Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Joanna 53 oczywiście masz rację, nie chodziło mi o styl tekstu, tylko o podejście do problemu przez zlecających. kolejna sprawa to moderacja. Taki tekst powinien być odrzucony. Ja dzisiaj dostałam tekst do poprawy i słusznie, bo powtórzenie pojawiło się w jednym akapicie. 

Amebix ogólnie masz rację, ale nie wszyscy do pracy podchodzą ambitnie. Zawsze uważałam i uważam, że jeżeli godzę się na określoną stawkę, to moja sprawa, a pracę muszę wykonać najlepiej jak potrafię. To moja sprawa ile zajmie mi to czasu, mam go dużo i z natury jestem ambitna. Niestety jest wiele osób, które z pisania na TB chcą się utrzymać lub muszą sporo dorobić, więc klepią szybko i później tego nie sprawdzają. Za utrzymanie poziomu tekstów odpowiada moderacja. Ja jestem zablokowana, bo przekroczyłam pkt karne za czas, moje oceny to 6, sporadycznie 5. Jadę na zleceniach indywidualnych i to tylko tematycznych. Autorka tego precla też dostała 6 od bardzo wyrozumiałego zlecającego. ? Miała szczęście, ale nie nauczy się poprawnie pisać.

Edytowane przez Gocha
  • Like 1

11 godzin temu, Joanna53 napisał:

ja popieram raczej amebixa - kazdy tekst, obojętnie: precel, czy innej kategorii, powinien mieć odpowiednią strukturę i sens. 

słowa nie napisałem o sensie, ani strukturze. pisałem tylko o poprawnej polszczyźnie, więc raczej się ze mną nie zgadzasz. 

6 godzin temu, Herkules napisał:

Ludzie precel to tekst pod pozycjonowanie nie czytanie Google nawet mieszarki czy synonimy za nie uznaje zajmijcie sie pisaniem a nie podkreślaniem jak za******e teksty robicie za 10 zł i tych za złotówkę nie robicie

Koniec kropka dalej podkreślanie swojej cudowności bez zrozumienia sensu wypowiedzi 

a kto tak napisał gościu? za kogo ty się masz? teksty mają być poprawne stylistycznie, a powtarzanie jednego słowa przez pięć razy w dwóch zdaniach z poprawnością ma niewiele wspólnego i ch..j w to, czy to precel za zł czy tekst za 10 zł. nikt z siebie nie robi cudownego, jeśli jednak bronisz używania jednego słowa w dwóch czy trzech zdania, to jedynie ty robisz z siebie idiotę, bez względu na to, ile złotówek bierzesz za tekst. a ty w ogóle wiesz mniej więcej, jak działają algorytmy? piszesz o pozycjonowaniu, a nie wiesz o tym, że algorytm wychwytuje powtórzenia, nawet w odmianach na tysiącach znaków? serio uważasz, że tekst na 1,5 k, w którym na pierwszych 300 znaków jest pięć razy użyte jedno słowo, to pozycjonuje? no to masz rację, cymbalistów z seo było wielu... dobry podpis. PS. nigdzie nie pisałem o swoich stawkach, więc fak of 

4 godziny temu, Gocha napisał:

Amebix ogólnie masz rację, ale nie wszyscy do pracy podchodzą ambitnie. 

Ambitnie? ty się zastanawiasz co piszesz? ja wymagam tylko poprawności, nic więcej. jak Ci napiszę w preclu "poszłem do lasu na gżyby" to będzie ok, to bo tylko precel za zeta i nie ma co podchodzić ambitnie? A może "każdy chce kupić telefon, bo każdy chce rozmawiać, bo każdy chce mieć kontakt z bliskimi, bo każdy chce mieć przyjaciół, bo każdy chce być lubiany" , to też będzie ok, bo to tylko precel? weźcie wy się wszyscy zastanówcie nad sobą... POPRAWNOŚĆ JĘZYKOWA i tyle ku...a

