Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, moto-strefa napisał:

Hej @TextBookers.com próbuje się zarejestrować jako zleceniodawca w Waszym serwisie, ale nie przychodzą maile do dokończenia rejestracji. Próbowałem 3 maile, dwa z nich na różnych serwerach.

Maile aktywacyjne niektórym użytkownikom klasyfikowane są w skrzynkach jako spam - czy te maile nie docierają do Pańskiego spamu? Jeśli nie, prosimy o kontakt na biuro@textbookers.com, zajmiemy się tym ręcznie. 

Pozdrawiamy 

Zespół TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

4 godziny temu, TextBookers.com napisał:

Maile aktywacyjne niektórym użytkownikom klasyfikowane są w skrzynkach jako spam - czy te maile nie docierają do Pańskiego spamu? Jeśli nie, prosimy o kontakt na biuro@textbookers.com, zajmiemy się tym ręcznie. 

Pozdrawiamy 

Zespół TextBookers.com

Mail wysłany. W spamie nie było, sprawdziłem 

54 minuty temu, moto-strefa napisał:

Mail wysłany. W spamie nie było, sprawdziłem 

Spotkałam się z czymś takim kiedyś. Jeśli to skrzynki z wykupioną płatną wersją, to czasem same odgórnie rozpoznają coś jako SPAM, który blokują na amen, czyli go nie wpuszczają nawet do skrzynki. Wtedy warto wpisać dany e-mail na tzw. "białą listę". Proszę się dowiedzieć, z jakiego maila dokładnie ma nadejść potwierdzenie założenia konta, w sensie, co jest przed @, bo po @ pewnie textbookers i wpisać sobie ten mail jako przyjazny

A mam pytanie, gdyż domniemam że wątek ten śledzi wielu copywriterów. Posiadam bazę kilkudziesięciu tekstów, które chciałbym wykorzystać na innej własnej stronie. By uniknąć duplicat contentu planowałem zlecić synonimizowanie tekstu. Z jaką stawką dla Copy trzeba się liczyć, zlecając taką usługę. Obecnie korzystam z GC, teksty jakość blogowa - średnia jakość

21 godzin temu, Gocha napisał:

Czy na TB nie będzie już normalnych zleceń? Ponad 200 tekstów na 300 zzs na FB. Masakra.

Ktoś ma nawet dobre chęci - chce, żebyśmy dostali jak najwięcej za te 300 zzs, ale gdyby ktoś chciał być bardziej papieski, niż sam papież, to by stwierdził, że to nie ma sensu. Nie jesteśmy w stanie zrealizować wymogów na t. tematyczny przy tej długości (jakość merytoryczna, wypunktowania, śródtytuły).  @TextBookers.comrozważaliście rozszerzenie bazy rodzajów tekstów m.in. o wpisy na media społecznościowe, skoro pojawiło się takie zapotrzebowanie?

Edytowane przez gosia-gosia
  • Like 1

Natomiast ta osoba ma w tych 300zzs oczekiwania jak od pełnoprawnego tekstu tematycznego. Pisałem trochę tego, liczyłem że może zacznę dostawać coś indywidualnie od tego zleceniodawcy. No i dostałem, ale oceny w okolicach 3-4. Przestałem się wtedy dziwić czemu te zlecenia wiszą i mało kto je bierze.

• Like 1

11 godzin temu, Mariusz_K napisał:

Natomiast ta osoba ma w tych 300zzs oczekiwania jak od pełnoprawnego tekstu tematycznego. Pisałem trochę tego, liczyłem że może zacznę dostawać coś indywidualnie od tego zleceniodawcy. No i dostałem, ale oceny w okolicach 3-4. Przestałem się wtedy dziwić czemu te zlecenia wiszą i mało kto je bierze.

Napisałam ostatnio dwa takie teksty, żeby zobaczyć, jak by mi się je pisało - szybko zostały zmoderowane, bo chyba w przeciągu 3 godzin od oddania = chyba moderatorzy nie mają za bardzo co robić. Już raczej nie ruszę kolejnych

6 godzin temu, Gocha napisał:

Problem w tym, że innych zleceń nie ma. Dostałam 3 indywidualne po 10 tys. zzs, więc mam farta.Wiadomo, że styczeń też  będzie kiepski.

Dlatego ja nigdy nie polegałam na takich miejscach na więcej, niż 1 %. Przecież tak naprawdę od zawsze wiadomo, że miejsca te nie gwarantują na 100% stałej, zapewniającej komfort zarobkowy liczby zleceń z wymogami wprost proporcjonalnymi do zapłaty. 

Edytowane przez gosia-gosia

W dniu 28.12.2021 o 15:26, gosia-gosia napisał:

Ktoś ma nawet dobre chęci - chce, żebyśmy dostali jak najwięcej za te 300 zzs, ale gdyby ktoś chciał być bardziej papieski, niż sam papież, to by stwierdził, że to nie ma sensu. Nie jesteśmy w stanie zrealizować wymogów na t. tematyczny przy tej długości (jakość merytoryczna, wypunktowania, śródtytuły).  @TextBookers.comrozważaliście rozszerzenie bazy rodzajów tekstów m.in. o wpisy na media społecznościowe, skoro pojawiło się takie zapotrzebowanie?

Dla tych tekstów, z wiadomych (objętościowych) powodów, nie obowiązują wszystkie wymagania dla tekstów tematycznych, choć wielu autorów dzieli tekst choćby na 2 akapity (bez lub ze śródtytułem). Ma to być krótki, marketingowy wpis lub notka - w zależności od opisu zlecenia, więc wydaje się, że stawka za te teksty jest bardzo atrakcyjna. Nie braliśmy pod uwagę wprowadzania nowej jakości, ale przeanalizujemy taką potrzebę. 

Ze zleceniami na FB jest podobnie, jak z każdymi innymi - część autorów świetnie się w tym odnajduje - piszą po kilkadziesiąt takich tekstów i dostają komplety 6, a część nie, gdyż wolą pisać długie, merytoryczne teksty. 

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia

Zespół TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online