Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, gosia-gosia napisał:

oczywiście, można je olewać, ale wtedy dojdziemy do sytuacji, gdy 90% zleceń będzie właśnie takich

W jaki sposób? Jak takie zlecenia będzie się olewać to albo klient się zreflektuje i zacznie je zlecać jako przynajmniej zapleczowki, ale zniknie z serwisu a to żadna strata. 

28 minut temu, pawig napisał:

W jaki sposób? Jak takie zlecenia będzie się olewać to albo klient się zreflektuje i zacznie je zlecać jako przynajmniej zapleczowki, ale zniknie z serwisu a to żadna strata. 

No jak? Nie kumasz? Powiedzą, że jak akceptowane są zlecenia, które wyraźnie naruszają pewne zasady, a bywają jednak realizowane, to uwierz mi, część zlecających będzie to uparcie wykorzystywać, bo TB i tak z tym nic nie zrobi

• Like 1

Ale jak nikt by tych zleceń nie realizował, to w końcu nie byłoby dla nich sensu takie zlecenia dodawać. Dużo się tu narzeka na klientów i ich stawki itp. Ale taki przykład... jeśli byłbym klientem i zlecalbym teksty za grobowa stawkę, a te teksty i tak byłyby pisane to podaj mi powód, dla którego miałbym zwiększyć stawkę.

Po prostu ze zwykłej uczciwości, ktoś wykona pracę i powinien dostać za nią uczciwe wynagrodzenie. Nie chcę pracować jak Chińczyk, dlatego precli nie tykam. Jest wielu klientów, którzy typowe opisy produktów zlecają w kategorii tematycznej, szanują czyjąś pracę. Przecie to teksty sprzedażowe, na których zarobią wielokrotnie więcej.   

po raz kolejny jest precel na 10000 pamięć mięśniowa z bonusem za 20 zł dziękuję, możesz napisać.

• Like 1

20 godzin temu, pawig napisał:

Ale jak nikt by tych zleceń nie realizował, to w końcu nie byłoby dla nich sensu takie zlecenia dodawać. Dużo się tu narzeka na klientów i ich stawki itp. Ale taki przykład... jeśli byłbym klientem i zlecalbym teksty za grobowa stawkę, a te teksty i tak byłyby pisane to podaj mi powód, dla którego miałbym zwiększyć stawkę.

wyzyskiwacze są cierpliwi; piszesz o idealnej sytuacji, gdy dosłownie każdy copy wchodzi, patrzy, mówi: o naiwności! i zamyka TB, bo widzi 90% zleceń za zbyt śmieszne stawki. I musiałoby to chyba z rok potrwać, aby nie pozostawić takim zleceniodawcom żadnych złudzeń... Marzenie ściętej głowy

A jaka jest różnica między tekstem (preclem) na 10 tyś..a 10 tekstami vel preclami po 1000 znaków?

Cena też niezła 2 zł jak za 1000 znaków 

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

7 godzin temu, Herkules napisał:

A jaka jest różnica między tekstem (preclem) na 10 tyś..a 10 tekstami vel preclami po 1000 znaków?

Kolosalna. 1000 zzs to stosunkowo mało, można dość szybko i bez większego namysłu naklepać taki precel, a nawet 10, bo to precle, mogą być o tym samym, byleby inaczej napisane (duplikacja, plagiat itp.). Natomiast napisać tekst na 10 000 zzs to już wymaga czasu, nie możesz pisać 10 000 o tym samym, tekst musi się rozwijać, a to wymaga poruszenia wielu zagadnień, zgłębienia tematu, a to już jest artykuł, a nie precel. proste. 20 zł brutto za tyle czasu i mózgowej rozkminy to wiesz... ja osobiście wolałbym pójść na zasiłek, gdybym miał z takich zleceń żyć...

• Like 1

2 godziny temu, amebix napisał:

Kolosalna. 1000 zzs to stosunkowo mało, można dość szybko i bez większego namysłu naklepać taki precel, a nawet 10, bo to precle, mogą być o tym samym, byleby inaczej napisane (duplikacja, plagiat itp.). Natomiast napisać tekst na 10 000 zzs to już wymaga czasu, nie możesz pisać 10 000 o tym samym, tekst musi się rozwijać, a to wymaga poruszenia wielu zagadnień, zgłębienia tematu, a to już jest artykuł, a nie precel. proste. 20 zł brutto za tyle czasu i mózgowej rozkminy to wiesz... ja osobiście wolałbym pójść na zasiłek, gdybym miał z takich zleceń żyć...

Czyli jest ogólnie problem z rozwinięciem u was prostego zdania czy tematu, nie mówie że tutaj, ale takie precle na 5-8 tyś kilka groszy więcej robię, wtedy jest tytuł główny i podtytuły nie wiem może to i zapleczówki ale nie widzę problemu z cytuje "napisaniem odpowiedzi na pytanie na 1 tyś znaków czy 10 tyś..zwłaszcza że za to płacą..takie 2 precle potem 3 z palca szarpniesz w ciągu godziny więc mamy 60 zł i nie mów, że to nie możliwe, jak waliłem precle to potrafiłem w ciągu godziny z tytułami (wcześniej prostymi czy frazami ułożonymi robić) właśnie w granicach 60 zł za godzinę..i do dziś tak mam..

Edyta..nie zrobię panu 10 metrów kwadratowych ściany bo mi się nie opłaca..ale zrobię panu po metrze..pasuje? 

Gdzie tutaj logika..

