Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Tak to właśnie działa, punkty za teksty w pakiecie doliczane są po zaakceptowaniu ostatniego tekstu, w razie jego odrzucenia/ braku realizacji, jest od czego odjąć pkt karne. Nie odpisują, bo wiedzą, że wszystko jest zgodne z regulaminem. Od kilku dni totalna posucha, to chyba efekt  ferii zimowych.

14 godzin temu, Gocha napisał:

Od kilku dni totalna posucha, to chyba efekt  ferii zimowych.

Albo Maugosia poszła dalej i zaczęła zgłaszać nie tylko precle, ale wszystkie inne teksty, zarząd TB stwierdził, że faktycznie 9-10 zł za 1000 zzs za specjalistyczny to mało (co jest prawdą) i usunął wszystkie zlecenia, a jeśli nie Małgosia, to może jakiś inny cwaniak co ma swoją firmę zgłasza wszystkie tematyczne, żebyśmy my, ja, Ty, Małgosia i inni nie psuli my rynku bo 3.50-4.60 za 1000 zzs to niewolnicza stawka (co też jest prawdą). może tak być :) sorry Małgosia, musiałem sobie zażartować :) 

Edytowane przez amebix

Sytuacja na TB jest słaba mniej więcej od połowy grudnia. Pamiętam, że w październiku i listopadzie codziennie było nawet kilkaset tekstów dostępnych do napisania, a bywały dni, że liczba ta sięgała nawet 1000. Od połowy grudnia zleceń było coraz mniej. Wtedy można to było jeszcze tłumaczyć okresem świątecznym, ale po nowym roku sytuacja się nie zmieniła. W styczniu zleceń było bardzo mało, a luty zaczyna się tragicznie.

Gość maugosias
12 godzin temu, amebix napisał:

Albo Maugosia poszła dalej i zaczęła zgłaszać nie tylko precle, ale wszystkie inne teksty, zarząd TB stwierdził, że faktycznie 9-10 zł za 1000 zzs za specjalistyczny to mało (co jest prawdą) i usunął wszystkie zlecenia, a jeśli nie Małgosia, to może jakiś inny cwaniak co ma swoją firmę zgłasza wszystkie tematyczne, żebyśmy my, ja, Ty, Małgosia i inni nie psuli my rynku bo 3.50-4.60 za 1000 zzs to niewolnicza stawka (co też jest prawdą). może tak być :) sorry Małgosia, musiałem sobie zażartować :) 

Amebix zejdź już ze mnie, bo jesteś niepoważny. Sądzę, że wszyscy odwiedzający ten wątek swój rozum mają - może z małymi wyjątkami, jak widać, skoro nawiązują do tematu zamkniętego. widać większość z nas - być może w przeciwieństwie do Ciebie ma co robić, żeby nie wałkować pewnych tematów kilka tygodni po ich wygaśnięciu. I - sorry, ale ja nie żartuję 

Nikt nam nigdy nie obiecywał, że zlecenia będą non stop. Wystarczy podczytać to forum. 2018 rok był całkiem niezły w ogólnym rozrachunku, ale 2017 lub 2016 już niespecjalnie. Dlatego TB nie może być jedynym źródłem zleceń, bo taka posucha może trwać od kilku dni do... Właśnie, może nawet cały rok być taki. Być może zleceniodawcy mający do zlecenia poważne teksty (specjalistyczne) korzystają tu tylko z usług swoich sprawdzonych copy i trudno być o to złym.

Edytowane przez maugosias

2 minuty temu, maugosias napisał:

Amebix zejdź już ze mnie, bo jesteś niepoważny. Sądzę, że wszyscy odwiedzający ten wątek swój rozum mają - może z małymi wyjątkami, jak widać, skoro nawiązują do tematu zamkniętego. widać większość z nas - być może w przeciwieństwie do Ciebie ma co robić, żeby nie wałkować pewnych tematów kilka tygodni po ich wygaśnięciu. I - sorry, ale ja nie żartuję 

Małgosia nie spinaj, przecież napisałem, że to żart i użyłem emotikonek nawet. ot tak, na rozluźnienie, pozdrawiam

Gość maugosias
25 minut temu, amebix napisał:

Małgosia nie spinaj, przecież napisałem, że to żart i użyłem emotikonek nawet. ot tak, na rozluźnienie, pozdrawiam

wiem, ale mnie to już nie śmieszy - poważnie :/ Sorry, zmieńmy więc temat, OK? Napisałam swoje, a na jakieś zgłaszania nie mam czasu, bo TB i tak na to nie reaguje :D

Jest posucha i już - zdarzało się to już wcześniej i to chyba po kilka miechów pod rząd.

