Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Najpierw przeczytaj kilka artykułów, baza wiedzy będzie wystarczająca. Najgorsze jest wymyślenie różnych tematów. Ja co jakiś czas wychodzę na papierosa i zawsze wpada mi do głowy kilka pomysłów. Niby niezdrowo i drogo, ale metoda skuteczna. Jedne teksty pisze się łatwo, inne trochę trudniej. Z czasem dojdziesz do wprawy.

Generalnie nie chwytam się za tekst od razu, ale nie odkładam na ostatnią chwilę. Najczęściej jest tak, że dostaniesz jedno zlecenie, akceptujesz, a potem kilka zleceń z terminem co 5 min. Trzeba to rozsądnie rozłożyć. Biorę tylko indywidualne. Na dziś miałam 3 teksty, na jutro 6 na niedzielę 10, wszystkie po 2500 zzs. Staram się rozkładać sensownie, ale dla mnie najlepsza jest presja czasu.

Tak tylko na wyraźne życzenie, nie masz obowiązku znać znaczników SEO i nie należy to do naszych obowiązków. Odstawiasz za darmo robotę pozycjonera. Unikaj takich tekstów, bo później będziesz miał ich nadmiar. Z tego co się zorientowałam, to jest tylko jeden taki klient.

W dniu 13.03.2020 o 09:34, Jankowski33 napisał:

Jeszcze mam jedno pytanko. Chodzi mi o bold - pogrubienie np. śródtytułów. Robi się to jako <b>.... <b/> tak? I tylko wtedy, jeśli będą takie wymagania klienta? Podobnie z wyśrodkowaniem ich, jako center>....</center> i także, jak będą takie wymagania?

z tego co zaobserwowałam, nie formatuje się tekstów ponad miarę - wystarczą akapity i śródtytuły. Pogrubianie, pochylanie czy podkreślanie nie wchodzi w zakres obowiązków copy. Miałam już tego typu zlecenia, ale nie formatowałam i przechodziły, a poza tym nie ma możliwości sprawdzenia, czy tekst dobrze wyszedł

W dniu 10.03.2020 o 19:08, Gocha napisał:

Nowy regulamin przewiduje automatyczne anulowanie pkt karnych po 3 miesiącach. Regulamin obowiązuje od 16 stycznia. Zgodnie z zasadą, że prawo nie działa wstecz, 16 stycznia powinny zostać wtedy wyzerowane. I tu powstaje problem. Ostatni pkt karny dostałam 15 grudnia, więc powinien być anulowany 15 marca. Jednak podejrzewam, że nastąpi to dopiero 16 kwietnia. Dalej w opisach jakościowych nie ma tekstu eksperckiego, ani w opisie typów tekstów, więc nikt nie ma szans ich zlecać i napisać. Przed chwilą po głębokim kopaniu znalazłam je w ofercie, przeznaczone są dla tych, którzy podpisali umowę z prawami autorskimi. Może ktoś się podzieli swoimi uwagami. 

Ja mam ostatnie punkty karne już prawie sprzed 2 lat - jedyne, jakie dostałam pochodzą z pierwszej połowy 2018 roku - jak były, tak wciąż są.

Edytowane przez jatosia