Skocz do zawartości

[startup] TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO

Rekomendowane odpowiedzi

Dawno nie było mnie na TB , widzę zmiany, ale mam pytanie odnośnie wypłat. Nada są automatyczne, czy nie? Informacja była, że nie, a w panelu wciąż widzę "wypłata zostanie dokonana automatycznie 28 maja 2014 roku" O co chodzi?

Jak dobijesz do tego czasu 200 zł to wypłaca od razu, jak nie to dopiero 28 maja ;)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Całkiem serio mówię, zaskoczyli mnie jednym, co piszesz do nich (czy to błąd zleceniodawcy, czy to przelew na 190 zł "mój pierwszy" by ich sprawdzić, czy jakiekolwiek pytanie, odpowiadają bardzo szybko i co najważniejsze dotrzymują jakichkolwiek zasad;)

Różnica jest taka (w odróżnieniu od "innych platform" a korzystam z drugiej, że tutaj "są już zleceniodawcy" a nie musisz na nich czekać ;)

Więc jak zarobisz tam 30-50 zł to wypłacą ci 28 maja, jak 200 zł w przeciągu 4 dni, to tyle dostaniesz w niecałe 12 godzin (ja info o realizacji przelewu dostałem o 2 w nocy, a o 11 rano hajs był już na końcie)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Dzięki za wyjaśnienie. To, że P. Maciej z TB z w porządku już się przekonałem :-) Zleceń faktycznie niemało, aż żałowałem, że w tym miesiącu nie mogłem się wykazać (inne zlecenie). Ciekawe rozwiązanie z tą wypłatą. Uczciwe względem tych, którzy piszą mało i 200 zł nabijaliby przez pół roku. Co do innych portali - wymieniłbym takie, w których już nie czekam na zlecenia, bo ile można ...

Czyli z tego wynika że to Textbookers będzie nam zabierać 9% przy wypłacie i w naszym imieniu nasz rozliczać a jako potwierdzenie otrzymamy PIT pod koniec roku tak? Czy może jednak pod koniec roku otrzymamy PIT, który należy samemu zapłacić?

czyli jaka odp na pytanie kolegi??

Pytanie do obsługi Textbookers albo kogoś kompetentnego w tm zagadnieniu:

Jeżeli w danym tekście do realizacji klient ustalił jedno konkretne słowo, które ma wystąpić raz, to czy uzasadniony jest jego komentarz: "fajny tekst bardzo mi się podobał, ale za mało słów kluczowych" i niska ocena? Pisałam dość długi tekst zapleczowy ze słowem kluczowym <hotel>, w szczegółach zlecenia widniało (0/1) co dla mnie oznacza, że dane słowo ma wystąpić raz. Z racji tematyki wprowadziłam je aż 3 razy ale klient stwierdził, że za mało i dał niską notę. Poprosiłam o unieważnienie komentarza i tu następuje moje pytanie:

Czy ta ilość słów kluczowych podanych w zleceniu jest obligująca do tego, by właśnie tyle ich wystąpiło, czy jest to ilość minimalna oraz czy klient zasadnie stwierdził, że w tekście jest za mało słów kluczowych mimo, iż zlecenie opiewało inaczej. Możecie mi to wytłumaczyć?

Z tego co rozumiem trzeba realizować wszystkie teksty z paczek zleceń indywidualnych.

Tak

Przykład:

> Saldo: 0,36 pkt

Tekst preclowy; 300 znaków = 0,36 pkt

przy próbie dodania zlecenia komunikat:

Masz za mało punktów, aby dodać to zlecenie. Zmień jego parametry albo doładuj konto.

Proszę ustawić koszt zlecenia 0,1 punktu poniżej staniu konta czyli np. na 0,35 pkt.

Dawno nie było mnie na TB , widzę zmiany, ale mam pytanie odnośnie wypłat. Nada są automatyczne, czy nie? Informacja była, że nie, a w panelu wciąż widzę "wypłata zostanie dokonana automatycznie 28 maja 2014 roku" O co chodzi?

Jak dobijesz do tego czasu 200 zł to wypłaca od razu, jak nie to dopiero 28 maja ;)

Tutaj muszę jeszcze raz podkreślić to co pisałem w mailu - minimalny próg do wypłaty wyniesie 200 pkt. Aktualna informacja o 28 maja widnieje z racji, że przystosowujemy właśnie oprogramowanie do zmian w sposobie rozliczania. Niestety niższe wypłaty np. po 20 pkt wygenerowałyby zbyt duże koszty księgowe znacząco obniżając rentowność całego przedsięwzięcia. Jest to spowodowane nowym sposobem rozliczania. Być może wprowadzimy również niższy próg do wypłaty ale będzie on się wiązał z większą opłatą transakcyjną.