Gość maugosias
45 minut temu, amebix napisał:

dobrze, wybacz, kajam się i wystawiam rączki do skarcenia. 

Możesz być o łapki spokojny - aż taka "niedobra" nie jestem :D

Przetestowałem system - zleciłem teksty, rzeczywiście są pisane bardzo szybko a ich jakość oceniam na naprawdę dobrą.

Brakuje mi trochę funkcji zlecania opisów do kategorii sklepów internetowych (jest tylko opis produktu) - z czego również zdecydowanym brakiem w formularzu zamówienia jest pole do podania adresu URL. Najłatwiej było by podać adres url produktu/kategorii w konkretnym sklepie i niech copy na tej podstawie pisze.

Przydała by się też kategoria tekstów na strony firmowe - nawet jeśli opracowanie takiego tekstu zajmowało by więcej czasu i było droższe to zdecydowanie bym zlecał. Z niektórymi klientami niestety nie da się doprosić żeby napisali cokolwiek na własną firmówkę, szybciej było by zlecić.

Fajnie by było jak by przy zamówieniach (chociażby droższe rodzaje tekstów) było pole z uwagami - tam można by podać adres url. Co na to twórcy systemu? Przewidujecie jakieś zmiany? Tak napiszę, jeszcze maila w tych sprawach.

Ogólna ocena systemu - bdb-

Śmiało tez mogę polecić.

Tyle lat minęło a ja nadal działam w SEO
-----

Wykonuję Link Building z tematycznych artykułów sponsorowanych

Polinfor, możesz zlecać powyższe teksty jako specjalistyczne, czy tematyczne, ale w opisie zlecenia musisz podać, że jest to tekst na stronę firmową, bloga lub FB, podobnie z opisami kategorii. Robiłam wiele takich zleceń, ale w opisie było wyraźnie napisane co to ma być za tekst. Adres musisz wklepać ręcznie i po problemie. Nie zlecaj takich tekstów w kategorii zaplecza lub precla, bo dostaniesz kiepski tekst za kiepską cenę. 

Kiedyś w TB widziałem, że do precli można było tylko frazy dodać a do zapleczowych i specjalistycznych można było dopisać duże wytyczne w dużym polu (textarea). Teraz dla testów chciałem sprawdzić i nie widzę tego pola do opisu zlecenia:

screenshot-188.jpg

Usunęli to?

Widzę, że temat długich precli powraca jak bumerang, ale obserwując trendy nie ma się co dziwić – zapotrzebowanie na takie tekstry jest i prawdopodobnie będzie coraz większe (wystarczy zajrzeć chociażby na blackhatworld.com – tam rozmowy o tekście zaczynają się od 500 słów (czyli około 3000 znaków), a nierzadko można spotkać się ze zleceniami na teksty 1000 – 2000 słów i więcej).

Z drugiej strony raczej nie ma się co spierać, bo dla każdego kto choć trochę pisał, oczywistym jest, że łatwiej napisać kilka krótkich precli niż jeden bardzo długi. Jestem w stanie nawet zgodzić się z tym, że precle powyżej 3000 znaków wymagają aby były chociaż w minimalnym stopniu merytoryczne, bo trudno jest lać wodę przez tak długo (chociaż kto pisał jakąkolwiek pracę dyplomową wie, że jest to wykonalne ;) ). W związku z tym mam propozycję, która mogłyby w jakimś stopniu pogodzić zlecających z autorami polegającą na utworzeniu osobnej kategorii dla długich tekstów preclowych, gdzie stawka byłaby trochę wyższa od tej za krótkiego precla i wahałaby się gdzieś pomiędzy obecną stawką za precel, a stawką na tekst zapleczowy (jako granicę ustalić np. 3000zzs).

Pozdrawiam :)