Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeci dzień oczekiwania na moderację tekstów. Drodzy klienci, jeśli zlecacie teksty i potem na nie czekacie i czekacie i czekacie to wiedzcie, że Wasze teksty być może już po paru godzinach od zlecenia są gotowe. Tylko TB je moderuje milion lat. 

Przesunięcie terminu umów copywriterów TextBookers w związku z koronawirusem

W związku z epidemią koronawirusa cały zespół TextBookers pracuje obecnie zdalnie.

W związku z tym obecnie umowy nie są odbierane, akceptowane, odsyłane. Termin składania umów zostanie wydłużony (obecnie wydłużony jest o 3 miesiące, ale może ulec jeszcze wydłużeniu). Po uspokojeniu się epidemii, poinformujemy Państwa o nowym terminie, będzie on odpowiednio dostosowany, aby mogli Państwo przesłać umowy.

Tak jak obecnie jest w generowanych umowach, prosimy o przesyłanie umów na adres biura wirtualnego:
TextBookers Sp. z o.o.
ul. Cyfrowa 6
71-441 Szczecin

Przesłane tam umowy będą w późniejszym czasie akceptowane lub odsyłane.

Wszystkie umowy, które doszły na stary adres, tzn. Niemcewicza 26/415 jeśli nie zostały zaakceptowane, to prawdopodobnie zostaną odesłane po ustaniu epidemii.

Nowi copywriterzy, którzy mają zaakceptowany tekst próbny, a nie mają dostępu do realizacji zleceń - w ciągu kilku dni udzielimy tymczasowego dostępu, umowę wyślemy na e-mail. Po uspokojeniu się sytuacji, będzie wskazany termin do którego trzeba będzie wysłać umowę, będzie taka sama procedura jak z obecnymi copywriterami.

Użytkownicy, którzy chcą się zarejestrować jako copywriterzy - po akceptacji tekstu próbnego udzielimy tymczasowego dostępu, umowę wyślemy na e-mail. Po uspokojeniu się sytuacji, będzie wskazany termin do którego trzeba będzie wysłać umowę, będzie taka sama procedura jak z obecnymi copywriterami.

Bardzo prosimy o wyrozumiałość i przepraszamy za niedogodności.

Termin składania umów copywriterów zostanie oczywiście wydłużony jak wspomnieliśmy wyżej.
Natomiast termin akceptacji regulaminu (kliknięciu akceptuję po zalogowaniu się do regulaminu) nadal pozostaje taki sam, ponieważ jest to forma elektroniczna, jest to konieczne w celu dalszego korzystania z serwisu.

• Like 1

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

5 godzin temu, TextBookers.com napisał:

Przesunięcie terminu umów copywriterów TextBookers w związku z koronawirusem

W związku z epidemią koronawirusa cały zespół TextBookers pracuje obecnie zdalnie.

W związku z tym obecnie umowy nie są odbierane, akceptowane, odsyłane. Termin składania umów zostanie wydłużony (obecnie wydłużony jest o 3 miesiące, ale może ulec jeszcze wydłużeniu). Po uspokojeniu się epidemii, poinformujemy Państwa o nowym terminie, będzie on odpowiednio dostosowany, aby mogli Państwo przesłać umowy.

Tak jak obecnie jest w generowanych umowach, prosimy o przesyłanie umów na adres biura wirtualnego:
TextBookers Sp. z o.o.
ul. Cyfrowa 6
71-441 Szczecin

Przesłane tam umowy będą w późniejszym czasie akceptowane lub odsyłane.

Wszystkie umowy, które doszły na stary adres, tzn. Niemcewicza 26/415 jeśli nie zostały zaakceptowane, to prawdopodobnie zostaną odesłane po ustaniu epidemii.

