Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, Pomyslowy napisał:

Widzę, że temat długich precli powraca jak bumerang, ale obserwując trendy nie ma się co dziwić – zapotrzebowanie na takie tekstry jest i prawdopodobnie będzie coraz większe (wystarczy zajrzeć chociażby na blackhatworld.com – tam rozmowy o tekście zaczynają się od 500 słów (czyli około 3000 znaków), a nierzadko można spotkać się ze zleceniami na teksty 1000 – 2000 słów i więcej).

Z drugiej strony raczej nie ma się co spierać, bo dla każdego kto choć trochę pisał, oczywistym jest, że łatwiej napisać kilka krótkich precli niż jeden bardzo długi. Jestem w stanie nawet zgodzić się z tym, że precle powyżej 3000 znaków wymagają aby były chociaż w minimalnym stopniu merytoryczne, bo trudno jest lać wodę przez tak długo (chociaż kto pisał jakąkolwiek pracę dyplomową wie, że jest to wykonalne ;) ). W związku z tym mam propozycję, która mogłyby w jakimś stopniu pogodzić zlecających z autorami polegającą na utworzeniu osobnej kategorii dla długich tekstów preclowych, gdzie stawka byłaby trochę wyższa od tej za krótkiego precla i wahałaby się gdzieś pomiędzy obecną stawką za precel, a stawką na tekst zapleczowy (jako granicę ustalić np. 3000zzs).

Pomysł niezły:). Ja tam na te długie precle nie narzekam. Tematy są takie odpowiednie do lania wody. Dobre na odmozdzenie po ciężkim dniu pracy :)

Gość maugosias
2 godziny temu, Pomyslowy napisał:

Widzę, że temat długich precli powraca jak bumerang, ale obserwując trendy nie ma się co dziwić – zapotrzebowanie na takie tekstry jest i prawdopodobnie będzie coraz większe (wystarczy zajrzeć chociażby na blackhatworld.com – tam rozmowy o tekście zaczynają się od 500 słów (czyli około 3000 znaków), a nierzadko można spotkać się ze zleceniami na teksty 1000 – 2000 słów i więcej).

Z drugiej strony raczej nie ma się co spierać, bo dla każdego kto choć trochę pisał, oczywistym jest, że łatwiej napisać kilka krótkich precli niż jeden bardzo długi. Jestem w stanie nawet zgodzić się z tym, że precle powyżej 3000 znaków wymagają aby były chociaż w minimalnym stopniu merytoryczne, bo trudno jest lać wodę przez tak długo (chociaż kto pisał jakąkolwiek pracę dyplomową wie, że jest to wykonalne ;) ). W związku z tym mam propozycję, która mogłyby w jakimś stopniu pogodzić zlecających z autorami polegającą na utworzeniu osobnej kategorii dla długich tekstów preclowych, gdzie stawka byłaby trochę wyższa od tej za krótkiego precla i wahałaby się gdzieś pomiędzy obecną stawką za precel, a stawką na tekst zapleczowy (jako granicę ustalić np. 3000zzs).

No, wtedy okazałoby się, czy na precle 2500zzs+ jest faktycznie popyt, czy po prostu ktoś liczy, że 80% napisze jednak przynajmniej zaplecze w cenie precla ;) 

Gość maugosias
3 godziny temu, Pomyslowy napisał:

(wystarczy zajrzeć chociażby na blackhatworld.com – tam rozmowy o tekście zaczynają się od 500 słów (czyli około 3000 znaków), a nierzadko można spotkać się ze zleceniami na teksty 1000 – 2000 słów i więcej).

ale czy są to rozmowy o preclach sensu stricte, czy jednak o tekstach, które - oprócz sporej ilości znaków / słów - mają jednak wartość merytoryczną równą chociaż tekstowi zapleczowemu?

Hej. Czy pomoze mi ktos? Mam zlecenie na tekst zapleczowy i niestety. "wzielam"je i dopiero po chwili zauwazylam ze w opisie zlecenia jest wymog aby w tekscie zawrzec anchor tekstu.ja nie wiem kompletnie jak to mam zrobic.nigdy tego jie robilam i nie wiem czy funkcjonalnosc okienka w ogole na to pozwala?

Cytat

<a href="https://tuwpiszstrone">tuwpiszsłowoklucz</a>

Przykład:

Cytat

<a href="https://www.forum.optymalizacja.com">Forum o optymalizacji stron internetowych</a>

Wydaje mi się, że wystarczy, że wpiszesz kod w takiej formie, żeby po przeklejeniu tekstu zleceniodawca miał już gotowy odnośnik, a nie musiał się z nim bawić

Edytowane przez WDK2
przykład

Hej, może mi ktoś wytłumaczyć, jaka kwota powinna znajdować się w kolumnie "Przychód" (w deklaracji)? To jest suma tego co zarobiłam od stycznia do grudnia 2018? Czyli powinnam zliczyć wszystkie wypłaty z tego okresu? Przyznam, że nie znam się na tym, ale moje założenia nie zgadzają się z przysłaną deklaracją. Już całkowicie zgłupiałam.

Przed chwilą, monis190 napisał:

A liczysz to, co zleciłaś do wypłacenia, czy to, co rzeczywiście wpłynęło na Twoje konto w okresie od 1 stycznia do 31 grudnia 2018?

Przyznam, że liczyłam tak "na oko", czyli po zleconych wypłatach. No, ale jedynie z grudnia 2018 mogły wpłynąć w styczniu, więc to jest kwestia kilkuset złotych. A mi się nie zgadza o kilka tysięcy.