Czyli z tego wynika że to Textbookers będzie nam zabierać 9% przy wypłacie i w naszym imieniu nasz rozliczać a jako potwierdzenie otrzymamy PIT pod koniec roku tak? Czy może jednak pod koniec roku otrzymamy PIT, który należy samemu zapłacić?

czyli jaka odp na pytanie kolegi??

Tak, będziemy wysyłać PIT i odprowadzać podatek.

Jeżeli w danym tekście do realizacji klient ustalił jedno konkretne słowo, które ma wystąpić raz, to czy uzasadniony jest jego komentarz: "fajny tekst bardzo mi się podobał, ale za mało słów kluczowych" i niska ocena? Pisałam dość długi tekst zapleczowy ze słowem kluczowym <hotel>, w szczegółach zlecenia widniało (0/1) co dla mnie oznacza, że dane słowo ma wystąpić raz. Z racji tematyki wprowadziłam je aż 3 razy ale klient stwierdził, że za mało i dał niską notę. Poprosiłam o unieważnienie komentarza i tu następuje moje pytanie:

Czy ta ilość słów kluczowych podanych w zleceniu jest obligująca do tego, by właśnie tyle ich wystąpiło, czy jest to ilość minimalna oraz czy klient zasadnie stwierdził, że w tekście jest za mało słów kluczowych mimo, iż zlecenie opiewało inaczej. Możecie mi to wytłumaczyć?

1 to jest minimalna liczba fraz kluczowych narzucona przez system. Im tekst dłuższy tym warto (szczególnie przy tekstach typowo SEO czyli preclowych i zapleczowych) umieścić więcej fraz. Tutaj oczywiście copywriter mógł o tym nie wiedzieć stąd ocena zostanie unieważniona.

Pozdrawiam,

Maciej Matysik

TextBookers.com - błyskawiczna realizacja tekstów SEO
E-mail: biuro@textbookers.com
Najlepszy copywriter w TextBookres dla copywriting online

Co do ilości fraz w tekście, myślę, że klienci powinni zaznaczać ile ich chcą. Niektórzy w końcu zamawiają precle i chcą, żeby fraza wystąpiła tylko raz, a dla innych to i 10 za mało będzie. Stąd też moja prośba do zleceniodawców: zaznaczajcie jaka liczba fraz Was interesuje czy to w ilości wymaganych słów kluczowych, czy też w opisie, a wszyscy będą zadowoleni.

Ja osobiście zawsze wpisuje tyle ile jest w systemie jeśli w opisie nie ma innych próśb. Z doświadczenia wiem, że często ludzie chcą tylko jedną frazę w tekście na 1000 zzs, dlatego piszę po jednej. Niestety wiadomo, że zleceniodawcom często tutaj nie chce się ruszyć tyłka i opisać porządnie, dlatego również z doświadczenia wiem, że niskie oceny z powodu zbyt małej liczby fraz są unieważniane. No, chyba że zamawiający ujmie np. "w tekście powinno się znaleźć chociaż raz słowo kluczowe oraz kilka razy odmienione gramatycznie", wówczas to już by wypadało się dostosować do opisu.

Dobre jest tutaj podejście administracji, że w zamówieniach BEZ OPISÓW unieważniają praktycznie za każdym razem. W końcu jak przez moderacje przejdzie to znaczy, że tekst sam w sobie jest ok. A skoro nie było wymagań w opisie tylko podane słowo kluczowe to już problem zleceniodawcy, że dostał coś innego, niż oczekiwał. :) Nikt nie jest jasnowidzem i nie czyta w myślach zamawiającego.

Ja kiedys miałem zlecenie z jednym słowem hotel, ale zleceniodawca opisał, ze chciałby mieć wiele takich słów w różnej formie. Mi raz sie nie spodobało jakies zlecenie tekstu zapleczowego, gdzie trzeba było opisac produkt, bo przecież to już wyzsza jakość a pieniądze jak za zaplecze. CZy ktoś wie kiedy będą odblokowane precle w niemieckim i angielskim?

Taka sugestia do administracji, że w formularzu zamawiania tekstu warto wprowadzić pole wyboru ilości słów kluczowych. Zmiana jest niewielka a zarówno copy jak i klienci będą bardziej zadowoleni, bo uniknie się niepotrzebnych niejasności.