Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Wypłaty to nie problem, bo i tak realizują wcześniej niż przewiduje regulamin. Problemem jest ilość zleceń, nawet liderzy rankingu nie osiągnęli zarobków porównywalnych z poprzednimi miesiącami.Promocja TB zupełnie leży, a bez tego firma się cofa zamiast rozwijać. Nie wiem czy to kwestia finansów, czy słabego managera. Punkt bonusowe dla stałych klientów to za mało, trzeba zdobyć nowych. 

2 godziny temu, pawig napisał:

Dłużej się teraz czeka na wypłatę środków? 

Co roku styczeń to problematyczny czas, gdyż wysyp urlopów, w tym roku także chorób i właśnie czas przygotowania do zeznań rocznych powodują w serwisie chwilowe problemy - przez większość roku jednak Autorzy dostają pieniądze znacznie wcześniej, gdyż w interesie serwisu w żadnym razie nie leży zwlekanie z wypłatami. Nie możemy ich jednak puszczać samowolnie, co tłumaczyliśmy już wielokrotnie. Oczywiście za wszystkie opóźnienia przepraszamy - już znaczna część wypłat została nadrobiona i niebawem będą one słane zgodnie z normalnym trybem. 

Pozdrawiamy 

Zespól TextBookers.com

• Haha 1

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

12 godzin temu, pawig napisał:

To jest taka magia tego forum :) Jak tylko zrobi się tu jakaś burza, która negatywnie wpływa na wizerunek TB, to nagle cuda się dzieją :) Czekałeś 22 dni, poszła burza na forum, i pyk przelew poleciał ?Magia :)

Bardzo byśmy chcieli, aby to forum miało taką moc - ale niestety tak nie jest. Wczorajszą odpowiedź sporządziliśmy dawno po wysłaniu wypłat, a wypłaty mogły pójść, ponieważ otrzymaliśmy komplet niezbędnych dokumentów, a nie dlatego, że forumowicze siłą swojej woli przyspieszyli pracę Serwisu i podmiotów z nim współpracujących. Rozumiemy oczywiście, że zawsze lepiej jest wytknąć spóźnienie jednej wypłaty niż pochwalić 20 czy 30 tych, które dotarły błyskawicznie i jakby z tym trendem nie będziemy dyskutować, zwracając się w stronę tego, co istotne w ramach administrowania serwisem. Podobnie niektórzy użytkownicy pisali o częstotliwości przedłużenia realizacji, a po zmienia tego na korzyść copywriterów - ani jednego słowa. Przykłady takie można tylko mnożyć. Na szczęście środowisko autorów jest bardzo różnorodne i znaczna ich część pyta, rozumie i po prostu robi swoje od lat, sugerując nam czasem bardzo fajne zmiany.

Życzymy miłego dnia

Zespół TextBookers.com

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Przepraszam, ale zmiana możliwiści przedłużania terminu zlecenia na 1 raz w miesiącu nie jest warta odnotowania. Wprowadźcie taką zmianę bez ograniczeń to będzie coś. Zresztą to nie ma znaczenia, bo i tak nie ma żadnych zleceń ogólnodostępnych. Jak człowiek loguje się do serwisu kilkanaście razy dziennie, to jak przez tydzień złapie 3-4 teksty to jest dobrze. 

• Like 3

5 godzin temu, TextBookers.com napisał:

Bardzo byśmy chcieli, aby to forum miało taką moc - ale niestety tak nie jest. Wczorajszą odpowiedź sporządziliśmy dawno po wysłaniu wypłat, a wypłaty mogły pójść, ponieważ otrzymaliśmy komplet niezbędnych dokumentów, a nie dlatego, że forumowicze siłą swojej woli przyspieszyli pracę Serwisu i podmiotów z nim współpracujących. Rozumiemy oczywiście, że zawsze lepiej jest wytknąć spóźnienie jednej wypłaty niż pochwalić 20 czy 30 tych, które dotarły błyskawicznie i jakby z tym trendem nie będziemy dyskutować, zwracając się w stronę tego, co istotne w ramach administrowania serwisem. Podobnie niektórzy użytkownicy pisali o częstotliwości przedłużenia realizacji, a po zmienia tego na korzyść copywriterów - ani jednego słowa. Przykłady takie można tylko mnożyć. Na szczęście środowisko autorów jest bardzo różnorodne i znaczna ich część pyta, rozumie i po prostu robi swoje od lat, sugerując nam czasem bardzo fajne zmiany.