Edytowane przez amebix

@amebix przepraszam ale dla mnie ta rozmowa nie ma sensu, obrażanie innych czy snucie domysłów że tylko Ty masz rację nie ma najmniejszego sensu

Ja twierdzę, że synonimy oraz precle to dobre opcje pod pozycjonowanie (o czym świadczy duże nimi zainteresowanie) Ty twierdzisz, że NIE bo stylistycznie mają być dziełami sztuki..

i nigdzie nie było tam jednego słowa w 2 zdaniach x 5...

o Algorytmach i wszystkim wiem bardzo wiele, wbrew temu co uważasz będąc latami na tym forum, jednak śledzisz informacje oraz blogi zwłaszcza mądrych ludzi :)

a "Cymbalistów z SEO było wielu" to nie podpis gdybyś śledził owe forum..wiedziałbyś o co chodzi..ale niestety nie zabłysnąłeś i wyszedłeś na totalnego ignoranta a nawet idiotę bo oceniasz coś o czym nie masz zielonego pojęcia..

Teksty w stylu "fak fj" w h.." świadczą że na pewno masz rację, poziom wypowiedzi zachowany gratuluje..ja takiego nie utrzymuje nie te lata 

Miłego dnia 

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Cytat

ksty mają być poprawne stylistycznie, a powtarzanie jednego słowa przez pięć razy w dwóch zdaniach z poprawnością ma niewiele wspólnego i ch..j w to, czy to precel za zł czy tekst za 10 zł. nikt z siebie nie robi cudownego, jeśli jednak bronisz używania jednego słowa w dwóch czy trzech zdania, to jedynie ty robisz z siebie idiotę, bez względu na to, ile złotówek bierzesz za tekst. a ty w ogóle wiesz mniej więcej, jak działają algorytmy? piszesz o pozycjonowaniu, a nie wiesz o tym, że algorytm wychwytuje powtórzenia, nawet w odmianach na tysiącach znaków? serio uważasz, że tekst na 1,5 k, w którym na pierwszych 300 znaków jest pięć razy użyte jedno słowo, to pozycjonuje? no to masz rację, cymbalistów z seo było wielu... dobry podpis. PS. nigdzie nie pisałem o swoich stawkach, więc fak of 

Pierwsze piszesz bzdury na tematy związane z SEO i z  tym jak algorytm traktuje(ocenia) teksty i nie mam czasu wyprowadzać Ciebie z błędu. Jeśli ten temat Ciebie naprawdę interesuje polecam analizę tekstów stron www znajdujących się na wysokich pozycja w konkurencyjnych, komercyjnych branżach.

Po drugie jeśli nie zmienisz sposobu komunikacji na forum, wylecisz. Drugie i ostanie ostrzeżenie związane z niewłaściwym językiem i obrażaniem użytkowników forum. Pozdrawiam serdecznie 

W dniu 17.08.2020 o 01:23, amebix napisał:

słowa nie napisałem o sensie, ani strukturze. pisałem tylko o poprawnej polszczyźnie, więc raczej się ze mną nie zgadzasz. 

a cóż Ty taki kłótliwy? Owszem nie napisałeś nic o sensie i strukturze, ale poprawna polszczyzna odnosi się również do odpowiedniej konstrukcji zdania czy tekstu. Zgodziłam się z Tobą, ze autor po prostu jeszcze nie umie pisać, a Ty nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

W dniu 16.08.2020 o 20:36, Gocha napisał:

Joanna 53 oczywiście masz rację, nie chodziło mi o styl tekstu, tylko o podejście do problemu przez zlecających. kolejna sprawa to moderacja. Taki tekst powinien być odrzucony. Ja dzisiaj dostałam tekst do poprawy i słusznie, bo powtórzenie pojawiło się w jednym akapicie. 

to prawda, że szukanie materiałów źródłowych do napisania precla, mija się z samym założeniem o niskiej jakości tekstu. Mnie chodzi głównie o - jak to pouczył mnie amebix, a napisałam po swojemu - poprawną polszczyznę, czyli sens i logikę. Jeżeli będzie tyle powtórzeń, to przecież google mu tego nie wypozycjonuje, bo słowa kluczowe staną się bardzo powszechne. 

