Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Inne pytanko, czy zdarzyło się Wam, że moderator cofa tekst do poprawy i w komentarzu wkleja fragment tekstu wskazując w nim błąd, tyle tylko, że... ten fragment nie pochodzi z Waszego tekstu? :) Mi się dziś zdarzyło coś takiego po raz drugi. Pierwszy raz jako tydzień temu. Wtedy olałem, ale dziś zastanawiam się o co kaman :)

14 godzin temu, pawig napisał:

Inne pytanko, czy zdarzyło się Wam, że moderator cofa tekst do poprawy i w komentarzu wkleja fragment tekstu wskazując w nim błąd, tyle tylko, że... ten fragment nie pochodzi z Waszego tekstu? :) Mi się dziś zdarzyło coś takiego po raz drugi. Pierwszy raz jako tydzień temu. Wtedy olałem, ale dziś zastanawiam się o co kaman :)

Napisz do nich maila to się dowiesz :D

• 3 tygodnie później...
W dniu 18.03.2022 o 10:40, Vingag napisał:

To akurat prawda, te teksty napisałam w dniu, w którym je otrzymałam. Ale i tak uważam, że trzydniowe oczekiwanie to trochę nie halo jest... 

Tak jak wspomniano w odpowiedziach, teksty na moderacji ustawiają się w kolejności czasu dodania zlecenia, dlatego przy dużej ilości realizacji mogą one zostać zmoderowane nawet po upływie 48 h. Dodatkowo, jeśli klienci zlecają ekspresy, to te teksty na moderacji są jako pierwsze, wydłużając kolejkę zleceń normalnych. Nie da się tu w rzeczywistości uzyskać pełnej harmonii, ale pracujemy nieustannie nad tym, aby takie sytuacje zdarzały się jak najrzadziej. 

W dniu 21.03.2022 o 13:04, Vingag napisał:

Wydaje mi się, że 24 godziny. 

Tak jak napisano na poprawę jest 36 h - wprowadzimy zmianę, która będzie wyświetlać dokładną datę i czas na poprawę. 

W dniu 21.03.2022 o 19:26, pawig napisał:

Bardzo prosimy o zgłaszanie takich sytuacji na biuro@textbookers.com z podaniem id tekstu - to znacznie ułatwi diagnozowanie problemu bo jeśli w Pana przypadku sytuacja powtórzyła się, to być może to wynik jakiegoś błędu technicznego. 

Miło nam też poinformować o aktualnych zmianach w serwisie TextBookers.com!

W ślad za coraz większą popularnością treści social media i coraz częstszymi zapytaniami o takie właśnie teksty w naszej ofercie, miło nam poinformować, że niebawem dodamy opisy social media do jakości oferowanych przez TextBookers.com.

Dostęp do realizacji tekstów social media będą mieli autorzy, którzy pozytywnie przejdą weryfikację tekstów próbnych, dlatego zachęcamy do ich napisania w strefie copywritera w momencie, kiedy aktywujemy opisy social media.

Zapraszamy do testowania nowej jakości!

Pozdrawiamy i życzymy miłego dnia

Zespół TextBookers.com 
Edytowane przez TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

2 minuty temu, TextBookers.com napisał:

Bardzo prosimy o zgłaszanie takich sytuacji na biuro@textbookers.com z podaniem id tekstu - to znacznie ułatwi diagnozowanie problemu bo jeśli w Pana przypadku sytuacja powtórzyła się, to być może to wynik jakiegoś błędu technicznego. 

Przy zaznaczaniu i kopiowaniu fragmentu tekstu moderator mógł to zrobić niedokładnie (zaznaczył, ale mógł za słabo wcisnąć funkcję kopiowania), skutkiem czego wkleił tekst pobrany poprzednio i po prostu tego nie zauważył.

Ci moderatorzy to jakiś żart. Tekst na kilkanaście tysięcy znaków odesłany do poprawy z komentarzem

Literówka w pierwszym zdaniu, proszę sprawdzić swój tekst.

