Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Czy możecie normalnie realizować zlecenia? Ja od kilku dni mam taki oto problem. Widzę na liście zleceń zapleczowki. Klikam "realizuj", ale pojawia się komunikat, że zlecenie jest niedostępne, być może inny copy juz się go podjął. I tu nie ma jeszcze nic dziwnego. Nie raz tak bywało, po prostu inny copy był szybszy. Tyle tylko, że te zlecania cały czas wiszą na liście dostępnych zleceń. Przykładem jest choćby to zlecenie, o którym pisze Joanna (zgadzam się z Tobą, z tym co napisałaś). No ale chcę się podjąć i nie mogę. Nie mam punktów karnych, nie mam żadnej blokady. Niby wszystko się ok, a od tygodnia nie mogę wziąć żadnego zlecenia, bo niby inny copy je wziął, ale te zlecania cały czas wisza na liście dostępnych zlecen. 

• Like 2

@pawig w tym komunikacie, który się wyświetla, jest napisane, że zlecenia nie możesz wziąć jeśli inny copy już je wziął albo w ciągu ostatnich 30 dni nie zrealizowałeś żadnego zlecenia. Wtedy żeby odblokować sobie pisanie zleceń wyższej jakości musisz napisać jakiegoś precla albo opis do katalogów. Jeśli nie o to chodzi w Twoim przypadku, to napisz na helpdesk niech sprawdzą co się dzieje.

Teraz, MagFi napisał:

@pawig w tym komunikacie, który się wyświetla, jest napisane, że zlecenia nie możesz wziąć jeśli inny copy już je wziął albo w ciągu ostatnich 30 dni nie zrealizowałeś żadnego zlecenia. Wtedy żeby odblokować sobie pisanie zleceń wyższej jakości musisz napisać jakiegoś precla albo opis do katalogów. Jeśli nie o to chodzi w Twoim przypadku, to napisz na helpdesk niech sprawdzą co się dzieje.

Dzięki! Rzeczywiście nie miałem napisanego żadnego tekstu w ostatnim miesiącu. No masz rację, jest to w tym komunikacie napisane wprost :) Tylko nigdy nie miałem wcześniej takiej przerwy o jakoś kompletnie mentalnie to pominąłem :) Dzięki za pomoc :)

22 godziny temu, JFK napisał:

Super. Dostalam punkt karny. 

Pracujemy nad naprawą tego błędu i na pewno nie zostawimy żadnego użytkownika z niesłusznie naliczona karą :) jak tylko błąd zostanie naprawiony, przywrócimy konto do stanu sprzed błędu. Przepraszamy za niedogodności wynikające z poniedziałkowej awarii systemu.

23 godziny temu, Joanna53 napisał:

mam pytanie do zlecających: czy dodanie jednego zlecenia na kilkanaście, czy kilkadziesiąt tekstów zapleczowych lub tematycznych wychodzi Wam taniej? Bo ktoś chyba nie pomyślał, zlecając dwa razy po 25 tekstów zapleczowych na 4000 zzs każdy. Pojedynczy tekst napisałabym, ale 25 sztuk takiej długości i o tym samym, to stanowczo za dużo. Proponuję zlecić pojedynczych 25 tekstów, ewentualnie podwójnych, będzie łatwiej i weźmie się za to większa rzesza copy, czyli będzie bardziej różnorodnie. Mówię o tym, bo jest prawie 12.30, a teksty wiszą od ósmej rano. Oczywiście mogę się mylić i zaraz ktoś weźmie te zlecenia, ale myślę, że moja propozycja jest bardziej praktyczna.

To faktycznie duża liczba jak na 1 zlecenie - wyjaśnimy tylko, że w pakiecie 25 nie jest taniej - jest na pewno szybciej dodać samo zlecenie, ale gwarancja jego realizacji znacznie maleje. Dziękujemy za uwagę do klientów, na pewno się im przyda spojrzenie z poziomu autora. 

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia

Zespół TextBookers.com 

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

39 minut temu, TextBookers.com napisał:

Pracujemy nad naprawą tego błędu i na pewno nie zostawimy żadnego użytkownika z niesłusznie naliczona karą :) jak tylko błąd zostanie naprawiony, przywrócimy konto do stanu sprzed błędu. Przepraszamy za niedogodności wynikające z poniedziałkowej awarii systemu.

To faktycznie duża liczba jak na 1 zlecenie - wyjaśnimy tylko, że w pakiecie 25 nie jest taniej - jest na pewno szybciej dodać samo zlecenie, ale gwarancja jego realizacji znacznie maleje. Dziękujemy za uwagę do klientów, na pewno się im przyda spojrzenie z poziomu autora. 

Zespół TextBookers.com 

@TextBookers.com - dziękuję za zainteresowanie się tą sprawą, pozdrawiam:)

2 godziny temu, TextBookers.com napisał:

Zespół TextBookers.com 

Dziekuje. Mam nadzieje, ze otrzymam wyjasnienia co sie stalo. 

W dniu 12.08.2020 o 15:56, kris_set napisał:

@Herkules Dokładnie. Dlatego wszystkie zakupione teksty dostały ode mnie najwyższą ocenę :)

Opublikowałem je tutaj, żeby osoby, które jeszcze nigdy nie zamawiały tekstów, mogły zobaczyć, jakie precle można kupić.

