Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Abstrahując od tego za jakie stawki kto pisze... Zastanawiam się czy klient dostanie moje teksty. Oczywiście umowę wysłałam w ostatniej chwili, jak to ja, więc dzisiaj na pewno nie zostanie zaakceptowana przez TextBookers. Dzisiaj przyjęłam zlecenie indywidualne od klienta, czas realizacji standardowy, bodajże 4 dni. Widzę w postach na forum, że konto zostanie zablokowane po północy, ale pytanie - czy jeśli wyślę dzisiaj te teksty to moderacja je sprawdzi? Wiadomo, że teksty z późniejszym terminem realizacji spadają na koniec kolejki do sprawdzenia, wtedy moje konto będzie już zablokowane... Ma ktoś pomysł czy  jest szansa na to, że zleceniodawca je otrzyma?

Rzeczywiście tak było, wpłaciłam pieniądze na pisanie tekstów, bo chciałam wiedzieć jak to wygląda "od kuchni". Klient nisko ocenił mi tekst. Z oceną się nie zgadzałam, więc taki sam tekst zleciłam, by porównać jakość. Tekst do niczego nie był mi potrzebny, ale zyskałam wiedzę. Dla macierzystej firmy też już nie korzystam, przedłużam czas realizacji. Zdarzyło mi się parę zleceń na Tb pisanych w surferze, nie biorę ich, bo to ewidentnie zlecenia firmowe dużo lepiej płatne. 

Wydaje mi się, ze to forum przeznaczone jest dla osób, które chcą się dzielić uwagami, sugerować lepsze rozwiązania dla serwisu lub początkujących szukających pomocy. Widzę, że niektórzy lubią hejt.

Sankas ja też zawsze na ostatnią chwilę, ale wysłałam im skan umowy i zaakceptowali z uwagą, że będzie ważna po dotarciu papierowej. Jak masz możliwość to zrób zdjęcie podpisanej umowy i wyślij. Wydaje mi się, że zlecenie zostanie zaakceptowane, bo na e-maila dostałam informację, że niezrealizowane zlecenia zostają anulowane i nie ma za nie pkt karnych. Jesteś jeszcze lepsza niż ja. Umowę podpisaną wysłałam priorytetem 4.08, wiedziałam że nie zaakceptują do 7.08, więc wysłałam skan i się udało.

• Like 1

11 minut temu, sankas napisał:

Abstrahując od tego za jakie stawki kto pisze... Zastanawiam się czy klient dostanie moje teksty. Oczywiście umowę wysłałam w ostatniej chwili, jak to ja, więc dzisiaj na pewno nie zostanie zaakceptowana przez TextBookers. Dzisiaj przyjęłam zlecenie indywidualne od klienta, czas realizacji standardowy, bodajże 4 dni. Widzę w postach na forum, że konto zostanie zablokowane po północy, ale pytanie - czy jeśli wyślę dzisiaj te teksty to moderacja je sprawdzi? Wiadomo, że teksty z późniejszym terminem realizacji spadają na koniec kolejki do sprawdzenia, wtedy moje konto będzie już zablokowane... Ma ktoś pomysł czy  jest szansa na to, że zleceniodawca je otrzyma?

@sankas - ja miałam konto zablokowane 1.08, a przy tym ze 20 tekstów w moderacji. Z nimi nic się nie stało, zostały spokojnie zmoderowane, po prostu nie mogłam zobaczyć ich w panelu, bo tam wyświetlał się tylko komunikat o konieczności przesłania umowy. Na szczęście administracja portalu zdecydowała się na przesunięcie terminu - co za tym idzie, blokady z kont zostały zdjęte, a wszystkie moje teksty były na miejscu. I wydaje mi się, że klienci mieli do nich dostęp, bo kilka się sprzedało w tym czasie. Więc nie przejmuj się - jeśli napiszesz teksty dzisiaj, nie będziesz mieć żadnych problemów, a zleceniodawca je zobaczy. Natomiast będziesz miała blokadę także na stronie z wypłatami, więc jeśli planujesz wypłacać, lepiej zrób to teraz (albo poczekaj kilka dni - moja umowa była zaakceptowana po 3-4 dniach).