Tak pracować to może nawet gimnazjalista. Teraz sobie szukaj, czy masz może jakieś jeszcze błędy, gdzie i co jest nie tak. Takie coś zdarza się notorycznie, teksty sprawdzane są w minutę. Brawo. Szybciej byłoby zmienić jedną literę na moderacji ale po co, niech ze sprawdza i zastanawia się . jak tutaj się poprawić, jak nawet nie ma porządnej odpowiedzi zwrotnej, do czego się odnieść

• Like 1

Godzinę temu, gosia-gosia napisał:

Przy zaznaczaniu i kopiowaniu fragmentu tekstu moderator mógł to zrobić niedokładnie (zaznaczył, ale mógł za słabo wcisnąć funkcję kopiowania), skutkiem czego wkleił tekst pobrany poprzednio i po prostu tego nie zauważył.

Oczywiście błędy ludzkie się zdarzają, jednak 2 takie przypadki w odniesieniu do jednego autora pozwalają sądzić, że mamy do czynienia z błędem systemu - wolimy sprawdzić :)

23 minuty temu, maggyxflame napisał:

Ci moderatorzy to jakiś żart. Tekst na kilkanaście tysięcy znaków odesłany do poprawy z komentarzem

Literówka w pierwszym zdaniu, proszę sprawdzić swój tekst.

Tak pracować to może nawet gimnazjalista. Teraz sobie szukaj, czy masz może jakieś jeszcze błędy, gdzie i co jest nie tak. Takie coś zdarza się notorycznie, teksty sprawdzane są w minutę. Brawo. Szybciej byłoby zmienić jedną literę na moderacji ale po co, niech ze sprawdza i zastanawia się . jak tutaj się poprawić, jak nawet nie ma porządnej odpowiedzi zwrotnej, do czego się odnieść

Jeśli autor oddaje tekst na kilkanaście tysięcy zzs i już we wstępie ma błąd, to informacja zwrotna jest prosta - sprawdzić całość. Praca naszych moderatorów także kosztuje - nie są oni od tego, aby za Panią znaleźć i wskazać wszystkie błędy -  to Pani treść, za którą tylko Pani dostaje wynagrodzenie. Gdyby teksty do poprawy - co wiadomo już po wstępie - były sprawdzane pod kątem wszystkich błędów (poza unikalnością, co weryfikowane jest na początku moderacji) to tempo moderacji byłoby o niebo gorsze. Moderatorzy wskazują powód i podają informację, że tekst trzeba przeczytać na spokojnie w całości. Przy mniejszych błędach - brakach przecinków, jednej literówce w środku tekstu to nie problem, aby nawet poprawić za autora, ale przy takich objętościach i błędach już we wstępie, sytuacja jest zupełnie inna.

Zespół Textbookers.com 

Jeśli o tę sytuację, że moderator wskazał w komentarzu fragment zdania nie z tego tekstu, to co prawda zdarzyło mi się tak dwa razy, ale tylko dwa. Zatem to raczej jakąś pomyłka, a nie błąd systemu. Taki zdarzałby się raczej częściej.

Ja się nie zgodzę z tym, że unikakność tekstu sprawdzana jest w pierwszej kolejności. W styczniu miałem sytuację, gdzie moderator cofnął tekst do poprawy i wskazał trzy błędy (interpunkcja, literówki). Dokładnie sprawdziłem tekst i wszystkie błędy poprawiłem. Ku mojemu zdziwieniu tekst został odrzucony za brak unikalności. Mailowałem wtedy w tej sprawie do Was i sami w mailu przyznaliście, że po znalezieniu trzech pierwszych  błędów w tekście, reszta tekstu nie była już sprawdzana, tylko całość odesłana do poprawy. Oznacza to, że unikakność nie była sprawdzana na początku, bo wówczas o tym w pierwszej kolejności napisałby moderator odsyłając tekst do poprawy.

Ja generalnie na moderację na TB nie narzekam. Jednak skoro o tym jest dyskusja, to powtórzę to, co już kiedyś mówiłem. Mianowicie, aby teksty mogłybyc odsyłane do poprawy dwa razy, a nie tylko raz jak jest teraz. Zawsze bowiem może się zdarzyć, że poprawiając tekst coś się pominie. W takiej sytuacji wszystko idzie do kosza. Copy dostaje punkty karne, a klient czekał i czekał i się nie doczekał na tekst mimo, że był on w sumie gotowy. Zatem chyba lepiej dla wszystkich jest odesłać tekst drugi raz do poprawy niż go w całości odrzucać. 

