Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś jakieś zarobki z serwisu Super Treść? DO końca nie jestem pewien w jaki sposób to rozliczyć. Jako autorskie prawa majątkowe na pewno nie, bo jest to serwis zagraniczny, więc też inne prawo. Jako działalność wykonywana za granicą też nie, bo pracę wykonywałem w Polsce. Zostaje więc chyba tylko opcja "inne dochody". W każdym razie już sobie odpuściłem ten serwis :P

Ja mam. Jeszcze się nie rozliczałam, bo nie zarabiałam w tamtym roku, ale gdzieś u nich na stronie czytałam, że to jest właśnie dochód uzyskany za granicą.

Raczej nie ma takiej opcji, nie wykonujemy przecież swojej pracy za granicą...

A tak z tematu usprawnień technicznych - dałoby radę zmienić sprawę akceptacji przez system słów kluczowych, żeby ogarniały znaki interpunkcyjne? Trochę uciążliwe jest pisanie ich bonusowo gdzieś na samym dole i wyjaśnianie dlaczego tam się pojawiło. :) Ewentualnie może zostawić jakąś możliwość wysłania krótkiej wiadomości razem z tekstem do zleceniodawcy?

Ja mam. Jeszcze się nie rozliczałam, bo nie zarabiałam w tamtym roku, ale gdzieś u nich na stronie czytałam, że to jest właśnie dochód uzyskany za granicą.

Raczej nie ma takiej opcji, nie wykonujemy przecież swojej pracy za granicą...

Z FAQ dla autorów supertresc.pl:

W celach rozliczenia się z dochodów uzyskanych na supertresc.pl należy pobrać formularz PIT 36 z załącznikiem ZG (nie 37!). W tym należy wykazać dochody deklarując kwotę uzyskanych przychodów za granicą. Kwotę, którą autor wygenerował na portalu uzyskuje się sumując rachunki otrzymane w wersji PDF.

Edytowane przez ElaK

To tylko ich sugestia, nie biorą za nią żadnej odpowiedzialności. To czy prawidłowo się rozliczymy zależy tylko od nas samych. Ja nie mam zamiaru tłumaczyć się Urzędowi Skarbowemu co to za dochody zagraniczne, umieszczę te zarobki w rubryce "inne dochody".

Będzie nie na temat, ale odpowiem ;) Jeśli masz ocenę 4+ to masz szansę na ciekawe zlecenia, za nienajgorszą kasę. Jeśli niższą to jest nieco gorzej. Powiadomienia pojawiają się bardzo rzadko, dlatego warto kilka razy dziennie zajrzeć, czy coś ciekawego nie wisi. Teraz jest trochę współprac, że zgłaszasz się do klienta jeśli się znasz na jakiejś tematyce, wysyłasz przykładowy tekst, a on Cię przyjmuje do grupy projektowej albo nie.

Generalnie jak masz trochę szczęścia to jakaś kasa co miesiąc wpadnie ;)

Czy to normalne że po wejściu w dział : ZAROBKI I OCENA w polu ZAROBIONE PUNKTY OD POCZĄTKU mam 11.21 a po wejściu w wypłatę widnieje kwota do wypłaty 18.32zł

Która wartość jest prawidłowo i dla czego jest taka różnica.

Prosiłbym o mail na biuro@textbookers.com z podaniem nazwy konta na TextBookers - sprawdzimy to.

Wiadomo już coś więcej w spawie podatków?

Mamy już częściową analizę z biura ale czekamy na komplet informacji tak, aby przedstawić wszystko jasno od A do Z, żeby nikt nie miał wątpliwości co do poprawności rozliczeń a także metody jej przeprowadzenia. Mam nadzieję, że do końca tygodnia udostępnimy już pełne informacje w tej kwestii.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online