Życzymy miłego dnia

Zespół TextBookers.com

Od x miesięcy widać, e na waszym Facebooku i Instagramie piszą ludzie, żeby wydłużyć możliwość rezygnacji z realizacji zlecenia na 24h. Stawek także nie podnosicie od x czasu. Ostatnia była o 50 gr dla copy, a zlecający płacą znacznie więcej, ale zamiast dać copy to dla was prowizja leci wysoka. Nic dziwnego, że tak wielu stałych zlecających zniknęło. Ciężko wam nawet usunąć ocenę 4, jak klient sobie wystawi taką bez żadnego uzasadnienia. Też można tu mnożyć przykłady

• Like 2

Szkoda w ogóle odzywać się na ten temat. Nigdy nie widzicie błędów z Waszej strony. Jeszcze niedawno pisałam o tym, jak przy zleceniu na sto tekstów moderator odrzucił jeden z nich, przez co dostałam zaledwie połowę zapłaty. Nie doczekałam się z waszej strony żadnej reakcji, po prostu mnie olaliście.

Zresztą, już od dawna widać, że strona chyli się ku upadkowi. Kiedy bym nie zajrzała, nie ma dosłownie żadnych zleceń, ewentualnie wisi kilka precli. 

Ale generalnie muszę wam podziękować. Gdyby nie tamta sytuacja z utratą połowy zarobku, nigdy nie zdecydowałabym się na poszukiwanie możliwości gdzie indziej. Dzisiaj na waszą stronę zaglądam tylko wtedy, kiedy stały klient wyśle mi zlecenie. Piszę gdzie indziej, tam, gdzie doceniają moją pracę i godnie za nią płacą. Wasze stawki to śmiech na sali i doskonale zdajecie sobie z tego sprawę. 

Dlaczego oczekujecie pochwał? Za to, że wywiązujecie się ze swojej pracy? Oczekiwanie na zapłatę przez 3 tygodnie jest dla mnie niewyobrażalne – ludzie wykonali swoją pracę, wy skasowaliście pieniądze, ale wypłacić zgromadzone środki nie jest już tak łatwo? Patrząc na wasze podejście, nie dziwię się, że strona powoli umiera.

• Like 2

W dniu 26.01.2023 o 12:56, Vingag napisał:

Szkoda w ogóle odzywać się na ten temat. Nigdy nie widzicie błędów z Waszej strony. Jeszcze niedawno pisałam o tym, jak przy zleceniu na sto tekstów moderator odrzucił jeden z nich, przez co dostałam zaledwie połowę zapłaty. Nie doczekałam się z waszej strony żadnej reakcji, po prostu mnie olaliście.

Zresztą, już od dawna widać, że strona chyli się ku upadkowi. Kiedy bym nie zajrzała, nie ma dosłownie żadnych zleceń, ewentualnie wisi kilka precli. 

Ale generalnie muszę wam podziękować. Gdyby nie tamta sytuacja z utratą połowy zarobku, nigdy nie zdecydowałabym się na poszukiwanie możliwości gdzie indziej. Dzisiaj na waszą stronę zaglądam tylko wtedy, kiedy stały klient wyśle mi zlecenie. Piszę gdzie indziej, tam, gdzie doceniają moją pracę i godnie za nią płacą. Wasze stawki to śmiech na sali i doskonale zdajecie sobie z tego sprawę. 

Dlaczego oczekujecie pochwał? Za to, że wywiązujecie się ze swojej pracy? Oczekiwanie na zapłatę przez 3 tygodnie jest dla mnie niewyobrażalne – ludzie wykonali swoją pracę, wy skasowaliście pieniądze, ale wypłacić zgromadzone środki nie jest już tak łatwo? Patrząc na wasze podejście, nie dziwię się, że strona powoli umiera.

Ludzie piszą o "powolnym umieraniu" TB od kilku lat - przeważnie, jak brakuje zleceń ogólnodostępnych. Tym razem ten okres trwa najdłużej, odkąd w ogóle zaglądam na TB. Za te stawki nie opłaca się tracić czasu i ciągle odświeżać strony celem sprawdzenia, czy coś godnego uwagi wleciało do realizacji. W tym czasie można stworzyć tekst, który sprzeda się na jakiejś giełdzie w ciągu kilku dni, jak się utrafi z tematem (ja tak ostatnio mam). TB będzie istniało, dopóki stale piszący z 1. dziesiątki-piętnastki najlepiej zarabiających będą dostawać stałe prywatne zlecenia. Widać, zyski z ich pracy wystarczą, żeby TB się opłacało istnieć i opłacać obsługę np. wypłat

Edytowane przez gosia-gosia