4 minuty temu, pawig napisał:

Jeśli o tę sytuację, że moderator wskazał w komentarzu fragment zdania nie z tego tekstu, to co prawda zdarzyło mi się tak dwa razy, ale tylko dwa. Zatem to raczej jakąś pomyłka, a nie błąd systemu. Taki zdarzałby się raczej częściej.

Ja się nie zgodzę z tym, że unikakność tekstu sprawdzana jest w pierwszej kolejności. W styczniu miałem sytuację, gdzie moderator cofnął tekst do poprawy i wskazał trzy błędy (interpunkcja, literówki). Dokładnie sprawdziłem tekst i wszystkie błędy poprawiłem. Ku mojemu zdziwieniu tekst został odrzucony za brak unikalności. Mailowałem wtedy w tej sprawie do Was i sami w mailu przyznaliście, że po znalezieniu trzech pierwszych  błędów w tekście, reszta tekstu nie była już sprawdzana, tylko całość odesłana do poprawy. Oznacza to, że unikakność nie była sprawdzana na początku, bo wówczas o tym w pierwszej kolejności napisałby moderator odsyłając tekst do poprawy.

Ja generalnie na moderację na TB nie narzekam. Jednak skoro o tym jest dyskusja, to powtórzę to, co już kiedyś mówiłem. Mianowicie, aby teksty mogłybyc odsyłane do poprawy dwa razy, a nie tylko raz jak jest teraz. Zawsze bowiem może się zdarzyć, że poprawiając tekst coś się pominie. W takiej sytuacji wszystko idzie do kosza. Copy dostaje punkty karne, a klient czekał i czekał i się nie doczekał na tekst mimo, że był on w sumie gotowy. Zatem chyba lepiej dla wszystkich jest odesłać tekst drugi raz do poprawy niż go w całości odrzucać. 

Faktycznie taka sytuacja miała miejsce, w związku z okresowym problemem z obsługą i poprawnością działania systemu antyplagiatowego - standardowo bowiem procedura jest jasna i test unikalności to 1 etap weryfikacji. Zdarzają się jednak sytuacje, takie jak w Pana przypadku, że musimy "przebudować" nieco system, bo napotykamy problemy techniczne, a serwis i moderacja muszą działać. Mamy nadzieję, że w przypadku antyplagiatu to się już nie powtórzy, bo unikalność to warunek bezwzględny. 

Kwestia odesłania do poprawy drugi raz - to na chwilę obecną może zrobić tylko klient i raczej nie planujemy zmian w tym zakresie, gdyż po czasie okazałoby się, że jak 2 to czemu nie 3, a jak 3 to czemu nie 5 poprawek. Niestety taka jest prawda - system nigdy nie będzie idealny dla wszystkich, zwłaszcza, że najwięcej problemów pojawia się, kiedy autorzy zamiast zgłaszać zlecenie na moderację, przyjmują je, a potem dopiero orientują się (a czasem i nie) w ilości wymagań lub o niezgodności zlecenia z wymaganiami jakościowymi.  Jest też grupa autorów, którzy po prostu notorycznie maja błędy w tekstach, ale na szczęście grupa piszących bardzo dobrze znacznie przeważa i sytuacja, o której Pan pisał (o podwójnym odrzucie i braku realizacji) to faktycznie rzadkość :) 

Zespół TextBookers.com 

2 minuty temu, TextBookers.com napisał:

Faktycznie taka sytuacja miała miejsce, w związku z okresowym problemem z obsługą i poprawnością działania systemu antyplagiatowego

No zaraz zaraz, ale to wychodzi na to, że problem był po Waszej stronie, że ta unikalność za pierwszym razem nie była sprawdzona i ja przez to miałem przez miesiąc bana na pisanie na TB. Gdyby nie problem z obsługą i poprawnością działania systemu antyplagiatowego, to moderator napisałby mi w komentarzu info o braku unikalności, a ja napisałbym cały tekst od nowa i nie byłoby żadnego problemu. Wychodzi na to, że problem był Wasz, ale to ja jako użytkownik dostałem na miesiąc bana. No nieźle :)

Pisaliśmy już o nowej jakości, czas zatem na główny wątek tego tygodnia :)

W dniu jutrzejszym zmianie ulegają ceny dla Klientów i stawki dla copywriterów!