W dniu 14.08.2020 o 12:33, TextBookers.com napisał:

Pracujemy nad naprawą tego błędu i na pewno nie zostawimy żadnego użytkownika z niesłusznie naliczona karą :) jak tylko błąd zostanie naprawiony, przywrócimy konto do stanu sprzed błędu. Przepraszamy za niedogodności wynikające z poniedziałkowej awarii systemu.

Kiedy moge spodziewac sie odpowiedzi?

TB znowu mam ten sam problem! Dostalam wczoraj killa zlecen indywidualnych na teksty tematyczne. Nie przyszlo powiadomienie na maila i teksty pojawily sie dopiero dzis z gwiazdka w moim panelu. Prosze o reakcje, bo przez ten blad mam mniej czasu na realizacje. 

1 godzinę temu, Ainee napisał:

Co tu się porobiło? Opisy kategorii na 500 zzs, przy czym sama litania słów kluczowych przekracza tę długość. Klient chyba miał na myśli propozycje słów kluczowych, z których można by wybrać kilka. Albo oczekuje dłuższych opisów za tę samą cenę...

Zgłaszaj do moderacji zleceń, od tego ta opcja jest :)

Teraz, JFK napisał:

TB znowu mam ten sam problem! Dostalam wczoraj killa zlecen indywidualnych na teksty tematyczne. Nie przyszlo powiadomienie na maila i teksty pojawily sie dopiero dzis z gwiazdka w moim panelu. Prosze o reakcje, bo przez ten blad mam mniej czasu na realizacje. 

Napisz do nich HD, z doświadczenia wiem, że tak jest szybciej, niż pisać tutaj i czekać na odpowiedź.

51 minut temu, JFK napisał:

Nie jestem pewna, ale być może zlecający mogą wybierać - wyznaczać więcej niż jednego potencjalnego autora tekstu. W przypadku niektórych tekstów zleconych indywidualnie info na mejla przychodzi natychmiast, w innych  o tym, że jest to tekst z gwiazdką  dowiaduję się dopiero po wybraniu zlecenia z listy,.

55 minut temu, JFK napisał:

W dniu dzisiejszym pomoc techniczna udzieli Pani odpowiedzi.

2 godziny temu, Ainee napisał:

Co tu się porobiło? Opisy kategorii na 500 zzs, przy czym sama litania słów kluczowych przekracza tę długość. Klient chyba miał na myśli propozycje słów kluczowych, z których można by wybrać kilka. Albo oczekuje dłuższych opisów za tę samą cenę...

Powiadomiliśmy już Klienta o błędzie zleceń i pracujemy nad wyczyszczeniem tego - każdego autora prosimy także o zgłaszanie takich zleceń na moderację - przyspieszy to dodanie prawidłowych zleceń. 

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia

Zespół TextBookers.com

• Like 1

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

44 minuty temu, jolac@post.pl napisał:

Nie jestem pewna, ale być może zlecający mogą wybierać - wyznaczać więcej niż jednego potencjalnego autora tekstu. W przypadku niektórych tekstów zleconych indywidualnie info na mejla przychodzi natychmiast, w innych  o tym, że jest to tekst z gwiazdką  dowiaduję się dopiero po wybraniu zlecenia z listy,.

Ja tego nie wybralam i dopiero wtedy pojawila sie gwiazdka. Wiem o czym mowisz. Teksty maja termin jakby zostaly zlecone wczoraj wieczorem a pojawily soe w moim panelu do realizacji dopiero dzis. Co wiecej to staly klient i teksty ktore zlecal nie raz

JFK tak może być w przypadku, gdy klient zlecił tekst w pierwszej kolejności komuś innemu, ten  odrzucił i byłaś następna w kolejności. czasami też dostaję indywidualne z krótszym czasem realizacji. Ja tak to sobie tłumaczę, nie wiem czy dobrze. Jak się coś dowiesz to daj znać.