyka, który szybko klepie, nie jest to duże wyzwanie. 

Mój rekord przy preclu to 12 k zzs w godzinę, (więc 100 PLN na dzień jest możliwe), tylko musi być przerwa co dwie godzinki, bo mózg dymi:) ale zakładam, że są osoby, którym idzie szybciej i szybko ogarną sobie tematyczne, bo one też są kwestią wprawy. Wydaje mi się, że 3000 zł jest możliwe, ale mega wysiłek umysłu, albo taka sprawność umysłu...

Fajnie, jakby się tu wypowiedziała jakaś osoba z podium:)

21 minut temu, Wwwoman napisał:

Zależy jak na to spojrzeć. Dużo zależy od szybkości pisania i chyba konstrukcji psychicznej. Podejrzewam, że dla niejednego introwertyka, który szybko klepie, nie jest to duże wyzwanie. 

Mój rekord przy preclu to 12 k zzs w godzinę, (więc 100 PLN na dzień jest możliwe), tylko musi być przerwa co dwie godzinki, bo mózg dymi:) ale zakładam, że są osoby, którym idzie szybciej i szybko ogarną sobie tematyczne, bo one też są kwestią wprawy. Wydaje mi się, że 3000 zł jest możliwe, ale mega wysiłek umysłu, albo taka sprawność umysłu...

Fajnie, jakby się tu wypowiedziała jakaś osoba z podium:)

Ale to nie jest stówka na czysto ;)  skoro umiesz precle trzaskać, to walnij ogłoszenie za 1,40-160 na UoD z jakąś firmą i omijaj to wszystko ;) tylko pamiętaj, że precel też ma mieć sens ;) 

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Nie na czysto? Czy ja o czymś nie wiem? Nasza piękna stawka netto 1,32 *12 000 = 15,80 x 6,5 godzinki pracy i masz 100zł, ale tak jak napisałam, zwarcie jest możliwe, trzeba by to robić w 3 setach w ciągu dnia, ale też nie o to chodzi chyba żeby się uwsteczniać przy preclu...

A teraz to jest nie praca ciągła, ale jeszcze ktoś ci odrzuci teksty, zero o kosztach jakie ponosisz i tak wychodzi z tej pracy za 60 zł dziennie (lepiej w markecie układać towar, tam nie martwisz się o prąd, ogrzewanie i koszta eksploatacyjne ;) (dolicz siusiu, gotowanie, jedzenie, plus inne czynności wychodzi ci 9 godzin, mniej niż minimalna na godzinę ;) 

Stówka to za 3 godziny się opłaca przy pracy zdalnej ;) 

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

A jak jedziesz do pracy do biura to musisz się ogarnąć, dojechać, czasem trzeba być wcześniej. Schodziła dodatkowa godzina za którą nikt nie płacił i eksploatacja butów, fleki do szewca co 3 miesiące, jak samochodem to paliwo... wiadomo. Jak nie masz garażu to odśnieżanie z rana brrrr... Musisz mieć ładne włosy, rzęsy - eksploatacja maskary, bo idziesz do ludzi... He he, no jako facet to te ostatnie Cię nie dotyczą. Babki mają gorzej:)

Gość maugosias
11 godzin temu, Herkules napisał:

Stówka to za 3 godziny się opłaca przy pracy zdalnej ;) 

Też tak uważam zwłaszcza, że wiele osób na 100 zł musi pracować cały dzień roboczy, czyli 8-10 godzin i nie piszę tu o pracy zdalnej, czy pisaniu tekstów. 

Edytowane przez maugosias

W takim razie myslicie, że ktoś siedzi na tym portalu od 8 do 17 i pisze teksty?  Mi się wydaje że trzeba wtedy siedzieć non stop, bez odchodzenia od klawiatury... słabo jeśli w ciągu dnia przez te 8 godzin klepania zysk wynosiłby 100zł. Wiem że lepsze to niż nic ale  zarobek nie jest proporcjonalny w stosunku do zaangażowania :D Szczególnie że są też gorsze dni... 

Przebicie magicznej bariery 3000zł netto jest niemożliwe jeśli rozważamy normalny tygodniowy czas pracy...

Gość maugosias
23 minuty temu, Emi93 napisał:

W takim razie myslicie, że ktoś siedzi na tym portalu od 8 do 17 i pisze teksty?  Mi się wydaje że trzeba wtedy siedzieć non stop, bez odchodzenia od klawiatury... słabo jeśli w ciągu dnia przez te 8 godzin klepania zysk wynosiłby 100zł. Wiem że lepsze to niż nic ale  zarobek nie jest proporcjonalny w stosunku do zaangażowania :D Szczególnie że są też gorsze dni... 

Przebicie magicznej bariery 3000zł netto jest niemożliwe jeśli rozważamy normalny tygodniowy czas pracy...

Trzeba by być cyborgiem :D ale inaczej klepie się precle za 1,5 za 1000 zzs (niezależnie, czy jedna sztuka ma 1000-1500 zzs) i to hurtowo, a inaczej 2--5 tekstów przynajmniej tematycznych, każdy po kilka-kilkanaście tysięcy znaków, mając jakąś wiedzę na pisany temat albo umiejąc znaleźć informacje i sensownie je ująć tak, żeby nie narazić się na podejrzenia o plagiat.

Gość maugosias
6 godzin temu, Emi93 napisał:

@maugosias 

Czyli generalnie  bardziej wygodne jest pisanie konkretnych tekstów co nie? Ale nadal spędza się ok 8 h a myśle że więcej :P

A to już pytanie do tych, co te 2-3 tysie na TB wyciągają. Ja tam mam tez inne zajęcia :D wiesz, blogi, strony itd.

Edytowane przez maugosias

2 godziny temu, Wwwoman napisał:

Mam problem z punktami. Wychodzi na to, że system nie policzył mi niektórych tekstów. Administracja nie odpowiada na maile, przechodzą do historii zleceń, a moje zarobki stoją w miejscu:( Ktoś tak miał?

Miałam taką sytuację przy jednym zleceniu na kilkanaście tekstów. Też się wyświetlały w historii, a punktów więcej nie było. Pisałam maile i dopiero jak zrobiłam zbiorczą statystykę wszystkich tekstów, które miałam w historii ze stawkami, zsumowałam to i pokazałam, że suma różni się od tego, co pokazuje stan konta, to dostałam brakujące punkty od TB. Zachodu trochę z tym było, ale się udało, więc pisz do nich aż się uda. Nie powinniśmy być stratni przez błędy techniczne stronki ;) 

• Thanks 1

Teksty i artykuły na zamówienie

Kinga Mamak Copywriting