Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, bkartol napisał:

Zlecam teksty, ostatnio ok 30% zleceń nie jest realizowanych, czekam 5 dni....i zonk, zlecenie nie zostało zrealizowane, zwrot punktów.

A teraz już rekord, zlecone 4 opisy, 2 różne teksty....nic nie napisane, co się dzieje na tym portalu ??

Mam nadzieję że lecą jakieś punkty karne albo bany....

pochwali się treścią zlecenia, to dostaniesz odpowiedź na swoje pytanie

Jeśli bierze zlecenia i ich nie realizuje to dostaje punkty karne. 10 punktów karnych i ban na trzy miesiące. 

Moim zdaniem błędem na TB jest to, że copy może jednocześnie zarezerwować x tekstów. Bo potem są takie sytuacje, które opisujesz. Zapewne ktoś nabrał kupę zleceń i się zwyczajnie nie wyrobił. Wziął za dużo. Wiem, że zdania na ten temat są podzielone, ale moim zdalniem lepiej byłoby, aby copy mógł zarezerwować tylko jedno zlecenie. Dopiero jak je zrealizuje to moze brać następne. 

1 godzinę temu, pawig napisał:

, ale moim zdalniem lepiej byłoby, aby copy mógł zarezerwować tylko jedno zlecenie. Dopiero jak je zrealizuje to moze brać następne. 

o, nie nie - nie podzielam Twojego zdania. Rezerwacja wielu zleceń jest najlepszą rzeczą, jako TB zaoferowało, bo daje to możliwość zaplanowania sobie czasu pracy i innych obowiązków. Co prawda  ja nie jestem tą osobą, która rezerwuje, a potem się nie wywiązuje, ale faktycznie tak mogło być. Dlatego, raczej proponuję, żeby copy rezerwowali góra do 15 zleceń, a nie jak obecnie chyba z 30. Ja sobie rezerwuję tak z 7 normalnych zleceń, a gdy są króciutkie, takie na 500 czy 1000 znaków, to owszem biorę do nawet piętnastu (mówię tu o jednym zlecającym), ale zawsze oddaję w terminie. Gdybym miała brać jedno zlecenie tylko i siedzieć przy nim, to przecież reszta zostałaby natychmiast "rozdrapana", bo kto szybszy ten zdobywca. Ja oprócz pracy mam także życie rodzinne i nie mogę cały dzień siedzieć przy kompie. A piszę głównie w nocy.

• Like 1

2 minuty temu, markus04 napisał:

@jimmi nie podjęto realizacji. Co dziwne zlecane w specyfikacji takiej jak zawsze i po tygodniu miałem teksty, a teraz przedłużam i przedłużam i nic. Minął miesiąc więc moja cierpliwość się skończyła - no ileż można czekać.

pochwali się treścią zlecenia?

56 minut temu, markus04 napisał:

@SeoMagic, wysłałem w prywatnej wiadomości.

pomyliłeś kategorie.

Jak nie było zleceń, to być może ktoś ci wcześniej teksty napisał. Teraz masz kupę zleceń specjalistycznych i nikt ich nie bierze, a 4 razy więcej kasy za nie są i 4 razy mniejsze wymagania.

Zalecane używanie słów łączących/przejściowych zdania ( https://adcorso.pl/co-to-sa-slowa-laczace-przejsciowe ).

:) ostro

Ja chciałbym zadać proste pytanie do TB. Czy panujecie w najbliższym czasie podnieść stawki dla copy, a jesli tak to kiedy? Czy być może nie macie tego w planach to odpowiedzcie jasno, że żadnych podwyżek stawek dla copy w najbliższym czasie nie będzie. 

Myślę, że to proste pytanie, na które bez problemu można odpowiedzieć. 

• Like 1

Rezerwuję kilka zleceń w tygodniu, wybieram kategorie i tematy, które mnie interesują i są mi znane. Przed rezerwacją nie sprawdzam opisu (moja wina), bo niby pozornie są proste. Kiedy zbliża się termin otwieram opis i okazuje się, że zlecający dał takie wymagania, że wolę dostać pkt karny i dodatkową karę pieniężną. 

bkartol, nie wiem czy to Twoje zlecenia, ale klient zlecał teksty po 500 zzs, a same słowa kluczowe liczyly 250-300 zzs, dodatkowo podtytuły. Sprawa oczywista, że sensowny tekst musiał być dłuższy. Klient za free dostał ekstra 200 lub więcej znaków. Wyleczyłam się z takich tekstów, nie dziw się, że wiszą w nieskończoność. Nawet dobry opis produktu na 500 zzs ze spacjami go nie wypromuje. 

Dla mojej macierzystej firmy (wygrali wiele konkursów) piszę teksty w programie Surfer. Bardzo dobrze ustawia teksty pod SEO. Długość tekstu waha się od 600 do 1500 słów, do umieszczenia ok. 70 fraz kluczowych. Takie teksty fajnie się pisze i dobrze czyta, to najważniejsze dla pozycjonowania.

Krótkie teksty przesycone słowami kluczowymi są sztuczne i nic nowego nie wnoszą, a upchanie fraz pochłania sporo czasu. 

Klienci, którzy zlecają teksty z normalnymi opisami zapewne nie narzekają na czas realizacji. Zlecania z wymaganiami nieadekwatnymi do stawki, będą powracać jak bumerang. 

A skoro napisanie tekstu na 500 czy 1000 zzs spacjami jest takie proste, to zamiast zlecać i płacić za to, lepiej zasiąść przed komputerem i wklepać to w pięć minut, napisanie opisu zajmie więcej czasu. Powodzenia