Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

@pawig jakieś półtora roku temu miałam identyczną sytuację - moderator zwrócił mi tekst z dopiskiem "brak logiki w zdaniu..." i tu było to zdanie, nie pamiętam już jakie. Poprawiłam, odesłałam i odrzucił mi cały tekst. Reklamowałam - nic z tego, nie uznali (tradycyjnie zresztą) i nadal zarzucali mi brak logiki, a tekst nawet nie trafił do klienta, chociaż argumentowałam, że logika to indywidualne odczucie. Nadmienię jeszcze, że była to paczka trzech tekstów, utrzymanych w podobnym tonie - dwa były spoko według moderatora, jeden odpadł. Oczywiście ukarana byłam potrójnie

Dziś miałem inny kwiatek.

Moderator cofnął mi tekst z komentarzem "Proszę napisać bardziej na temat". Zdębiałem :) Tekst był w 100% napisany na temat. Nie był to pierwszy tekst dla tego klienta, więc wiedziałem czego oczekuje. Napisałem do moderatora, że moderacja powinna polegać na sprawdzeniu błędów ortograficznych, interpunkcyjnych, stylistycznych itp., na sprawdzeniu czy tekst obejmuje wszystkie oczekiwania zawarte przez klienta w opicie, np. czy zawiera wymaganą ilość słów kluczowy, czy podzielony jest na akapity jeśli klient tego sobie życzy itp. oraz czy tekst spełnia kryteria jakościowe (precel, zaplecze, tematyczny itp.). Natomiast moderacja nie może polegać na subiektywnej ocenie moderatora czy tekst jest na temat czy nie. No chyba, ze obiektywnie tekst jest kompletną bzdurą (wiadomo o co chodzi). Poprosiłem o klepnięcie tekstu i ocenę przez klienta. Moderator tekst przepuścił, klient zaakceptował i ocenił na 6.

@Maveric 

Konto zostało doładowane, fakturę wysłałem. Bardzo przepraszam za opóźnienie.

Zalecamy w przyszłości doładowywać konto w platformie TextBookers.com przy pomocy jednego z systemów automatycznej płatności. Wtedy faktura automatycznie jest wystawiana od razu i wysyłana na maila. Jest to rozwiązanie automatyczne, wygodne i tego wolałbym się trzymać.

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Pawig dobrze zrobiłeś, bo Ty znasz wymagania klienta, dla którego zrealizowałeś już kilka zleceń. Ja tak robię zawsze, jak moderator się czepia. Jeśli klient ma zastrzeżenia (najczęściej, gdy opis był mało precyzyjny) poprawiam bez szemrania. Dwa przypadki w tak krótkim czasie oznaczają, że przyjęli nowego moderatora, który chce się wykazać. Trochę posprawdza, to zmieni punkt odniesienia. 

• 2 tygodnie później...
9 hours ago, Gocha said:

Dzisiaj obrodziło tematycznymi, cały dzień wiszą i nikt ich nie bierze. Obecnie 155, trochę zeszło, ale mało.  Czyżby wszyscy czekali na precle?

no jeśli chodzi o te recenzje to ja się nie dziwię, bo wynagrodzenie śmieszne w stosunku do nakładu pracy.