Nowi copywriterzy, którzy mają zaakceptowany tekst próbny, a nie mają dostępu do realizacji zleceń - w ciągu kilku dni udzielimy tymczasowego dostępu, umowę wyślemy na e-mail. Po uspokojeniu się sytuacji, będzie wskazany termin do którego trzeba będzie wysłać umowę, będzie taka sama procedura jak z obecnymi copywriterami.

Użytkownicy, którzy chcą się zarejestrować jako copywriterzy - po akceptacji tekstu próbnego udzielimy tymczasowego dostępu, umowę wyślemy na e-mail. Po uspokojeniu się sytuacji, będzie wskazany termin do którego trzeba będzie wysłać umowę, będzie taka sama procedura jak z obecnymi copywriterami.

Bardzo prosimy o wyrozumiałość i przepraszamy za niedogodności.

Termin składania umów copywriterów zostanie oczywiście wydłużony jak wspomnieliśmy wyżej.
Natomiast termin akceptacji regulaminu (kliknięciu akceptuję po zalogowaniu się do regulaminu) nadal pozostaje taki sam, ponieważ jest to forma elektroniczna, jest to konieczne w celu dalszego korzystania z serwisu.

To dobrze,bo ja dopiero w ostatni poniedziałek mogłam wysłać (wcześniej zupełnie nie miałam gdzie druknąć)

4 godziny temu, pawig napisał:

No i fajnie. A teraz zacznijcie moderować teksty! 

Od jakiegoś pół roku widzę tendencję,że teksty bywają moderowane na ostatnią chwilę. np. w dniu 15. danego miesiąca piszę tekst, którego termin ważności mija 19. dnia tegoż miesiąca. Bywa, że są sprawdzane nawet wieczorem, 18-go albo zaledwie na 12 godzin przed upływem ważności tego danego zamówienia. 

No i super, co im pasuje to zmieniają. Napisałam reklamację w sprawie pkt naliczonych bezpodstawnie w okresie zmiany regulaminu i cisza. Nie dostałam informacji odnośnie pkt starych i tych naliczonych po 16 stycznia. TB działa na zasadzie siły. To jest dla nas dobre to ok, przestrzeganie dat już niekoniecznie. Copy godzi się z tym lub jest blokowany. Przypomina mi to działanie jednej z partii, ale nie powiem której. 

• Like 1

Przesyłamy dokładne informacje na temat opisów do katalogów realizowanych w TextBookers z uwagi na dużą liczbę niepoprawnie napisanych tekstów w tej kategorii.

Opis do katalogu to dość szczególny rodzaj tekstu SEO, który powinien stanowić zwięzłą (ale ciekawą!), elektroniczną wizytówkę wskazanej w zleceniu strony.

Co to oznacza dla copywritera?

Dosłownie tyle, że w oparciu o dostarczone przez klienta informacje, należy stworzyć krótki tekst opisujący ofertę prezentowaną na wskazanej stronie, który będzie się nadawał do publikacji w katalogach
internetowych.

W opisie zlecenia często klienci precyzują swoje wymagania, jeśli jednak tego nie robią, bądź wymagania te nie odnoszą się bezpośrednio do charakteru tekstu, który ma powstać, należy przyjąć, że poprawnie napisany opis do katalogu to tekst:

•       poprawny językowo i gramatycznie,
•       skupiony wokół słów kluczowych,
•       napisany w 3 os. lub bezosobowo

Przykład
- słowa kluczowe:
1. XYZ

Usługa XYZ umożliwia sprzedaż plików w sposób całkowicie automatyczny. Została stworzona z myślą o klientach, którzy nie mają czasu zająć się reklamą produktu, dostarczeniem go do klienta, a także wszelkimi rozliczeniami. XYZ zrobi to za nich! Rodzaj sprzedawanego pliku jest dowolny - może to być zarówno ebook, kurs audio/wideo, grafika, skrypty czy konkretne oprogramowanie - w praktyce dosłownie wszystko, co może zostać zapisane na twardym dysku komputera. Usługa zapewnia również rozbudowany program partnerski dla osób, które chciałyby zarabiać poprzez promowanie produktów znajdujących się w
ofercie platformy.