3 godziny temu, Joanna53 napisał:

Sofia, co chcesz osiągnąć? Jesteś tu nowa, jak widzę, więc nie znasz całej sytuacji. Popisywanie się znajomością czytania forum, a co gorsza - hejtowanie koleżanki z firmy, znajdzie uznanie tylko wśród takich Herkulesów - czyli ludzi uważających się (niesłusznie) za lepszych od innych. Widocznie nie wiesz, że celowe wyszukiwanie niekorzystnych dla kogoś postów i przedstawianie ich bez własnych komentarzy to również hejt.

Gdybyś spojrzała na datę tego postu, to zauważyłabyś, że ma on ponad rok. Od tego czasu z pewnością wiele się zmieniło na różnych płaszczyznach.

Jaki hejt? Gocha twierdzi, że nigdy nie zlecała tekstów, to jej przypomniałam co sama pisała. Co z tego że to był post sprzed roku? Zlecała a teraz się wypiera. A sytuację dobrze znam bo forum czytam od lat, więc nie "popisuję się" tylko przedstawiam fakty.

2 godziny temu, sofia napisał:

Jaki hejt? Gocha twierdzi, że nigdy nie zlecała tekstów, to jej przypomniałam co sama pisała. Co z tego że to był post sprzed roku? Zlecała a teraz się wypiera. A sytuację dobrze znam bo forum czytam od lat, więc nie "popisuję się" tylko przedstawiam fakty.

i co? Bardzo jesteś usatysfakcjonowana tym znaleziskiem? Przyda się do czegoś? A jeżeli tak, to do czego, oprócz usiłowania zdyskredytowania koleżanki?

12 godzin temu, Joanna53 napisał:

i co? Bardzo jesteś usatysfakcjonowana tym znaleziskiem? Przyda się do czegoś? A jeżeli tak, to do czego, oprócz usiłowania zdyskredytowania koleżanki?

Zwrócenie komuś uwagi na nieścisłość wypowiedzi nie jest próbą zdyskredytowania, tylko próbą ustalenia prawdziwej wersji. A pisanie na TB nie czyni nas koleżankami.

19 godzin temu, sankas napisał:

Wszystkie teksty, które trafią na moderację, będą skutecznie zrealizowane, chyba, że moderacja je odrzuci, a Pani z racji blokady konta, nie będzie w stanie ich poprawić. 

W dniu 6.08.2020 o 20:09, Herkules napisał:

@TextBookers.com

Wybacz ten kabaret ale prawda jest taka że pani @Gocha wcale nie pisze za dychę a szuka frajerów za groszę

Forum to strefa wolnej wymiany myśli, uwag i propozycji - czerpiemy z Waszych wypowiedzi dużo przydatnej nam wiedzy, ale u podstaw zawsze robimy swoje. Ci autorzy, którzy chcą zostać z nami - zostaną, Ci którzy znajdą lepszą opcję dla siebie - odejdą, a tu mogą podzielić się swoimi spostrzeżeniami, wiadomo, że przede wszystkim tymi negatywnymi :) Mamy jednak do tego duży dystans przy zachowaniu szacunku dla poglądów wszystkich użytkowników. 

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia

Zespół TextBookers

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

28 minut temu, sofia napisał:

Zwrócenie komuś uwagi na nieścisłość wypowiedzi nie jest próbą zdyskredytowania, tylko próbą ustalenia prawdziwej wersji. A pisanie na TB nie czyni nas koleżankami.

@sofia przykro mi, ale nie. Zachowanie, które polega na zasłanianiu się dochodzeniem do prawdy (albo ustalaniem faktów, poszukiwaniem lepszego argumentu - w imię wyższego dobra, naturalnie), bez wzięcia pod uwagę istoty komunikacji międzyludzkiej, czyli dążenia do wzajemnego poszanowania się, zrozumienia i wsparcia, jest zachowaniem przemocowym.

To nie mój pomysł - to psychospołeczne teorie przemocy. W książce, którą ostatnio czytałam na ten temat, natrafiłam na przykład, który jest niemal identyczny z Twoją wypowiedzią.@Joanna53 zauważyła słusznie, że Twoja wypowiedź nie ma innego celu, prócz próby uzyskania emocjonalnej przewagi nad rozmówczynią. Przykro mi, że decydujesz się na takie zachowanie, jest ono nieetyczne, możesz tak komuś zaszkodzić. Pamiętaj przy tym, że są osoby, które umieją takie sytuacje rozpoznać i nazwać po imieniu.

