Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Nawet przed 16.01.2020 r. obowiązywał regulamin TB, który regulował sprawę pkt karnych, terminów, wymagań jakościowych. Zakres praw i obowiązków to podstawa dla pracownika bez względu na rodzaj umowy. Sxldsxxl nie obrażaj się i nie kompromituj, korzystaj z dobrych rad. Przeczytanie regulaminu to trzy minuty. Będziesz wiedzieć czego dotyczy, do kwestii szczegółowych możesz wracać później. Joanna53 dobrze zwróciła uwagę, na bezmyślne klikanie. W przypadku TB nie grozi to większymi konsekwencjami (nie sprawdziłeś/aś tego wcześniej), ale w przypadku innych ofert konsekwencje mogą być bolesne.

• Like 2

@TextBookers.com A co tam będzie odpowiadać pracownikom. Lepiej olać i może temat przejdzie. Tylko copy muszą tu wszystko robić jak w zegarku co do sekundy .No ale co wolno wojewodzie to nie tobie smrodzie. Ta" firma" przechodzi samą siebie. Odpowiedzi powinny być tak dokładne, żeby nikt nie miał jakichkolwiek wątpliwości co do czegokolwiek.

• Like 1

Co racja, to racja, ale jesteśmy na straconej pozycji. Jedynym wyjściem byłby strajk włoski. Teksty pisane zgodnie z wymaganiami jakościowymi i ani krok dalej. 

Klienci musieliby zlecać teksty zgodne z kategoriami, albo TB musiałby podnieść stawki. Wiadomo, że jest to nierealne. 

wczoraj widziałam zlecenie na 4 teksty tematyczne (nie wzięłam) bez bonusu w postaci 8%. Termin tekstów był normalnie - 4 dni. Wcześniej też widziałam takie zlecenia (zapleczówki) i też nie było bonusu. chyba że u mnie się nie wyświetlał, ale to niemozliwe

a w ogóle to nadal nie wiem gdzie są te zlecenia, które na liczniku widnieją a na liście dostępnych już nie

Na bonusy nie zwróciłam uwagi, bo w zasadzie mogę liczyć tylko na zlecenia indywidualne. Wszystko co się pojawi znika w kilka sekund. Wydaje mi się, że licznik pokazuje zlecenia indywidualne, albo jest zupełnie do kitu. Tak czy siak 10 tekstów nie powala, a jest wręcz żenująca. Mniej lub bardziej aktywnych copy jest ponad 50 osób. Cierpliwie musimy czekać na odmrożenie gospodarki. 

Wreszcie udało mi się kliknąć tekst tematyczny, niestety nie przeczytałam tematu. Pamiętam jednak, że zgodnie z nowym regulaminem do 12 godzin mogę zrezygnować. Temat całkiem mi nie leży, ale nie widzę przycisku "rezygnuj". Czy jest jakiś sposób na wycofanie się bez pkt karnego? 

Tak, 16.01 TB na 273 str. forum umieścił nowy regulamin i w pkt 9 jest umieszczony taki zapis, niestety nie doczytałam, że dotyczy to zleceń indywidualnych. Problem polega także na tym, że ten regulamin różni się od regulaminu zamieszczonego na oficjalnej stronie TB. Tam tego zapisu nie ma, są natomiast nowe zapisy.

Tak więc muszę iść na pkt karny lub doktoryzować się w zupełnie obcym mi temacie za 13 zł. 

1 godzinę temu, Gocha napisał:

Tak, 16.01 TB na 273 str. forum umieścił nowy regulamin i w pkt 9 jest umieszczony taki zapis, niestety nie doczytałam, że dotyczy to zleceń indywidualnych. Problem polega także na tym, że ten regulamin różni się od regulaminu zamieszczonego na oficjalnej stronie TB. Tam tego zapisu nie ma, są natomiast nowe zapisy.

Tak więc muszę iść na pkt karny lub doktoryzować się w zupełnie obcym mi temacie za 13 zł. 

Faktycznie tak jest że indywidualne po 24h jeżeli nie klikniesz realizuj to przepadają. Miałam taka sytuacje tylko dlatego, że mi się zapomniało. 

Do cerien, o tym wiem od dawna, chodziło mi o zapis "Rezygnacja ze zlecenia indywidualnego (zaplecza, opisy produktów, teksty tematyczne, specjalistyczne). Każdy copywriter może zrezygnować z danego zlecenia w ciągu 12h od podjęcia się danego zlecenia indywidualnego." To dwie różne rzeczy.

• Like 1

2 godziny temu, Gocha napisał:

Do cerien, o tym wiem od dawna, chodziło mi o zapis "Rezygnacja ze zlecenia indywidualnego (zaplecza, opisy produktów, teksty tematyczne, specjalistyczne). Każdy copywriter może zrezygnować z danego zlecenia w ciągu 12h od podjęcia się danego zlecenia indywidualnego." To dwie różne rzeczy.

No tak masz rację. Źle zrozumiałam. Jak się zalogowałam na TB obowiązywał już nowy regulamin. Nie wiem jaki był wcześniej i jak wiele się zmieniło stąd moja gafa.