Pozdrawiamy serdecznie i życzymy miłego dnia

Zespół TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

W dniu 19.03.2020 o 11:14, marek_____ napisał:

Skoro te opisy do katalogów mają być "zwięzłe i ciekawe" to wypadałoby za nie płacić nieco więcej niż wartość precla + ok. 20%.

I co można napisać ciekawie w opisie na 300-500 zzs, gdzie same słowa / wyrażenia kluczowe zajmują nawet 20-50 zzs?

A opis do katalogów na 1500 znaków? To już zakrawa na inny rodzaj tekstu - przynajmniej zaplecze (a o czym, to już zależy od konkretnych wymagań i samych słów kluczowych).

Edytowane przez jatosia

Cześć, czy jest jakiś termin, w którym napisane i zatwierdzone przez moderację teksty muszą zostać sprawdzone? Od niedawna zacząłem pisać w Textbookers, żeby sprawdzić działanie tego portalu i zastanawiam się nad tym, czy sprawnie przechodzi tutaj kwestia sprawdzania tekstów. Napisałem już trochę precli i zaplecza w ramach przetestowania serwisu. Niektóre przeszły bez problemu. Niektóre wiszą prawie 80h. Jak to wygląda w praktyce? Czy jest jakiś maksymalny czas na akceptację?

2 godziny temu, sxldsxxl napisał:

Cześć, czy jest jakiś termin, w którym napisane i zatwierdzone przez moderację teksty muszą zostać sprawdzone? Od niedawna zacząłem pisać w Textbookers, żeby sprawdzić działanie tego portalu i zastanawiam się nad tym, czy sprawnie przechodzi tutaj kwestia sprawdzania tekstów. Napisałem już trochę precli i zaplecza w ramach przetestowania serwisu. Niektóre przeszły bez problemu. Niektóre wiszą prawie 80h. Jak to wygląda w praktyce? Czy jest jakiś maksymalny czas na akceptację?

Klient ma 72 godziny na akceptację tekstu/odrzucenie/odesłanie do poprawy, po tym czasie są one automatycznie zatwierdzane.

Edytowane przez arrion

Do tego trzeba jeszcze doliczyć 5 dni na napisanie tekstu i jego moderację. Jeżeli napiszesz tekst zaraz po otrzymaniu zlecenia, to musisz uzbroi się w cierpliwość. Moderator najczęściej sprawdza w ostatniej chwili, niektórzy klienci akceptują od razu i wystawiają oceny, inni czekają na automatyczną akceptację.

@TextBookers.com

Padłem czytając was opis tekstu do katalogów może jeszcze frytki i cola do tego :D

W tej cenie co u was, to sama nazwa i treści nic więcej niska cena niska jakość 

• Haha 1

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

W dniu 22.03.2020 o 14:45, Gocha napisał:

Precle po 4000 zzs na tematy medyczne to chyba lekka przesada, wyzysk gorszy niż w Chinach, bojkotujcie takie teksty we własnym interesie.

Na tyle znaków trudno lać wodę na każdy temat; ja jednak polewam,jak nie mam co  robić - czasem rozpisuję się na 1000 zzs i zaczynam od nowa - znów na 1000 zzs, tylko innymi słowami i tak 3-4 razy. Konkrety? To precel. Jak ktoś daje temat jak na tekst między dobrym zapleczem i słabym t.tematycznym, to niech nie spodziewa się z mojej strony czegoś lepszego ;)

17 godzin temu, Herkules napisał:

@TextBookers.com

Padłem czytając was opis tekstu do katalogów może jeszcze frytki i cola do tego :D

W tej cenie co u was, to sama nazwa i treści nic więcej niska cena niska jakość 

Poza tym chodzi chyba o katalogi stron, nie? A nie katalogi z OFERTAMI? A może się mylę?