Szczegóły zmian wynagrodzenia autorów, za zlecenia dodawane od momentu wejścia w życie nowego cennika, to jest od dnia 07.04.2022 r., od godziny 12:00, każdy copywriter znajdzie w swojej strefie copywritera.

Przypominamy jednocześnie, że wynagrodzenie za zlecenia, które dodane były przed podwyżkami, rozliczane będą według stawek sprzed podwyżek.

Regulamin wraz z załącznikami w nowym brzmieniu znajdziecie Państwo pod adresem TextBookers.com – Regulamin.      

Mamy nadzieję, że ta podwyżka nieco podniesie poziom zadowolenia ze współpracy z  TextBookers.com!           

Zespół TextBookers.com 

1 minutę temu, pawig napisał:

No zaraz zaraz, ale to wychodzi na to, że problem był po Waszej stronie, że ta unikalność za pierwszym razem nie była sprawdzona i ja przez to miałem przez miesiąc bana na pisanie na TB. Gdyby nie problem z obsługą i poprawnością działania systemu antyplagiatowego, to moderator napisałby mi w komentarzu info o braku unikalności, a ja napisałbym cały tekst od nowa i nie byłoby żadnego problemu. Wychodzi na to, że problem był Wasz, ale to ja jako użytkownik dostałem na miesiąc bana. No nieźle :)

Dostałby Pan odrzut za plagiat - to odrzut ostateczny od razu i od razu pkt karne. Mieliśmy problemy techniczne, ale brak unikalności wynikał z Pana, nie naszego błędu, po prostu wynik tekstu przyszedł z opóźnieniem, a w międzyczasie wyszły inne błędy w tekście. Skutek jednak dla Pana byłby ten sam gdyby problemów nie było.  

Pozdrawiamy 

Zespół TextBookers.com 

Nie byłby taki sam, bo gdyby było normalnie to byłoby tak:

Piszę test i wysyłam do moderacji. Moderator stwierdza, że tekst jest nieunikalny i z taką informacją odsyła do poprawy. Ja widząc taki komentarz piszę cały tekst od nowa i nie ma problemu z brakiem unikalności. Jeśli jednak przy drugiej moderacji moderator stwierdzi błedy językowe, to tekst jest odrzucany. Ok, takie błędy to moja wina, ale wówczas dostałbym 1 pkt karny a nie 5 za brak unikalności i ban na miesiąc. Czyli albo tekst zostałby zaakceptowany, albo ewentualnie nie, co łączyłoby się tylko z 1 pkt karnym a nie 5.

Tymczasem było tak, że nie otrzymując przy pierwszej moderacji żadnej informacji o problemie z unikalnością miałem prawo przypuszczać i być pewnym, że pod tym kątem wszystko jest ok i moim zadaniem jest poprawa wyłącznie błędów językowych.

23 minuty temu, pawig napisał:

Nie byłby taki sam, bo gdyby było normalnie to byłoby tak:

Piszę test i wysyłam do moderacji. Moderator stwierdza, że tekst jest nieunikalny i z taką informacją odsyła do poprawy. Ja widząc taki komentarz piszę cały tekst od nowa i nie ma problemu z brakiem unikalności. Jeśli jednak przy drugiej moderacji moderator stwierdzi błedy językowe, to tekst jest odrzucany. Ok, takie błędy to moja wina, ale wówczas dostałbym 1 pkt karny a nie 5 za brak unikalności i ban na miesiąc. Czyli albo tekst zostałby zaakceptowany, albo ewentualnie nie, co łączyłoby się tylko z 1 pkt karnym a nie 5.

Tymczasem było tak, że nie otrzymując przy pierwszej moderacji żadnej informacji o problemie z unikalnością miałem prawo przypuszczać i być pewnym, że pod tym kątem wszystko jest ok i moim zadaniem jest poprawa wyłącznie błędów językowych.

Nie możemy się z Panem zgodzić - odsyłamy do par. 9.3 Regulaminu - odrzut za brak unikalności jest odrzutem bez odesłania do poprawy - czyli w rzeczywistości za pierwszym razem tekst odrzucany jest ostatecznie z naliczeniem stosownej kary. 

Wbrew pozorom, problem techniczny dał Panu szansę na poprawę - gdyby wrzucił Pan tekst np. do smallseotools - to może by się Pan zorientował, że jest plagiat i skorygował to :)

Zespół TextBookers.com 

Edytowane przez TextBookers.com