Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Dziobię w serwisie Textbookers od miesiąca i zastanawiam się, dlaczego w dalszym ciągu nie zostały roztrzygnięte takie kwestie jak:

1. Moderacja zleceń. O co chodzi? Otóż bardzo kręci mnie temat mody, urody - w zasadzie fajnie realizuje mi się każde zlecenie w tym temacie, ale wczoraj nacięłam się na dwa zlecenia, których szczerze mówiąc nie dało się zrealizować. Przykład: Treść zlecenia: Opis firmy C&X (branża odzieżowa). Słowo kluczowe: C&X. O ile w poprzednich zleceniach (przypuszczam że tego samego) zleceniodawcy można było namierzyć firmę w necie, tak w przypadku tego C&X niestety żadnej info na temat firmy brak. No i jak wtedy z tego wybrnąć. Tekst zachęca, bo ma ok. 4 pkt. do zdobycia, tematyka również, ale jak ogarnąć czym dokładnie zajmuje się firma? Dlatego moim zdaniem powinno się wymagać dokładnego sprecyzowania firmy, jakiegoś namiaru typu strona www, itp.

2. Nie do końca ogarniam kwestię rezygnacji ze zlecenia. Załóżmy że zlecenia które mi nie pasuje ma nr 1 (numr widoczny jest gdy zaznaczymy obszar za tekstem "Realizuj zlecenia"). Klikam "następne zlecenie" i pojawia się zlecenie nr 2. Gdy zlecenie nr 2 też mi nie odpowiada to klikam "następne" i wtedy znów mam zlecenie nr 1, mimo, że dostępnych mam 10 zleceń. Zatem moim skromnym zdaniem zlecenia powinny mieć formę jakiejś listy, z której można wybrać zlecenie nad którym chce się w danej chwili pracować. Bo teraz trzeba albo zrezygnować z pracy i przeczekać aż ktoś inny rozprawi się z tym, czego nie chcemy my, albo odklikać temat w ustawieniach i zupełnie zrezygnować czasowo z pisania zleceń o danej tematyce.

3. W dalszym ciągu nie ma możliwości edycji napisanych tekstów - dlaczego? A może to ja nie umiem wejść w tę opcję. Proszę w tym przypadku o instruktaż :D

Co do punktu drugiego to tak jest ciągle od miesiąca. :) Zgłaszane setki razy, na razie nic z tym nie jest zrobione. Jedyna możliwość to wywalanie z ustawień danej kategorii, przez co można stracić inne, fajne zlecenia, ale cóż.

Zdaje się, że edycji dalej nie można zrobić, nie można podejrzeć nawet swojego tekstu. Tak samo wciąż jest jeden wielki burdel w historii zleceń. Po prostu jedna, wielka masakra. Też było to już wiele razy zgłaszane i również nic z tym nie zrobiono do tej pory.

Ech, no szkoda. Co zrobisz, jak nic nie zrobisz - jak to się mówi :/

Właśnie szkoda mi zawsze tych zleceń które przepadają w kategorii w której właśnie dobrze mi się tworzy. Skoro tak jest od miesiąca (a wcześniej było inaczej - lepiej?) to naprawdę zmiany dokonano w bardzo niekorzystnym kierunku.

Po kilku stronach wątku widzę, że właściciele TB ciągle tłumaczą się tym, że każda zmiana wymaga czasu, itepe, itede, ale...dlaczego dokonano zmian na gorsze, zamiast w tym czasie ulepszyć serwis, biorąc pod uwagę sugestie podawane na forum.

Od początku system przeglądania zleceń był nieczytelny, to nie jest wynik żadnej zmiany.

Edytowane przez sindirus

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

sindirus, tak jak pisałam w pierwszym poście - ja działam w TB dopiero od miesiąca, więc nie wiem jak było wczesniej. AmpH pisał jednak że wczesniej tak nie było.

Kurde, ale to taka paradoksalna sytuacja jest. Wszystko ładno fajno - 30 zleceń dostępnych, ale tak naprawdę możemy wybierać tylko między dwoma pierwszymi. Na technologiach się nie znam, ale czy naprawdę tak ciężko uruchomić normalne odsyłanie do kolejnego zlecenia, a nie przeskakiwanie z pierwszego na drugie i z powrotem?