Edytowane przez Herkules

W dniu 2.09.2021 o 20:14, Herkules napisał:

Czyli jest ogólnie problem z rozwinięciem u was prostego zdania czy tematu, nie mówie że tutaj, ale takie precle na 5-8 tyś kilka groszy więcej robię, wtedy jest tytuł główny i podtytuły nie wiem może to i zapleczówki ale nie widzę problemu z cytuje "napisaniem odpowiedzi na pytanie na 1 tyś znaków czy 10 tyś..zwłaszcza że za to płacą..takie 2 precle potem 3 z palca szarpniesz w ciągu godziny więc mamy 60 zł i nie mów, że to nie możliwe, jak waliłem precle to potrafiłem w ciągu godziny z tytułami (wcześniej prostymi czy frazami ułożonymi robić) właśnie w granicach 60 zł za godzinę..i do dziś tak mam..

Edyta..nie zrobię panu 10 metrów kwadratowych ściany bo mi się nie opłaca..ale zrobię panu po metrze..pasuje? 

Gdzie tutaj logika..

Porównujesz dwie różne usługi i właśnie to jest nielogiczne. Równie dobrze, przyjmując Twoja logikę i trawestujac Twoje porównanie, mogę napisać, że to tak jakbyś przyszedł do fryzjera i poprosił o obcięcie włosów o 1 cm,a fryzjer powiedziałby,że może obciąć tylko 10 cm,krócej nie robi.  Precel to niemerytoryczny tekst,który opłaca się pisać wyłącznie wtedy,gdy jego tworzenie trwa 2-3 minuty.tekst na 10 000 wymaga rozkminy,planowania tresci,przekazania informacji konkretnych,a nie prostego lania wody w temacie. 10 preclów na 1k napiszę w 20-30 minut,"precel" na 10 000,żeby miał ręce  nogi napiszę w 40-60. Dla mnie rachunek jest prosty,jak ktoś chce,niech pisze,mi sie nie opyli.

• Like 2

W dniu 2.09.2021 o 11:07, Herkules napisał:

A choćby taka, że precla nie da się zapisać w  międzyczasie, żebyś mógł go spokojnie kontynuować za chwilę (może Cię oderwać ważny, niespodziewany telefon, czy cokolwiek innego).  10 tyś znaków nawet jak na lanie wody to dość dużo i system może Cię w końcu sam wywalić, zanim skończysz tekst, bo minie trochę czasu od Twojego zalogowania się do TB. Druga sprawa - może Ty tego nie doświadczasz, ale "kilka" innych osób tak - chwilowe wyłączenia prądu. Albo inne zdarzenia losowe - komputery to tylko urządzenia, nawet nowy może nagle odmówić z jakiegoś powodu posłuszeństwa. Losowa sprawa - jedna z wielu możliwych. Zapleczówę możesz sobie co chwila zapisywać i nie stracisz zapisanego tekstu. A przy preclu - napiszesz 9/10, a tu łup, z przyczyn losowych efekty Twojej pracy znikają. Nawet jak napiszesz w Wordzie, będziesz co jakiś czas zapisywał jeden znak w TB, żeby Ci zlecenie nie przepadło, to i tak ryzykujesz.

Edytowane przez gosia-gosia
  • Like 1

No tak jak masz czasowo określony limit na taki tekst to problem, robiłem teksty jednak tego typu i inne od 1 tyś znaków do 20 tyś i nie widzę w tym żadnego problemu dodam tylko, że ja z takich platform już od dawna ze względu na stawki (oczekiwania tekstów wysokiej jakości w cenie preclowej) olewanie zleceniobiorców..nie korzystam a był to fajny pomysł 

• Like 1

2 godziny temu, Herkules napisał:

No tak jak masz czasowo określony limit na taki tekst to problem, robiłem teksty jednak tego typu i inne od 1 tyś znaków do 20 tyś i nie widzę w tym żadnego problemu dodam tylko, że ja z takich platform już od dawna ze względu na stawki (oczekiwania tekstów wysokiej jakości w cenie preclowej) olewanie zleceniobiorców..nie korzystam a był to fajny pomysł 

Poza platformą można pisać, ale TB po prostu uzależnia pewne funkcje i możliwości od rodzaju tekstów. Precla po prostu bierzesz i od razu musisz napisać. Ne zarezerwujesz, nie zapiszesz gotowej części, ani nic  To jest OK do 2500 zzs, a nawet do 5000 znaków ostatecznie też, przy pasującym Ci temacie, ale dycha to już trochę niefajnie.

• Like 1

Godzinę temu, gosia-gosia napisał:

Poza platformą można pisać, ale TB po prostu uzależnia pewne funkcje i możliwości od rodzaju tekstów. Precla po prostu bierzesz i od razu musisz napisać. Ne zarezerwujesz, nie zapiszesz gotowej części, ani nic  To jest OK do 2500 zzs, a nawet do 5000 znaków ostatecznie też, przy pasującym Ci temacie, ale dycha to już trochę niefajnie.

zapomniałaś napisać jeszcze że tekstów preclowych nie piszesz

• Haha 1

Proponuję rozwiązanie polegające na możliwości rezerwacji precla. Oczywiście nie na 3 dni jak to jest w przypadku choćby zapleczowek. Niech to będzie na przykład 5 godzin.

Dodatkowo, aby uniemożliwiać sytuację, w której jeden piszący zarezerwuje sobie naście precli jednocześnie, to proponuję wprowadzić zasadę rezerwacji tylko jednego zlecenia prrckowego. 

Ogólnie działałoby to prosto. Biorę do realizacji precla, na jego napisanie mam przykładowe 5h, do zakończenia tego zlecenia nie mogę zarezerwować innego zlecenia preclowego. 

Myślę, że rozwiązałoby to problem długich precli, o którym tu mowa. 

• Like 2