@TextBookers.com a Was przepraszam za kontynuowanie OT. Robię to, bo chciałabym na forum takiej atmosfery, w której nikt nie musi się bać zadania pytania albo podzielenia się problemem.

• Thanks 1

11 minut temu, inverts napisał:

@sofia przykro mi, ale nie. Zachowanie, które polega na zasłanianiu się dochodzeniem do prawdy (albo ustalaniem faktów, poszukiwaniem lepszego argumentu - w imię wyższego dobra, naturalnie), bez wzięcia pod uwagę istoty komunikacji międzyludzkiej, czyli dążenia do wzajemnego poszanowania się, zrozumienia i wsparcia, jest zachowaniem przemocowym.

To nie mój pomysł - to psychospołeczne teorie przemocy. W książce, którą ostatnio czytałam na ten temat, natrafiłam na przykład, który jest niemal identyczny z Twoją wypowiedzią.@Joanna53 zauważyła słusznie, że Twoja wypowiedź nie ma innego celu, prócz próby uzyskania emocjonalnej przewagi nad rozmówczynią. Przykro mi, że decydujesz się na takie zachowanie, jest ono nieetyczne, możesz tak komuś zaszkodzić. Pamiętaj przy tym, że są osoby, które umieją takie sytuacje rozpoznać i nazwać po imieniu.

@TextBookers.com a Was przepraszam za kontynuowanie OT. Robię to, bo chciałabym na forum takiej atmosfery, w której nikt nie musi się bać zadania pytania albo podzielenia się problemem.

Więc jeśli ktoś Ci powie, że był na wakacjach w Grecji, a po jakimś czasie stwierdzi, że nigdy w niej nie był, to nie przypomnisz mu poprzedniej wypowiedzi? A jeśli przypomnisz, to będzie znaczyć, że wykazujesz zachowanie przemocowe?

A jeśli tak bardzo interesujesz się psychologią, to zdiagnozuj Gochę. Jak nazwiesz fakt, że oburza się na stwierdzenie Herkulesa na temat jej stanu trzeźwości, a sama twierdzi, że się naćpał. To jest w porządku?

I zupełnie nie rozumiesz moich intencji. Nie dążę do przewagi emocjonalnej, chcę wiedzieć, czy zlecała te teksty, czy nie. Bo raz mówi tak, raz inaczej.

• Thanks 1

7 godzin temu, Matthew1991 napisał:

Herkules i Gocha/Joanna to ta sama półka niestety pod kątem zachowania. 

Trzeba robić swoje i nie oglądać się na nikogo :)

mówiąc szczerze, nie podoba mi się stawianie mnie obok Herkulesa. Moje zachowanie jest zgodne z moimi przekonaniami - skoro masz jakieś zastrzeżenia, to wykaż je, niech ja też wiem, co Ci się we mnie nie podoba. I tak na koniec -  niewielka dawka empatii naprawdę Ci nie zaszkodzi, a pozwoli zrozumieć istotę rzeczy

8 godzin temu, sofia napisał:

Więc jeśli ktoś Ci powie, że był na wakacjach w Grecji, a po jakimś czasie stwierdzi, że nigdy w niej nie był, to nie przypomnisz mu poprzedniej wypowiedzi?

nie. nie przypomnę, bo niby po co? Czy Twoim zdaniem ośmieszanie ludzi jest takie cool? I nie musisz odpowiadać, zgaduję, jakie masz zdanie w tej kwestii

Edytowane przez Joanna53

33 minuty temu, Joanna53 napisał:

nie. nie przypomnę, bo niby po co? Czy Twoim zdaniem ośmieszanie ludzi jest takie cool? I nie musisz odpowiadać, zgaduję, jakie masz zdanie w tej kwestii

Joanna53, to pytanie było skierowane do inverts. Zapomniałaś się przelogować czy po prostu lubisz się wtrącać? Nie, nie próbuję Cię ośmieszyć, pytam z ciekawości.