Nie widzę, aby AmpH napisał, że wcześniej było inaczej, a jedynie, że "tak jest on miesiąca" (w odniesieniu zapewne do próśb o zmianę tego systemu wyświetleń). To zresztą duże uproszczenie czasowe, bo prośby pojawiały się znacznie wcześniej i już na początku stycznia TB stwierdził, że "w styczniu powinno się to zmienić" (może nawet i wcześniej takie prośby otrzymywali mailowo, tego nie wiem). Mamy kwiecień, więc łatwo sobie dopowiedzieć resztę ;)

Konto współdzielone. Kup teksty przez GT i z fakturą VAT.

Potrzebujesz tekstów? Pisz na PW albo zajrzyj, a na pewno coś wymyślimy ;)

Ja piszę dla TB od końca lutego, od tego czasu też śledzę ten wątek także nie wiem jak było wcześniej. :) Znaczy przeczytałem niby calutki temat, widziałem że już dawno były obiecywane cuda na kiju, ale głównie związane z samym rozwojem, powiększaniem funkcjonalności i tak dalej. Mówiąc o miesiącu mówię jedynie z mojej perspektywy, ponieważ nie chcę się wypowiadać o czymś, o czym tylko pobieżnie przeczytałem. :) Od miesiąca wiem jak wygląda serwis, jak się zmienił (czyli w sumie w ogóle pod względem funkcjonowania) także tylko o tym miesiącu mogę się wypowiadać.

Zresztą, po co zupełnie nowe funkcjonalności, skoro obecnych nikt nie jest w stanie w takim czasie poprawić? Czasem odnoszę wrażenie, że rzeczywiście jedna osoba jest od wszystkiego i skupia w sobie obowiązki:

- moderatora,

- programisty,

- marketingowca,

- dorzucic w tym miejscu pozostałe stanowiska, które taka firma powinna mieć.

W takim przypadku rzeczywiście się nie znajdzie czasu. :) W sumie szkoda tylko, że jednak nie ma chociaż jednego programisty, który zajmowałby się tylko kodowaniem - gdyby tak było to zmiany by już dawno zostały zrobione.

No więc dlatego zrozumiałam, że skoro "tak jest od miesiąca" to było to dla mnie równoznaczne z tym, że "wcześniej tak nie było" :D Sorry, mąż mi wielokrotnie powtarza, że mam problemy z interpretacją ;)

Wczoraj przebrnęłam już przez drugą połowę forum (pierwszą zaliczyłam nieco wczesniej; BTW, czy jest tu jakaś opcja przeszukania wątku, o której nie wiem?) i doczytałam, że osoba reprezentująca TB bardzo dużo obiecuje już od pół roku, jednak nie ma żadnego widocznego postępu Wczoraj też miałam ochote dziobnąć parę tekstów, jednak trafiły mi się 2 zlecenia o których nie chciałam pisać, bo nie czułam się wystarczająco kompetentna, odklikałam kategorię i nie zostało już nic :/

A z ciekawostek - nie wiem jakie języki macie "zaklikane" ale ja w desperacji kliknęłam wczoraj więcej kategorii i odhaczyłam język polski, a kliknęłam wyłącznie precle w języku angielskim i co? I pojawiały się i tak i tak teksty w języku polskim :| Noż kurde...To jak to z tym jest?

Sorry, mąż mi wielokrotnie powtarza, że mam problemy z interpretacją ;)

:D

czy jest tu jakaś opcja przeszukania wątku

Jest wyszukiwarka, co za tym idzie dotyczy ona samego forum, dany temat czy wątek możesz śledzić ;)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Wszedłem z ciekawości z zakładkę zlecenia i widzę, że jest ich na ten moment 646 :wow: Załatwiajcie szybko tę sprawę z podatkami, to peewnie będzie więcej osób skłonnych do ich realizacji :)

dzaga_1989

Ja pisze od stycznia, a od 2 mc mam zastój pisarski, po prostu mi się odechciało, po tych wszystkich bojach, przepychankach, wielkich niewiadomych, szukania tematów- igły w stogu siana, klikania, zaznaczania, odznaczania kategori by cos sensownego wybrać.... ehhhhh, czekam na lepsze czasy

Jest szansa że najnizszy zarobek za precla wzrośnie chociaż do 1 zł netto za 1000 znaków? NIe twierdze że to wspaniała "pensja", jednak wiarygodnośc i dostęp do zleceń bez konieczności ciągłego sprawdzania poczty i rozmawianiu z klientem to plusy systemu. Przy obecnej stawce, wydaje mi się że nowa osoba napisze kilkanaście tekstów i da sobie spokój.

Edytowane przez worczester