A copywriterzy z TB mają okazję przeczytać próbkę twórczości innych copywriterów :)

przeczytałem pierwszy akapit pierwszego precla i więcej nie mogę. Ja wiem, że to precel, nie wymagam merytoryki, ale to są dla Pana teksty na 6? precle mają pozycjonować, czy tekst, w którym w dwóch czy trzech zdaniach powtarza się pięć razy jedno słowo to rzeczywiście dobry tekst pozycjonujący przy dzisiejszych algorytmach? Taki tekst na pewno nie jest poprawny stylistycznie, w szkole podstawowej już uczą unikać takich błędów. tragedia. 

Amebix masz rację, liczba powtórzeń jest porażająca. Z drugiej jednak strony jest to tekst za 2 zł, jaka płaca, taka praca. Z tego powodu nie piszę żadnych precli. Pozycjonowanie na preclach to słaba strategia wobec obecnych algorytmów Google. Dobre firmy SEO zlecają długie teksty (ok. 1000 słów) na poziomie tematycznym. Frazy kluczowe są naturalne i nie zawierają dziwolągów typu "dentysta Szczecin". Algorytm Google automatycznie lokalizuje wyszukującego i w pierwszej kolejności wyświetla strony firm najbliżej położonych. Oczywiście takie teksty są lepiej płatne i znacznie fajniej się je pisze.

7 godzin temu, amebix napisał:

to są dla Pana teksty na 6?

Gwoli ścisłości, pierwszy i drugi tekst napisała ta sama osoba. Trzeci i czwarty - dwie inne.

Gdyby nie wczytywać się w treść, a jedynie rzucić okiem, to we wszystkich tekstach jest fraza "WordPress" i pokrewne terminy typu "blog", "strona internetowa", "programowanie". Fraza "WordPress" nie została wciśnięta w tekst o pieczeniu sernika. Więc dla mnie jest ok, jak na precel :)

to jest właśnie precel. Mam klienta, który stale zleca mi zaplecza na różne tematy. W opisie podaje ilość fraz kluczowych i wymagania dotyczące stylu. Zawsze podaje link w razie wątpliwości. Raz do niego napisałam i otrzymałam odpowiedź, że wszystko jedno o czym napiszę, byle słowa kluczowe były umieszczone.  

2 godziny temu, kris_set napisał:

Gwoli ścisłości, pierwszy i drugi tekst napisała ta sama osoba. Trzeci i czwarty - dwie inne.

Gdyby nie wczytywać się w treść, a jedynie rzucić okiem, to we wszystkich tekstach jest fraza "WordPress" i pokrewne terminy typu "blog", "strona internetowa", "programowanie". Fraza "WordPress" nie została wciśnięta w tekst o pieczeniu sernika. Więc dla mnie jest ok, jak na precel :)

a słowo "chcę" ? Nie no panie i panowie (Gocha też), nie róbmy sobie jaja, precel nie precel, to jest elementarz, nie wolno powtarzać! Taki tekst to jest dno i antywizytówka dla rzekomego copy... w podstawówce pisałem lepiej, naprawdę. to jest nie do przyjęcia, nie tylko z punktu widzenia SEO, to jest karykatura posługiwania się językiem polskim. Nie ma tu znaczenia, że to precel. W żadnym tekście nie wolno tak pisać. To trochę tak, jakby nawalić ortografów, a później pisać, jak Gocha "jaka płaca, taka praca". Nie, nawet precel ma wymogi: poprawność gramatyczna, stylistyczna, interpunkcyjna i ortograficzna. Ja się naprawdę załamałem, jak przeczytałem ten wyrzyg, żena

11 godzin temu, amebix napisał:

a słowo "chcę" ? Nie no panie i panowie (Gocha też), nie róbmy sobie jaja, precel nie precel, to jest elementarz, nie wolno powtarzać! Taki tekst to jest dno i antywizytówka dla rzekomego copy... w podstawówce pisałem lepiej, naprawdę. to jest nie do przyjęcia, nie tylko z punktu widzenia SEO, to jest karykatura posługiwania się językiem polskim. Nie ma tu znaczenia, że to precel. W żadnym tekście nie wolno tak pisać. To trochę tak, jakby nawalić ortografów, a później pisać, jak Gocha "jaka płaca, taka praca". Nie, nawet precel ma wymogi: poprawność gramatyczna, stylistyczna, interpunkcyjna i ortograficzna. Ja się naprawdę załamałem, jak przeczytałem ten wyrzyg, żena

Gocha, (wbrew temu co sadzą niektórzy, nie jesteśmy jedną osobą :D) trochę powierzchownie oceniła temat - ja popieram raczej amebixa - kazdy tekst, obojętnie: precel, czy innej kategorii, powinien mieć odpowiednią strukturę i sens. Precle są o tyle łatwiejsze, że nie muszą wnosić dużych wartości, ot tekst określający słowa kluczowe i tyle. Ale z drugiej strony, jakąś poprawność gramatyczną i stylistyczną musi mieć, bo po prostu głupio bez nich wygląda. 

Ludzie precel to tekst pod pozycjonowanie nie czytanie Google nawet mieszarki czy synonimy za nie uznaje zajmijcie sie pisaniem a nie podkreślaniem jak za******e teksty robicie za 10 zł i tych za złotówkę nie robicie

Koniec kropka dalej podkreślanie swojej cudowności bez zrozumienia sensu wypowiedzi 

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków