Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Gocha napisał:

jolac@post.pl oczywiście masz rację, to Mickiewicz, ale Wyspiańskiego też coś wisiało, niestety nie pamiętam.

nie mam wieku emerytalnego, ale świadczenie pomostowe dla nauczycieli obwarowane jest różnymi warunkami, które muszę przestrzegać.

Świadczenie kompensacyjne jest szczególne jedynie pod względem rodzaju zatrudnienia, jakiego może podjąć się świadczeniobiorca. Jeśli będzie to praca w placówkach wymienionych w art. 1 ustawy Karta nauczyciela, to ZUS odbierze mu prawo do świadczenia. W przypadku zatrudnienia w innych miejscach, niezależnie od rodzaju umowy, odprowadzania lub nie składek na ubezpieczenie społeczne oraz od wysokości pobieranego świadczenia można dorobić 70% przeciętnego wynagrodzenia miesięcznie. Przy wyższym przychodzie świadczenie ulega pomniejszeniu, a przy poziomie powyżej 130% średniego wynagrodzenia ulega zawieszeniu. Ale nie jest łatwo osiągnąć taki pułap - obecnie limit zawieszenia emerytury to  6931,zł brutto miesięcznie dodatkowego przychodu.

@SeoMagic Twoja wypowiedź w kwestii możliwości osób niepełnosprawnych (tego drugiego określenia nie powtórzę - obecnie uchodzi za wyzwisko), nastawiona na złośliwy atak na rozmówczynię, to nic innego, jak przemoc emocjonalna. Wypowiedź jest nie tylko pozbawiona wszelkiego poziomu - jest też w tym kraju niezgodna z prawem. Wiem, że to wątek o TB, ale na takie zachowania trzeba reagować. Nie może być przyzwolenia na przemoc, agresję, seksizm, zdrowizm (sprawdź sobie to pojęcie!) i inne rodzaje dyskryminacji, które co jakiś czas przewijają się w tym wątku.

Swoją drogą ciekawe, jak można wykazywać się takim zachowaniem, jednocześnie zarabiając przez Internet, w zawodzie wymagającym kontaktu z klientem. Przecież to, że Twój wizerunek jest kluczowy dla sprzedaży, to takie podstawy podstaw marketingu online....

• Like 1

A ja tak zupełnie z innej beczki: te zlecenia na Textbookers w ogóle są? Jakiekolwiek? Zarejestrowałem się jakiś czas temu i chciałbym napisać te początkowe precle i nazbierać wymagane do innych kategorii oceny, ale to póki co niewykonalne...

Specjalnie ustawiłem powiadomienia mailowe tak, żeby wyskakiwało mi okienko, kiedy coś się pojawi. Pojawia się mało, rzadko i jeszcze ani razu nie udało mi się zdążyć. Musiałbym chyba od komputera w ogóle nie odchodzić.?

Wysłałem umowę i mam dostęp.

1 godzinę temu, AndrzejR napisał:

A ja tak zupełnie z innej beczki: te zlecenia na Textbookers w ogóle są? Jakiekolwiek? Zarejestrowałem się jakiś czas temu i chciałbym napisać te początkowe precle i nazbierać wymagane do innych kategorii oceny, ale to póki co niewykonalne...

Specjalnie ustawiłem powiadomienia mailowe tak, żeby wyskakiwało mi okienko, kiedy coś się pojawi. Pojawia się mało, rzadko i jeszcze ani razu nie udało mi się zdążyć. Musiałbym chyba od komputera w ogóle nie odchodzić.?

Wysłałem umowę i mam dostęp.

no niestety, zleceń jest tyle, co kot napłakał - ja właśnie nie odchodzę od kompa? , a i tak nic nie mogę zarezerwować. Obecnie precle są, jak jesteś dostępny to łap

2 godziny temu, mikee napisał:

A ja mogę spytać o co wogóle chodzi w tym wątku? Chętnie bym się dowiedział w skrócie, ale te posty są tak długie że nie chce mi się chyba jednak tyle czytać.... ☺️?

o nic nie chodzi, to Seomagic wiecznie robi zamęt. Jego życiowym celem jest sprawianie przykrości innym. 

Edytowane przez Joanna53

Bardzo dziękuję za odpowiedź i informację. Zdążyłem w końcu złapać jednego precla. Może w miesiąc uda mi się zdobyć dostęp do innych zleceń. ? Zdaje się, że trzeba mieć średnią ocen 4,5 z minimalnie 8 ocen, a wystawienie oceny przez zamawiającego nie jest obligatoryjne.

Miałem nadzieję, że pójdzie to ciut szybciej. U konkurencji zajęło to bodajże dobę lub dwie.

No nic, może teraz już będę miał więcej szczęścia. Pierwszy tekst za mną.?

2 godziny temu, AndrzejR napisał:

Bardzo dziękuję za odpowiedź i informację. Zdążyłem w końcu złapać jednego precla. Może w miesiąc uda mi się zdobyć dostęp do innych zleceń. ? Zdaje się, że trzeba mieć średnią ocen 4,5 z minimalnie 8 ocen, a wystawienie oceny przez zamawiającego nie jest obligatoryjne.

Miałem nadzieję, że pójdzie to ciut szybciej. U konkurencji zajęło to bodajże dobę lub dwie.

No nic, może teraz już będę miał więcej szczęścia. Pierwszy tekst za mną.?

spoko, spoko - precle się trafiają, chociaż ostatnio najwięcej opisów do katalogów, gorzej z zapleczami i tematycznymi

@AndrzejR zlecenia jakieś są, tylko znikają w sekundę (i to od dawna, nie od czasu koronawirusa). Więc początki mogą być ciężkie. Jeśli Ci zależy, spróbuj na zarezerwować sobie kilka godzin jednego dnia (np. kiedy będziesz i tak wykonywać inną pracę przy komputerze),  i włącz wtyczkę do przeglądarki, która będzie Ci odświeżać stronę. Na pewno szybko trafisz na kilka precli. Trzymam kciuki, żebyś szybko dostał oceny i mógł odblokować resztę. Powodzenia!

9 godzin temu, AndrzejR napisał:

Na maile nie ma co liczyć, jeszcze nigdy nie przyszedł mi żaden zgodny z rzeczywistością na TB :)

A co do poprzedniej dyskusji...

W dniu 1.08.2020 o 22:42, SeoMagic napisał:

Skarbówka może uznać, że to co robisz podchodzi pod działalność gospodarczą i co najciekawsze może poprosić Ciebie o zapłacenie składek za kilka lat wstecz. To że w Polsce można pracować na umowę o pracę, umowę zlecenie i umowę o dzieło, nie oznacza, że każdy może sobie wybrać co mu pasuje.

Czy to nie jest tak, że umowa o dzieło zawarta z firmą podchodzi pod działalność wykonywaną osobiście i NIE może być uznana za działalność gospodarczą? Byłoby bardzo dziwne, gdyby taka interpretacja istniała, bo oznaczałoby to, że nikt nie może zarobić na TB (i innych portalach) powyżej 1300 zł bez rejestrowania działalności... 

Edytowane przez Ainee
  • Like 1